Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, také bych se ráda připojila ke spokojeným pacientkám Heliosu. Chodili jsme tam k Dr Texlovi, ultrazvuk nám občas dělal Dr. Šula. Oba jsou strašně fajn. Myslím, že nám udělali veškerá potřebná vyšetření. Některá z vyšetření spermií ani jinde nedělají-nebo jsem si nevšimla.Podařilo se nám při prvním IVF loni v srpnu. Transferovali nám 1 embryjko a chytilo se. Ještě máme sourozenečky v mrazáčku. Teď už si jen spokojeně hladím bříško a čekám,až to přijde. ![]()
Ahojte, chtěla bych se vás zeptat, zda nevíte jestli se platí něco za gynekologickou prohlídku? Děkuji ![]()
@Oslinka píše:
Ahojte, chtěla bych se vás zeptat, zda nevíte jestli se platí něco za gynekologickou prohlídku? Děkuji
no z klasickou asi ne, max 30 kč jako všude
@Oslinka píše:
Ok, díky moc.
játam bla nedávno na umělým oplodnění, achodím tam dál k dr. takžen evím o tom žeby se platilo,tak snad nekecám
xxx
Příspěvek upraven 02.05.12 v 18:15
@Senna píše:
Dobry den, chcela som sa len podelit o moje skusenosti s touto klinikou.P. Dusana Vranova
![]()
- sposobila mi kopec stresov a koli nej som chcela aj skoncit so stimulaciou a neist na ziadnu ivf. Len moj partner ma prehovoril.
Islo o lieky - ja zijem v inej krajine a zistila som, ze sa lieky na stimulaciu daju dostat aj tu. 2-3 tyzdne pred tym nez som cestovala domov - ja som napisala pani Vranovej,ze uz mam doma tie lieky ale ze tie lieky Decapeptyl bol 3mg a nie 0.3 mg ( ktory by sa pichal na 3 krat ) - ja som brala o.1 mg na den. Nezavolala mi, nenapisla email aby ma upozornila, ze ten 3 mg sa bude zle riedit a pichat a mohli sme sa dohodnut na tom, ze by mi poslala lieky inou metodou. Nic.
![]()
Asi tyzden a pol pred mojim prichodom domov som volala kliniku - v stredu mi nikto nedvihal telefon a vo stvrtok mi povedala o tom decapeptyle, ze nie je dobry - a to bolo par dni pred zacatim stimulacie! Povedala som jej aby sa skusila poinformovat na poste… poslala mi to, ale tyzden som musela brat ten moj decapeptyl - ktory sa zle riedil. Lieky od pani Vranovej som dostala vecer pred Velkym piatkom - a v sobotu sme cestovali!
Pan doktor Sula - HROZNY, AROGANTNY a DRZY
, nevedel mi spravit ultrazvuk, pomylil si vajecnik s oblickou atd - vyjadrila som sa hned, ze ho nechcem ani vidiet.
Ujal sa ma pan doktor Texl - VYNIKAJUCI, SKUSENY, PERFEKTNY PRISTUP
Mala som malo vajicok - co som dala vinu pani Vranovej a stresom, ktorym ma vystavila a tiez mozno aj tym liekom.
Ja som si ziadala zaviest 2 embrya - VOBEC NERESPEKTOVALI MOJE _ NASE ZELANIE
- nakolko ja a moj partner tuzime po dvojickach. Ja viem o rizikach. Napriek vsetkemu sme si zelali 2 - zaviedli nam iba jedno, oklamali ma, ze na prenos bolo iba jedno a neskor mi povedali, ze tam bolo este druhe dobre - a to zmrazili. Vyplakala som sa. Chcela som ich dat aj k sudu - ale ja sa teraz snazim byt tehotna - som v piatom tyzdni len s jednym embryom.
Mam problemy a je velmi tazke sa s nimi spojit, ti Vam neodpovedaju na emaily, nezatelefonuju…Raz ked som sa spojila s dusanou Vranovou - ta mi povedala, ze aby som isla k neakemu lekarovi - tu v zahranici.
Ja som mala tu 4 ivf - ta starostlivost v Heliose sa ani z daleka neda porovnat s tou co som mala tu. Uz tam viac nepojdem, zmrazene embryo si dame asi previezt sem - a ak mi tato ivf nevyjde - pojdeme tu - uz nebudem vymyslat,pan doktor Texl - je jednym z najlepsich doktorov, ktorych som stretla a velmi prijemne sestricky a personal labakov.
Ale im neodpustim, ze ma oklamali s tym jednym embryom a tie ostatne veci, ktore som opisala. Neochota pani Dusany… Ked nieco potrebujem, uz som jej tolko emailov poslala, ze mam problemy - a ona nic!
Ak mate viac otazok, rada Vam ich zodpoviem.
@Dagík píše:
Ja uz jsem na Tvuj prispevek reagovala jinde, trosku mi tu neladi, ze jsi tehotna a jeste nadavas…mela bys byt rada a dekovat, ze Ti v Heliosu pomohli a ne si tady pumpovat adrenalin, pak si budes vycitat, kdyby se miminku neco stalo…
Jinak nezlob se na me, ale jsem presvedcena, ze kdybys jim rekla, ze chces zavest 2 embryjka, tak by to udelali, nikomu nioc nenuti, pouze vysvetluji, zezavest jedno embryjko je vyhodnejsi…treba v den transferu bylo jen jedno embryjko-nektery jsou hotovy paty den a jiny dorostou az ten sesty den. My sjme to tak meli-myslim, ze 3 embryjka dozraly 5 den a sesty den pak jeste dve…Mozna to tak bylo prave u Tebe a mozha by sis to prvne mela overit, nez na nekoho zacnes plivat spinu
Mozna,ze uz na Ti na hlavu tlaci tehotenske hormony -snad jedine tim by se Tvuj nepochopitelny prispevek dal vysvetlit;) Doufam, ze je to tak a ze se Ti s mimiskem bude dobre darit!
Ja za me teda Helios 100% doporucuji!!!
taky musím ¨souhlasit, vyšlo nám to napoprvé, jsem v 8 měsíci, díky p. dr, texlovi..já mám mamkuvezdravotniictví takže sme s ní vše řešila a tak sem třeba si i musela o něco říkat v heliosu( např. jestli už třeba nemám vysadit určitej lék, na kterej asizapomněli že beru a tak) hlídala sem si všechno, na všechno se radši 2× ptala a bylo to ok..ono při tolika lidech cp tam mají se není čemu divit kolikrát no..človek si musí sám vše hlídat a kontrolovat.Taky je mi divnýže ti nechteli zavést 2..ale u nás je od ledna novej zákon, že se zavádí jen 1 ale pojištovna tím púádem hradí z té části 4 púokusy..ale na požádání by měli dát i 2, pokud si to pátrvyloženě vyžádá..chápu že je ti to třeba líto skrr dvojčátka, ale ber to tak že to tak mělo asi být…nikde není psanýžeby se ti obě chytly a bud stastná aspon za to jedno který se ti chytlo
přeju hodně zdravíčka at přežiješ léto sbříškem…hodně sil
@hopsasa Ahoj, koukam, ze Tobe se narodil opravdovy drobecek-jak se male dari? Doufam, ze vse uspesne dohani! ![]()
@Dagík píše:
@hopsasa Ahoj, koukam, ze Tobe se narodil opravdovy drobecek-jak se male dari? Doufam, ze vse uspesne dohani!
ahojky ještě se nenarodila
tos nejak blbe pochopila
je v bříšku
Uf tak to jsem si oddychla, rikala jsem si, ze je strasne malinka a teprve v tricatym tydnu…a tak teda mas to uz za mar tydnu, co?Jak se citis?Ja mam zatim takovy komorni brisko,tak je jeste pohoda ![]()
@Dagík píše:
Uf tak to jsem si oddychla, rikala jsem si, ze je strasne malinka a teprve v tricatym tydnu…a tak teda mas to uz za mar tydnu, co?Jak se citis?Ja mam zatim takovy komorni brisko,tak je jeste pohoda
jo? a v kolikátým jsi? já zítra začínám 32 týden
zatím je to ok, až na záda..mám skoliossu takže trpím dost..
@hopsasa Ja jsem 15 tyden…tak zada me zatim neboli,ale je fakt , ze mam taky mirne esovite prohnuti patere..tak to se teda mam na co tesit, vid…No tak drzim pesti at tech par tydnu co nejrychleji utece a at uz si rychle ulevis na zada
a posmoulas mimiska v naruci…ja mam do toho jeste daleko,ale uz ted se hrozne tesim… ![]()
Já jsem přešla od Šuly, protože si nevidí do úst a když se ptám, jako prvorodička na nějaké informace, tak mě odpálkuje takovým způspobem, že mám chut mu říct, co si to jako dovoluje…takže Šulu nebrat. Přešla jsem k paní doktorce Kováčové, u ní jsem byla poprvé v poradně a mám pocit, že vyšla včera ze školy. mluvila naprosto nezkušeně a když si mě vlastně přebírala (jsem v 15tt) tak si ani neudělala utz. Takže bych asi chtěla odejít jinam
jenže netuším kam…V Heliosu jsem byla na umělém oplodnění a nepodařilo se, po 2 letech jsem otěhotněla spontálně a už tam o mě neni zájem!!!!
Já také Helios nedoporučuji. My jsme byli velmi zklamáni.
Ta jejich péče nebyla to, co jsme očekávali a už tam nikdy nepůjdeme. Rozhodli jsme se pro jinou kliniku.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď