Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, s paní doktorkou zkušenost nemám, ale do Heliosu chodím od července k doktoru Šulovi. Pan doktor je vždycky příjemný, ale bohužel musím říct, že z něj mám smíšené pocity. Vysvětluje všechno schválně hrozně laicky a někdy až zkresleně, tak, aby se mu to hodilo (mám informace nastudované odsud a z internetu, takže vím), laparoskopii mi rozmluvil s tím, že mě strašil, že je to velmi nebezpečný zákrok, atd… prostě klasika - potřebuje vydělat peníze, takže nás NENÁPADNĚ tlačí do IVF.
Nakonec ale manželovi vyšel hodně špatně spermiogram, takže to s panem doktorem nakonec zkusíme.
A jaký máš ty pocit z paní doktorky a z Heliosu?
p.dok.Šula je tam kratkou dobu ale po nekolikate naštevě mam pocit že všichni vysvětluji tak jako nic to se povede atlači do ivf,jdeš po kolikate?
R10, momentálně do Heliosu nechodím, jsem 30 tt po IVF. Naštěstí jsem měla dr. Šulu jen několikrát na prvních konzultacích, opravdu mi nesedl, pak už jsem vše absolvovala s dr. Texlerem, který mi vyhovoval víc. ![]()
Přeju hodně štěstí.
Ahoj vincko ja mam dlouho lete zkušenosti s dr,Texlem,jo začatky jsou dobre vysvětli vše ale zavěrem snad se to povede co usměv,no uvidiš jak řikam dr.šula je tam kratce je mladej šup šup,
Helios nedoporučuji, přijde mi, že jim jde jen o prachy a za každou cenu a od začátku, bez podrobnějších vyšetření ( pouze hormonální profil + spermiogram) nás okamžitě tlačily do IVF a bez okolků nám pan doktor dal cenník se zákroky a léky a natvrdo oznámil, že pokud hceme dítě, stačí zaplatit a za 2 mšsíce si mohu udělat těh. test. Pro mě jedno velké - a už nikdy se tam nevrátím
Nám se v Heliosu také nelíbilo. Člověk si tam připadal spíš jak v obchodě než u doktora. Dr nám doporučoval rovnou ICSI, prý jinak podle jejich tabulek a výsledůů SPG se zadaří průměrně za 7let nebo taky vůbec. Připadalo mi, že vše zlehčuje, že o nic vlastně nejde, jen zaplatit… Přešli jsme na Obilní trh a tam nám udělali důkladnější vyšetření. Manželovi našli v močových cestách bakteriální infekci-pravděpodobnou příčinu špatné kvality spermií. Dostal na to antibiotika. Dnes jsem byla na první inseminaci, tak jsem zvědavá, jak to dopadne a jestli nás nakonec čeká to ICSI nebo nebude třeba ![]()
V Heliosu jsem byla dvakrát na úspěšném IVF. Jde asi o úhel pohledu. Dr. Texl razí teorii, že je zbytečné dělat další vyšetření, když už na začátku víme, že kvůli špatnému spermiogramu stejně půjdeme na IVF-ICSI. K čemu pak laparoskopie, atd. Z vlastní zkušenosti Helios opravdu doporučuji.
Helis bych určitě nezatracovala … jde pravdu o uhel kphledu … at se to libi nebo ne jde tam o penize to je jasny … ale na druhou stranu me je 36 a pritel 39 takze jsme meli moznost bud cekat a zkoušet další dva roky a nebo jit na IVF a pomoct tomu no a ted sem diky Heliosu a Texlovi 13tt … je pravda ze udelaji HP a SPG ale na prvopočatek si myslim že to bohate stačí
nikdo prece nepočíta s vaznějsi diagnozou … no kazdopadne hodne stěsti
jo a myslim ze kazdy sanatorium ma neco takze jestli je lepsi Helios Reprofit Repromeda ??
v kazdem tom sanatoriu sem mela nekoho znameho a kazdy si odnesl krasne tehotenstvi a taky znam spoustu tech to vystridali vsechny tyto sanatoria a nic … no a ted si vyberte ![]()
Ahoj holky, tak nám ta inseminace na Obilním trhu vyšla hned napoprvé! Po 2 letech jsme se konečně dočkali. A to nám Dr.Texl nedával prakticky šanci, doporučoval ICSI. Věřím, že v tomto případě hrálo velkou roli manželovo přeléčení nalezené infekce. Jsem ráda, že jsme v Heliosu nezůstali, minimálně jsme ušetřili balík peněz!! ![]()
Musim rict ze mam s timto centrem jen ty nejlepsi zkusennosti.3roky se nam miminko nedarilo a zde nam udelali vysetreni a doporucili IVF. Nemela jsem pocit ze by nas do toho tlacili. Po diagnosticke laparoskopii a vysetreni manzela jina moznost nebyla. Prvni pokus bohuzel nevysel dobre. O miminko jsme po mesici prisli. Ale pan doktor Texl me uklidnoval ze jsem zdrava a vyjde to urcite podruhe. Vyslo. Jsme v 16.tydnu
Dekuji vsem lekarum i koordinatorkam za psychickou podporu ![]()
No ja nemuzu nez souhlasit…Pan doktor Texl je odbornik na svem miste a dela svou praci vyborne. Vzdat to po prvnim neuspechu a jit hned jinam neni reseni…nekdy je asi potřeba vytrvat a verit v pozitivni vysledek a ne hned na kazdem centru a doktorovi hledat to spatne ![]()
Ahoj,
my jsme se pokoušeli o miminko přes asistovanou reprodukci 3,5 roku. Začínali jsme na Obilňáku a ještě teď si to vyčítám. Mazali nám med kolem huby jak jsme úžasnej zdravej pár, ale miminko pořád nepřicházelo.Tolik vyšetření co jsme tam prošli a pokusů.....a o tom že mě zdravotně dodělali ani nemluvím. Tak jsem dala na radu a přešli jsme do centra Helios kde okamžitě zjistili příčinu neplodnosti (a to bylo hned u první návštěvy kdy se podívali do papíru z obilňáku tak mě docela zarazilo jaktože to Obilňák neviděl tu příčinu nebo spíš nechtěl vidět, tlačili nás hned do dalších pokusů a tomu se říká obchod)na Helosu nám hned řekli narovinu jaký máme šance a že samozdřejmě je to všechno o penězích, ale že udělají maximum co půjde. Strašně se mě líbil přístup narovinu, hlavně opravdu péče, kterou jsem na Obilňáku nezažila. Opravdu na Helios nemůžu říct půl špatnýho slova a to nám to na Heliosu poprvé taky nevyšlo, ale měli jsme zamražené 1 embrijko a teď máme pozitivní těhu test tak už jenom doufáme, že se nám to na ultrazvuku potvrdí
Byla jsem u pana doktora Texla a opravdu mě vyhovuje, podle mě je to člověk kterej jedná narovinu, do ničeho netlačí, všechno vysvětlí a pak je to jenom na člověku jak se rozhodne. Samozdřejmě záleží jaký přístup každýmu vyhovuje jestli mazání medu kolem huby a nebo přístup narovinu. Já za sebe mužu říct helios a přístup tam mě maximálně vyhovuje a opravdu nemůžu říct půl špatnýho slova ta péče kterou by člověk měl dostat tam opravdu je ( ale je jasný že co člověk to jiný názor toto je jenom moje zkušenost)
Ahoj, do Heliosu mě poslala kamarádka, která si z něj odnesla po třech neúspěšných předchozích pokusech v jiných brněnských centrech krásné mimčo. Na pana doktora Texla nedá dopustit.Tak jak jste psaly výš, všude dělají spousty vyšetření, které stejně nikam nevedou, jenom se to čekání prodlouží
My jsme šli do Heliosu rovnou a podařilo se, v co jsme nedoufali ani v nejhezčím snu. I ostatním přeju rychlý úspěch a dobré rozhodování, za mně Helios rozhodně ano všemi 10ti ![]()
AHoj přidávám pozitivní hodnocení na Helios a MUDR. Texla, vyšetření bylo maximální nás obou dvou a díky bohu nám to vyšlo na poprvé,přítel měl hodně špatné spermie, takže jsme museli nA icsi a doporučili i PICSI tak jsme poslechli a vyplatilo se to..je to o tom že každý tělo je jiný a jinak vše reaguje no.Máme ještě zamražené jedno budoucí mimi, a uvidíme jestli ho zvládneme ještě nekdy mít ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.