Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem. Chci se zeptat, jak je to se zmrazeným masem a následně s jejich konzumací? Pro mě úplně novou zprávu jsem se teď dočetla na internetu, že i v mrazáku má maso svojí maximální dobu uchování…
Dostávám od babičky spoustu masa z mrazáku pouze v mikrotenovém sáčku, které uchovávám v mrazáku i já… Tedy vůbec nevím jak dlouho přesně zmražené bylo, ale odhaduji, že klidně i rok.
Je pravda, že po delší době opravdu není k jídlu? V tom případě abych vážně takřka celý mrazák vyhodila, protože si opravdu nepamatuji, co sem tam kdy dala…
Děkuji za vaše zkušenosti ![]()
Na vnitřní straně dvirek mrazáku dřív bývaly piktogramy věci a zvířat a u toho čisla, která znacila měsíce jak dlouho maji v mrazaku byt, obecne ale v mrazaku nemam veci dele nez rok…
My mame dvoukridlou americkou lednici a v mrazáku je díky policim přehled…
Jinak pokud mrazim sama, většinou ovoce pouzivam sacky do mrazáku a popisují fixou co to je a kdy jsem to dám dala, pac u zmrzlého masa nepoznám druh a už se nám párkrát stalo, že místo avizovaných rizku byla omáčka..
Tak si aspoň na pytlíky od babi napiš datum a co je uvnitř…
Příspěvek upraven 19.04.20 v 11:58
Záleží hlavně na teplotě. pokud je to -18 stupnu a vic, tak i déle než rok. Běžně „v akci“ kupujete mražený věci, co jsou zamražené i 2 roky, jen se na to nikdo nedívá. Ale to už je hnus.
Nejjednoduzsi je napsat na mrazici sacek druh masa a datum zamrazeni. Moje babicka pak mela i na mrazaku poveseny seznam, co a od kdy tam ma.
Zkažený to nebude, ale už to možná nebude dobrý a vzhledově po rozmrazení taky nic moc.
Ja teda jsem proti mrazeni, takze maso do mrazaku nekupuji, ale na podzim dostavam dost zveriny tak to jde do mrazaku, ale max do brezna, to zase mame skopove a jehneci. Jo teda kosti na vyvar mam mrazeny. Mamka nakupuje hodne v akcich a tak pul roku max, jednou vytahla kureci jatra po asi dvou mesicich a byla to kejda.
U nás se točí maso pořád, a to máme 2 mrazáky, ale na netu jsem našla :
Platí, že ryby vydrží v mrazáku maximálně 4 měsíce, kuřecí, telecí a hovězí maso 12 měsíců a vepřové zhruba 8 měsíců.
ovoce tam nemám déle než rok..