Zmražené spermie - Gest

5
29.3.08 18:51

Zmražené spermie - Gest

Ahoj, ráda bych se zeptala na zkušenosti s klinikou GEST. Máme roční holčičku Zuzku, která byla počata naprosto bez problémů, přirozenou cestou a na první pokus. Nikdy jsem nechtěla jedináčka a já i manžel si přejeme minimálně dvě děti. Když jsem ale byla těhotná v 6 měsíci, zjistili manželovi rakovinu. Rok statečně bojoval a snad můžu říci, že nejhorší má za sebou. Po roce a půl se chystá zpět do práce a všichni doufáme, že to bude dobré. Podstoupil ale náročnou léčbu, která způsobila manželovu neplodnost. Ta se může časem obnovit, ale spíše je to otázka mnoha let a kdo ví jestli vůbec. Naštěstí jsme byli tak duchapřítomní a i přes ten blázinec nás napadlo ještě před započetím léčby nechat zmrazit manželovy spermie. Neměli jsme moc času a byl to opravdu blázinec, proto jsme vybrali první doporučenou kliniku Gest. Nyní začínáme uvažovat o dalším miminku. Ještě jsme nic nekonzultovali s odborníky, ale chci se zeptat na vaše případné zkušenosti s klinikou GEST a také nevím, zda se dají případně zmražené a uskladněné spermie na této klinice použít někde jinde?
Zdraví vás Olča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10459
30.3.08 09:51

Ahoj,
tak my do Gestu chodíme teprve krátce, od konce prosince a já jsem tam zatím spokojená. Krátké čekací lhůty a náš doktor, ke kterému docházíme, je příjemnej. Od příštího týdne bych měla začít stimulovat, tak uvidíme jak se situace bude vyvíjet dál :D Co se týče převozu zmrazených spermií, samozřejme to lze uskutečnit, není to problém, taky jsme se na to ptali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.3.08 10:04

Ahoj, moc děkuju za odpověď. Zatím toho moc o umělém oplodnění nevím, zatím sháním informace. Nevěděla jsem, zda nejsme tím, že máme zamražené spermie v Gestu, nejsme zbaveni výběru CAR. Takže ještě jednou díky. Ještě se chci zeptat, jak dlouho by stimulace měla cca trvat? Je to individuální, nebo je nějaký standardní postup? Předem díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
30.3.08 14:28

ahoj Olčo do Gestu chodím od 13 let, teda dřív jsem tam chodila na normální gyndu, ale od začátku prosince chodíme do centra. V pátek jsem začala se stimulací tak uvidíme, jak budeme úspěšný :D Já jsem s nima spokojená a holčina z jiného servru si je nemůže vynachválit. Psala, že před x lety absolovovala IVF U Apolináře a nedá se to s tímj srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
30.3.08 14:34

Olčo, ohledně stimulace, záleží jaký ti určí protokol, podle tvých výsledků, se pro něj rozhodnou, dlouhý nebo krátký. Já mám dlouhý 21 den men. cyklu, jsem dostala injekci do břicha na „zamražení vaječníků“ a za 14 dní jsem šla na kontrolu. do té doby musíš začít menstruovat a když je k tomu dobrý ultrazvuk, tak se může začít se stimulací. Kontrolují tě ultrazvukem a kolem 10-15 dne, v době ovulace, ti v celkové narkóze odeberou vajíčka. Výkon je to prý na cca 20 min a pak se vajíčka oplodní sami nebo ti tam ty spermie napíchnou ISCI a pak 2-5 den ti vrátí oplodněná embria.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
30.3.08 14:35

Anet ke komu chodíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
30.3.08 21:58

Olčo - vázaná k CARu určitě nejsi :wink: Radanka ti to myslím všechno dobře popsala. Já mám krátký protkol, teď čekám na MS a hned začnu píchat injekce.

Radanko - chodím k dr. Alexandrovi a ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
30.3.08 22:42

Ahoj Olčo,já také začala se stimulací v Gestu dlouhým protokolem a docházím tam od 12/07 a můžu jen doporučit.Mám dr.Koreckého a mám kněmu důvěru a i když se ti při určitých kontrolách lékaři střídají nemůžu si stěžovat na žádného.Myslím,že jsou opravdu dobrý team.Ohledně těch spermijek,opravdu si je můžeš nechat převézt kam budeš chtít,nejsi nucena zůstat tam,ale doporučuji tam zůstat.Mám toho také dost za sebou po2letech neúspěchů,tak si myslím,že vím o čem mluvím.Držím palce a dobře se rozhodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
31.3.08 18:21

Ahojky Anett, já jsem půvůdně chodila k Vicenovi, ten je teď na 3 týdny na dovolené, ale oni si tě přehazují jak zrovna pořebuješ kontrolu. S dlouhým protokolem začal Alexandr, pak jsem byla u Šulce a stimulaci začal Korecký. Jsem zvědavá u koho budu ve čtvrtek :D
Jsem moc ráda, že těch spokojených v Gestu je víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
31.3.08 18:23

Ahojky Poupě a v jaké fázi se zrovna nacházíte? Teda jestli se můžu zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
31.3.08 21:56

Radanko - dr. Vicena je manžel mé bývalé šéfky, oba jsou moc příjemní lidé :wink: Ale tu čest jsem s ním zatím neměla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
31.3.08 22:17

Radanko,ahoj já jsem ve fázi dlouhého protokolu s tím,že počáteční dávku,která vystačila na 14dní mám za sebou a teď 4den stimuluji puregonem na růst folikulů a po neděli pokud se nerozvine OHSS půjdu na OPU a pak už jen čekání jestli se nějaký mimísek ujme a zavrtá.Moc si to přeju ,ale to tady my všechny.Tak pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
1.4.08 10:43

Ahojky
Poupě, tak to jsme na tom úplně stejně, já jsem dneska 5 den a píchám si fostimon. Ve čtvrtek jdu na ultrazvuk a když bude všechno v pořádku, tak v úterý 8.4. by měl být odběr :D
Anett to je pěkný jak je svět malej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
1.4.08 17:06

Ahoj Radanko,jsme na tom úplně stejně,já také 3.4.UTZ a 8.4.OPU,tedy jestli bude vše O.K.,to je opravdu náhoda a nakonec spolu budeme ještě ležet na pokoji ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
2.4.08 11:49

Ahojky Poupě, tak to je opravdu náhoda. V kolik tam zítra jdeš? Já tam mám být v 9:40. Jak zvládáš stimulaci? Mě teda příšerně bolí hlava. vůbec si nedovedu představit, že bych měla chodit do práce :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.