Jak dlouho vydrží maso v mrazáku?

30
19.4.20 11:43

Zmrazené maso, jak dlouho?

Ahoj všem. Chci se zeptat, jak je to se zmrazeným masem a následně s jejich konzumací? Pro mě úplně novou zprávu jsem se teď dočetla na internetu, že i v mrazáku má maso svojí maximální dobu uchování…
Dostávám od babičky spoustu masa z mrazáku pouze v mikrotenovém sáčku, které uchovávám v mrazáku i já… Tedy vůbec nevím jak dlouho přesně zmražené bylo, ale odhaduji, že klidně i rok.
Je pravda, že po delší době opravdu není k jídlu? V tom případě abych vážně takřka celý mrazák vyhodila, protože si opravdu nepamatuji, co sem tam kdy dala…
Děkuji za vaše zkušenosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26747
19.4.20 11:47

Nedávno jsem to googlila a bylo tam 6 měsíců až rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
19.4.20 11:52

Tak ten rok bude max ;) pak už to maso omrzá a šedne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
19.4.20 11:57

Na vnitřní straně dvirek mrazáku dřív bývaly piktogramy věci a zvířat a u toho čisla, která znacila měsíce jak dlouho maji v mrazaku byt, obecne ale v mrazaku nemam veci dele nez rok…
My mame dvoukridlou americkou lednici a v mrazáku je díky policim přehled…

Jinak pokud mrazim sama, většinou ovoce pouzivam sacky do mrazáku a popisují fixou co to je a kdy jsem to dám dala, pac u zmrzlého masa nepoznám druh a už se nám párkrát stalo, že místo avizovaných rizku byla omáčka..

Tak si aspoň na pytlíky od babi napiš datum a co je uvnitř…

Příspěvek upraven 19.04.20 v 11:58

• Citovat
  • Upravit
20901
19.4.20 11:57

Záleží hlavně na teplotě. pokud je to -18 stupnu a vic, tak i déle než rok. Běžně „v akci“ kupujete mražený věci, co jsou zamražené i 2 roky, jen se na to nikdo nedívá. Ale to už je hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.4.20 11:59

Nejjednoduzsi je napsat na mrazici sacek druh masa a datum zamrazeni. Moje babicka pak mela i na mrazaku poveseny seznam, co a od kdy tam ma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
19.4.20 12:13

Zkažený to nebude, ale už to možná nebude dobrý a vzhledově po rozmrazení taky nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
19.4.20 17:00

Ja teda jsem proti mrazeni, takze maso do mrazaku nekupuji, ale na podzim dostavam dost zveriny tak to jde do mrazaku, ale max do brezna, to zase mame skopove a jehneci. Jo teda kosti na vyvar mam mrazeny. Mamka nakupuje hodne v akcich a tak pul roku max, jednou vytahla kureci jatra po asi dvou mesicich a byla to kejda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.6.20 18:55

@Petula1331 tezko rict, ale rekla bych, ze vychladne rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
10.6.20 14:21

U nás se točí maso pořád, a to máme 2 mrazáky, ale na netu jsem našla :
Platí, že ryby vydrží v mrazáku maximálně 4 měsíce, kuřecí, telecí a hovězí maso 12 měsíců a vepřové zhruba 8 měsíců.

ovoce tam nemám déle než rok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport