Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@aiwwa píše: Více
Když to jiným chutná, každý ať si kuchtí jak chce, proboha ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Tak jisku z oleje jsem nikdy nedělala. Ani nevím do jakého jídla by se asi tak hodila ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Presne. To je jako spor o buchty. Kolik se tam dává vajec? Jedno? Pět? Celá? Žloutky? A dává se tam máslo? Nebo sádlo? A co rajská? Dává se do ní perník nebo skořice? A co bramboračka? Patří tam jíška nebo ne? A jaká? Liší se to v postupu i chutí, ale pořád jsou to buchty, rajská a bramboračka.
@schnulla píše: Více
Já ji dělám běžně, když něco zahušťuji. Máslo mi tam nechutná a sádlo nepoužívám na to, takže pohoda
A jak jsem psala, manžel to dělá stejně, takže asi holt máme jinou školu z domova ![]()
@Eva2610 píše: Více
Přesně, když se bude vařit někde ve škole, nebo v restauraci, tak chápu nějaká pravidla a postupy, ale doma si snad každý může vařit podle sebe a svojí chuti
Nebo podle toho, co se doma naučil jak vařit třeba
Jíška z oleje je úplně normální jíška a někomu chutná a používá ji třeba když nechce jíst pořád máslo. Nebo když třeba zrovna nemáš doma máslo. Nebo když ti nechutná máslo. Nebo když jseš vegan.
Fakt jsem nikdy v žádným receptu nečetla přidáme olejovou jíšku.
Nemluvím o receptech. Mluvím o tom, že jsou mezi námi lidé, kteří nemaji třeba rádi máslo. Nebo na něj nemají peníze. Takže použijí olej. Chutná to dobře. Ty vaříš jenom podle receptu?
Mamka třeba dělala ze sádla. Já ji tak ale nedělám
copak v hovězím vývaru není nové koření a bobkový list? ![]()
@Ahep píše: Více
Tzv. ameriku tu a tam dělala I naše babi, když hodně spěchala,, říkala tomu záklechtka, slyšela jsem i zátřepka. Je to nic moc náhražka, jíška je letišti, chutnější, stravitelnejsi. Myslím, že Florentyna, autorka Kuchařky pro dceru, to důkladně rozebrala na svém. blogu, proč jíšku a ne ameriku
Když se podívám na internet, všude se píše TUK a mouka. Takže oficiálně není tuk specifikován ![]()
V manželově rodině se taky dělá ze sádla. A smaží a pečou na něm. I topinky dělají na sádle. Důvod je prostý. Mají prase, takže máslo se používá max.na chleba.
@Amalthea píše: Více
Když ho dělám do omáčky, tak to tam nedávám. Jinak jo.
Jasně, já instantní nepoužívám vzhledem k nevabnemu složení.. rozhodne nechci navíc platit za palmový tuk který je hnus sám o sobě a do jíšky nepatrí..