Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Milá mandarinkodarinko, senno1 a senno a kdoví kdo ještě. Já už popravdě diskuze moc často nenavštěvuji, spíše koukám, jak se daří holkám, se kterými jsem si psala, když jsem na to ještě měla čas. Teď už jsem spokojenou maminkou-a to díky Heliosu a panu doktoru Texlovi. Navždy jim za to zůstanu vděčná a i z toho důvodu mě štve a mrzí, že si ani po takové době nedáš pokoj.
Všem tehdy nezůčastněným bych ráda vysvětlila, že zmíněná paní již před rokem rokovala na toto téma v podobné diskuzi. Spokojené pacientky tehdá o věci informovaly pana doktora Texla, který vydal oficiální vyjádření o lživosti jejich příspěvků a paní se mu tehdá za vše musela omluvit. Zde se můžete podívat na link na zmíněnou diskuzi https://www.emimino.cz/…ankovani/96/ + navíc vykopírovávám zmíněné oficiální vyjádření i s omluvou paní:…
Vážená paní,
přijímáme Vaši omluvu a pro vysvětlení nezúčastněným uvádím následující fakta:
1. Komunikace s koordinátorkou paní Vránovou telefonicky i přes maily probíhala naprosto korektně, na veškeré Vaše maily bylo obratem reagováno a dotazy zodpovězeny. Toto se týká i komunikace ohledně léků a Vaší stimulace – vše máme zdokumentováno a můžeme v případě potřeby doložit.
2. Každá pacientka v našem zařízení před embryotransferem musí podepsat souhlas s transferem a počtem transferovaných embryí – stejně tak to bylo ve Vašem případě. Každá pacientka je lékařem upozorněna na rizika související s vícečetným těhotenstvím. My jako zdravotnické zařízení jsme povinni dbát o zdraví pacientky a chránit zdraví matky i dítěte. Není to pouze naše snaha, rizika jsou tak velká, že je dokonce řeší i legislativa (od dubna letošního roku platí zákon, který hovoří o úhradě 4. IVF cyklu zdravotní pojišťovnou pouze v případě, že je v prvních dvou cyklech transferováno jedno embryo).
3. Důkazem naší maximální a kvalitní péče je Vaše těhotenství po transferu jednoho embrya.
Doufáme, že Vaše těhotenství bude dále prosperovat a přejeme Vám i Vašemu dítěti jen to nejlepší. Buďte klidná, pak vše proběhne tak jak má.
Vaše další nekonstruktivní vyjádření odmítám komentovat.
Pokud máte nějaké další otázky a připomínky, budu rád, když se obrátíte přímo na mě.
S pozdravem
MUDr. Texl
@SennaF1 píše:
Ja som bola zaregistrovana ako Senna – ale nemozem sa dostat ako Senna na tuto web – tak som sa zaregistrovala pod tymto menom.
Musim sa tymto sposobom ospravedlnit hlavne doktorovi Texlovi, ktory od dna 1 co som ho stretla bol ku mne vynikajuci. Ako vravim jeden z najlepsich doktorov u akeho som bola. Bolo od neho tiez velkoryse, ze akceptoval moje ospravedlnenie.
Nemala som sa tu tak vyjadrovat – z mojej stranky je, ze sedim v robote cely den, je mi do placu, mam strach ci potratim nakolko mam krce a spinenie, napisala som na kliniu par emailov a ked som nedostavala odpoved, bola vo mne bezradnost, hnev a vsetko mozne mi beha po rozume. Aj teraz ledva premaham plac.Este musim vydrzat pol hodinu. Toto je moja 5 -ta ivf – a aj ked je len jeden drobcek – chcem aby to vyslo. O dvojicky sa mozme pokusit neskor. Ale budem rada ak toto vyjde – ak nie – ako sa poznam 3 dni nevyleziem z postele.
Tak este raz prepacte…
Mandarinkodarinko, unavují mne lidé, jako jsi ty, chápu, že je toho na Tebe asi moc, boj o miminko působí na každou z nás jinak, ale tohle už je zlo, které nehodlám tolerovat a po vzoru minulého roku posílám odkaz na tuto diskuzi emailem do Heliosu s prosbou, aby informovali pana doktora Texla. Ať má možnost se hájit proti lžím a pomluvám.
Ještě podotýkám, že já osobně jsem měla embryjka k zamražení z 5tého i 6tého dne a konečné rozhodnutí kolik embryjek si chci nechat transferovat bylo jen na mě a mém manželovi.
A Ty nám mandarinko prosím napiš-jak vlastně dopadlo Tvé těhotenství, o kterém jsi se v minulých příspěvcích zmiňovala-jsi šťastnou maminkou? Vidíš…mohla bych se na to vlastně zeptat v emailu, který teď napíšu do Heliosu. Třeba to tam budou vědět.
@Dagík píše:
Milá mandarinkodarinko, senno1 a senno a kdoví kdo ještě. Já už popravdě diskuze moc často nenavštěvuji, spíše koukám, jak se daří holkám, se kterými jsem si psala, když jsem na to ještě měla čas. Teď už jsem spokojenou maminkou-a to díky Heliosu a panu doktoru Texlovi. Navždy jim za to zůstanu vděčná a i z toho důvodu mě štve a mrzí, že si ani po takové době nedáš pokoj.
Všem tehdy nezůčastněným bych ráda vysvětlila, že zmíněná paní již před rokem rokovala na toto téma v podobné diskuzi. Spokojené pacientky tehdá o věci informovaly pana doktora Texla, který vydal oficiální vyjádření o lživosti jejich příspěvků a paní se mu tehdá za vše musela omluvit. Zde se můžete podívat na link na zmíněnou diskuzi https://www.emimino.cz/…ankovani/96/ + navíc vykopírovávám zmíněné oficiální vyjádření i s omluvou paní:…
Vážená paní,přijímáme Vaši omluvu a pro vysvětlení nezúčastněným uvádím následující fakta:
1. Komunikace s koordinátorkou paní Vránovou telefonicky i přes maily probíhala naprosto korektně, na veškeré Vaše maily bylo obratem reagováno a dotazy zodpovězeny. Toto se týká i komunikace ohledně léků a Vaší stimulace – vše máme zdokumentováno a můžeme v případě potřeby doložit.
2. Každá pacientka v našem zařízení před embryotransferem musí podepsat souhlas s transferem a počtem transferovaných embryí – stejně tak to bylo ve Vašem případě. Každá pacientka je lékařem upozorněna na rizika související s vícečetným těhotenstvím. My jako zdravotnické zařízení jsme povinni dbát o zdraví pacientky a chránit zdraví matky i dítěte. Není to pouze naše snaha, rizika jsou tak velká, že je dokonce řeší i legislativa (od dubna letošního roku platí zákon, který hovoří o úhradě 4. IVF cyklu zdravotní pojišťovnou pouze v případě, že je v prvních dvou cyklech transferováno jedno embryo).
3. Důkazem naší maximální a kvalitní péče je Vaše těhotenství po transferu jednoho embrya.
Doufáme, že Vaše těhotenství bude dále prosperovat a přejeme Vám i Vašemu dítěti jen to nejlepší. Buďte klidná, pak vše proběhne tak jak má.
Vaše další nekonstruktivní vyjádření odmítám komentovat.
Pokud máte nějaké další otázky a připomínky, budu rád, když se obrátíte přímo na mě.S pozdravem
MUDr. Texl@SennaF1 píše:
Ja som bola zaregistrovana ako Senna – ale nemozem sa dostat ako Senna na tuto web – tak som sa zaregistrovala pod tymto menom.
Musim sa tymto sposobom ospravedlnit hlavne doktorovi Texlovi, ktory od dna 1 co som ho stretla bol ku mne vynikajuci. Ako vravim jeden z najlepsich doktorov u akeho som bola. Bolo od neho tiez velkoryse, ze akceptoval moje ospravedlnenie.Nemala som sa tu tak vyjadrovat – z mojej stranky je, ze sedim v robote cely den, je mi do placu, mam strach ci potratim nakolko mam krce a spinenie, napisala som na kliniu par emailov a ked som nedostavala odpoved, bola vo mne bezradnost, hnev a vsetko mozne mi beha po rozume. Aj teraz ledva premaham plac.Este musim vydrzat pol hodinu. Toto je moja 5 -ta ivf – a aj ked je len jeden drobcek – chcem aby to vyslo. O dvojicky sa mozme pokusit neskor. Ale budem rada ak toto vyjde – ak nie – ako sa poznam 3 dni nevyleziem z postele.
Tak este raz prepacte…
Mandarinkodarinko, unavují mne lidé, jako jsi ty, chápu, že je toho na Tebe asi moc, boj o miminko působí na každou z nás jinak, ale tohle už je zlo, které nehodlám tolerovat a po vzoru minulého roku posílám odkaz na tuto diskuzi emailem do Heliosu s prosbou, aby informovali pana doktora Texla. Ať má možnost se hájit proti lžím a pomluvám.
Ještě podotýkám, že já osobně jsem měla embryjka k zamražení z 5tého i 6tého dne a konečné rozhodnutí kolik embryjek si chci nechat transferovat bylo jen na mě a mém manželovi.
A Ty nám mandarinko prosím napiš-jak vlastně dopadlo Tvé těhotenství, o kterém jsi se v minulých příspěvcích zmiňovala-jsi šťastnou maminkou? Vidíš…mohla bych se na to vlastně zeptat v emailu, který teď napíšu do Heliosu. Třeba to tam budou vědět.
no jak píšeš mě to bylo hned viný takový drsný obvinování a at dou do pekla a tak no..já mám zkušenost doboru jako ty a vděčím dr. Texlovi za krásnou holčičku a v červenci jdeme na KET tak doufám že pan dokrot bude mít přesnou ruku ten den a bude druhý lkrásný zdravý dětátko!
Tie slecny a panie, ktore su tu zaregistrovane preto, ze sa snazia o babatko, chcem len tolko povedat, aby sa nevzdavali. Ono to raz vyjde.
Co sa tyka klinik - ako ste citali, ja mam zle skusenosti z Heliosom, napriek tomu, ze mam dieta odtial. Ja som uz bola tehotna predtym na inej klinike ( 2X ) takze doktor nemal az tak vela prace so mnou. Ja som mu povedala skoro vsetko z predchadzajucich IVF, o liekoch, ze ako ich brat atd.
Aj tak som mu v kutiku duse vdacna ale to ako ma dobehol - oklamal, to asi nikdy nezabudnem a mu to neodpustim.
Doktor Sula nerozoznal oblicku od vajecnika na sonografii a ked som sa vyjadrila k tomu, bolo mi povedane, ze by som tak nemala o nom rozpravat - aco je toto diktatura? Aby som sa ja niekoho pytala, ze co povedat? CO mali ho vyhodit, ta koordinatorka mi povedala, ze by som tak nemala o nom hovorit. A preco? Ved je to hanba a co je to potom za lekara?
Ked som bola na egg collection - trvalo im to dobru pol hodinu do kedy mi napichli zilu! Aka klinika!!!
Takze tot je moja skusenost. Ja uz sem nebudem chodit, myslim, ze som uz vsetko napisala.
Ja som citala vela negativnych hodnoteni na tuto kliniku.
Tak sa majte krasne, drzte sa a dufam, ze sa Vam vsetkym podari mat miminka. Dakujem aj za personalne emaily.
Hodne stastia!
Ahojky holky, prosím o radu. Zítra jdeme s manželem na konzultaci o ivi do heliosu k panu dr. Fischerovi. Nevíte někdo, kolik ivi stojí a jak dlouho to trvá, než ho můžeme podstoupit? Díky moc za odpovědi ![]()
Dobrý den,
sice tam kvůli otěhotnění nechodím. Ale také jsem byla u pana doktora Šuly, ten mě neustále strašil, že dostanu rakovinu a že ten čípek mám prostě úplně strašnej a že si musím zaplatit očkování. Vždycky jsem od něho odcházela úplně vystrašená, že umřu a nikdy nebudu mít děti ale neměla jsem na očkování peníze. Když sem si našetřila a píchli mi to napotřetí - ouha, najednou mám výsledky v pořádku a nemusím chodit furt na kontroly jestli nemám rakovinu… tak mi řekněte, jestli se stal zázrak nebo tu jde jenom o peníze
@mazlíček1 píše:
Ahojky holky, prosím o radu. Zítra jdeme s manželem na konzultaci o ivi do heliosu k panu dr. Fischerovi. Nevíte někdo, kolik ivi stojí a jak dlouho to trvá, než ho můžeme podstoupit? Díky moc za odpovědi
napsala sem ti.
Ahoj holky,
ráda bych napsala svou zkušenost se sanatoriem Helios v Brně, kam jsem se zaregistrovala při svém stěhování do Brna.
Chodím k paní doktorce Bílkové. Ta mi hned při vstupním vyšetření řekla, že mi nenapíše antikoncepci, dokud nebudu mít genetické testy, jelikož máme v rodině problémy s cévami. Objednala mě ke genetičce v jejich centru - konzultace, vzorek krve - zdarma. Jakmile přišly výsledky, paní doktorka mi antikoncepci předepsala. Tady bych chtěla upozornit, že předchozí lékaři mi tedy předepisovali léky aniž by se zajímali o můj předchozí zdravotní stav. Při výtoku z prsu mě také poslali pro jistotu na odborná vyšetření.
Jinak všechna vyšetření probíhají skvěle - pěkné prostředí, nikdy nečekám, konzultace jsou milá.
![]()
S IVF zkušenosti nemám, takže nehodnotím.
Ahoj. Ja chodim tiez do Heliosu a som moc spokojna, lekari, sestricky, koordinatorky moc fajn. Caka ma ma coskoro prvy KET po prvom IVF. ![]()
Taky sem nebyla spokojená nám tvrdily že máme tak špatné výsledky že mět dítě by bylo zázrak strčily mě ceník a doslova mě ten tady vychvalovaný doktor řekl našetřite si 25 tisíc a pak teprve dojdite po tomto hnusu sem navštívila jinou kliniku a po úspěšné medikaci sem otěhotněla hned na poprvé a úplně přirozeným způsobem ve slavném HELIOSU sem zbytečně stratila rok jejich stupidním a ještě nepravdivým vyšetřením ty samé sem měla jinde do dvou měsíců a byly v mezích normy
![]()
Když jsem panu doktorovi Šulovi před 3 lety řekla, že se rok snažíme o dítě, tak mi nacpal kelímek na spermie. Udivilo mě, že mi neudělal nějaké vyšetření. Po testech nám v Heliosu oznámili, že nemáme prakticky žádnou naděeji na oplodnění přirozenou cestou a to ani v budoucnu. Po 2 nezdařených IVF jsme to vzdali. Za dva roky jsem otěhotněla tou přirozenou cestou. Do Heliosu bych nešla už pro ty lži.
Ahoj holky, oživuji diskuzi. Chceme přejít s přítelem do Heliosu. Tady čtu spíše samá negativa. Je tu také někdo, kdo má endometriozu a zadařilo se v Heliosu? Jsme po 1. IVF, ale vložili mi 3 denní embrya. Neúspěšně.
@Petruse91 Rozhodovala jsem se mezi Reprofitem a Heliosem. Zvítězil Reprofit. Helios respektive dr. Texl na mě nepůsobil dobře.
Měla jsem endometriozu III. stupně, přítel špatný tvar spermií 99%. Měli jsme PICSI a prodlouženou kultivaci a hned na poprvé se nám zadařilo. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.