Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, asi mě čeká otěhotnění v CAR a pokukuju po GESTU, nicméně bohužel ještě předtím zvažuji i výměnu mého gynekologa. Bohužel mě poslední rok často zklamal, na všecho říká to je dobrý, mé obavy zlehčuje, zkrátil pracovní dobu do 17 h. a i ráno tam jsou sestry až od 8:30! takže i kvůli blbý injekci chodím pozde do práce (připlácím si 500 kč, ovšem bohužel nadstanard už žádný nevidím)
S tím vším bych se smířila, ale bohužel pochybuji o jeho péči a když jsem slyšela, jak docela hrubě mluvil s paní, co jí právě vyšly blbě tripple testy…no docela mě zamrazilo… ![]()
Je mi 32 a čekat už moc dlouho nemůžu.
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s GESTEM jako gyn. ordinací na Praze 8. Nemyslím tedy CAR (ten je na Praze 5)
Ordinační hodiny 8-19.
Předem moc děkuji
Lionett-již opravdu zoufalá snažilka
Přesunuji do center asistované reprodukce.
Lionett, přeju hodně štěstí.
L.
Děkuju, zvažovala jsem,jestli to tam dát, ale protože se ptám na GEST, který je gynekologická ambulance, bála jsem se spíš že to nepatří sem ![]()
No nic 150× shlédnuto a žádná odpověď ![]()
Lionett známe se od Filipi. O Gestu jsme vedli v Psychice zhruba před měsícem diskuzi, takže asi se budu opakovat, ale já nedám na Gest dopustit. Dostala jsem se k nim, když jsem před 7 a něco lety, když jsem nemohla otěhotnět. Můj gyn.to řešil velmi vágně, takže jsem k nim přestoupila kompletně-nejen CAR, ale i do ambulance, i když je to u nich v podstatě dohromady. Při nástupu mi udělali kompletní vyšetření a pak už to běželo-spg, můj hormon.profil, utz, nasazení léků, když to nezabralo, tak laparoskopické vyšetř.vejcovodů a IUI. Do Gestu jsem se dostala na doporučení kamarádky, která tam nedávno podruhé otěhotněla
po IVF-nutné kvůli spg. a chodí tam ještě jedna a taky si nestěžovala. Potkáváme se všechny dost často a samozřejmě téma neplodnost jsme řešily na každé schůzce, takže si myslím, že kdyby měly nějaký problém, tak by mi ho řekly. Péče CAR je hlavně o penězích a v Gestu samozřejmě taky, ale nikdy mě /jako třeba Filipínu a mnohé jiné v Unice/ netlačili do dražších variant, ale brali to popořadě od toho nejlevnějšího po ty dražší metody. Nicméně já jsem tam platila pouze tenkrát roční příspěvek 2000 /teď to mají čtvrtletně 500, pokud tam to čtvrtletí jdeš/, protože jsem měla i jako ambulantního gynekologa. Kdybych tam šla na doporučení toho mého, tak bych /prý/ neplatila nic. Kamarádka s IVF to měla výrazně dražší, jenže to bude nejen tam. Skončila jsem tam proto, že OZP s nima zrušila, z důvodu spousty drahých vyšetření, smlouvu a já mám skvělou zubařku jen s OZP, takže volba byla jasná, gynekologů je přece spousty a já poté co jsem porodila, přece už extra placenou péči nepotřebuju. Šeredně jsem se spletla, proto jsem od ledna zpátky v Gestu /naštěstí OZP obnovila smlouvu/. Víš bála jsem se třeba, že na mě budou divně koukat, ale byli tam všichni moc fajn, sestry i doktor. Jo a ještě tě možná bude zajímat, že všechny 3 děti máme, všechny jedno a ta jedna čeká druhé. Já snad budu čekat brzo taky, doufám.
Ahoj, Lionett. Zdravím, taky se známe z Psychiky snažilky, ale což, takhle nás možná bude spojovat podobné téma. Ke Gestu-já si myslím, že to fakt není špatná volba. Všude je to hodně o lidech, ale v Gestu se zatím chovají jednoznačně dobře. To, že začínají až v osm, může být na jednu strana nevýhoda, zase na druhou stranu dělají dlouho do odpoledne a to se už hodí. A musím říct, že sestřičky tam jsou opravdu báječný. Nevím, jak je to na ambulancích, ale CRM je fakt v pohodě. A ty ambulance jsou asi zrádné všude-já jsem třeba chodila do Gony, kde byl roční poplatek 6000, všechny speciální vyšetření se tvrdě doplácely-sestřičky velmi milý a příjemný, až na jednu krávu, která mě dokázala seřvávat za naprostý blbiny. Takže asi prostě blbý den.
A taky si myslím, že mezi CARy v Praze vychází Gest dost dobře. Co jsem tak pochytila z jiných diskusí, tak o Protanatalu se začalo říkat, že se začali horšit, Podolí-to je státní nemocnice a spíš je to porodnice, Motol-no comment, absolutně nedoporučuji, můžu vypsat hafu vlastních zkušeností, Apolinář-ten je takový obojetný, dobrý i špatný. Řada holek si taky pochvaluje Gennet. Pokud budeme v Gestu zažívat permanentní neúspěchy, tak ho máme vyhlídnutý. Mám názor, že změna někdy je dobrá. Tak to jsou jenom moje názory.
resa
Ahojky,
ja teda mozem odporucit Gennet. Tiez som zvazovala GEST, navstivila som obe zariadenia a intuitivne som sa rozhodla pre Gennet. Pripada mi to viac „profesionalne“. Je to krasna cista a moderna klinika s vlastnym parkoviskom, kde vsetky vysetrenia, analyzy a samotne ukony prebiehaju v jednom baraku, vsetko tam ide rychlo a na moje prekvapenie uplne zadarmo. S tym so ani nepocitala. Jediny doplatok bol na lieky na stimulaciu, ale to by bol v:,–(e rovnaky.
Ja som prisla na prvy pohovor, este v ten mesiac som podstupila IVF a hned sa to podarilo
Chodim tam odvtedy kazde 2-3 tyzdne na kontrolu, vzdy mi Dr robi UTZ (to nie je bezne) , na vysledky screeiningu sa caka max 3 dni. Pani primarka si nechcela vziat ani bonbonieru..
Teraz sa uz tesim na 3DUTZ.
V kazdom pripade, dobre sa rozhodni a drzim palce!
Ahojky Lionet, já do Gestu chodim 13 let a jsem s nima max spokojená. Je pravda,že nemám zkušenosti s jinýma doktorama, ale v deseti letech jsem si ny gyndě užila své
a měla možnost poznat chování lékařů a sester. To se rozhodně s Gestem srovnat nedá. když jsem tam začala chodit, tak jsem ani netušila, že budu potřebovat i jejich centrum na praze 5
Já na prevenci chodila na Prahu 6 a bylo to tam úžasné. Když jsme s manželem řešili miminko „víc“ teda hlavně proč to nejde, tak mi udělali hned vyšetření a manžela poslali na SPG a po výsledcích nás poslali na Prahu 5 a už se to někam blíží
za týden by jsme měli začít se stimulací a pak se uvidí ![]()
ahoj holky, omlouvám se, dlouho se tu žádné příspěvky neobjevovaly, tak jsem přestala diskuzi kontrolovat ![]()
Chtěla bych Vám všem moc poděkovat za Vaše příspěvky, moc jste mi pomohly. Trošku se v tom plácám, změnit doktora není až tak legrace (už jsem to udělala od 15 let 2× a tak si říkám, jestli není chyba ve mě, ale opravdu mám pocit, že jsem vždy měla pádné důvody…na druhou stranu, změnit za 17 let- je mi 32
potřetí gynekologa snad není až tak divné
.
Gest mi z toho vychází jako dobrá volba, zvláště, když bych kromě ambulance využila i jejich CAR, což mě asi nemine.
Dobrý den. Mam dotaz na všechny, kteří chodi do gestu na Praze 5.. nevite kolik je aktuální roční poplatek? Děkuji
Ja právě taky myslím, ale nejsem si jista..
aby to právě nebylo přes
@AnneettkkA
Já bych to musela najít a to nevím kde, hlavně já teď platím těch 2750. Ne myslím, že to není přes, fakt jsou to ty 2000:)
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.