Zmrzlé brambory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3278
10.2.12 13:25
sia píše:
Někdy stačí nechat nějakou dobu při pokojové teplotě a i ta sladkost vymizí, ale záleží jestli úplně zmrzly nebo jenom jsou přešly mrazem.
jj takhle jsem to udělala- Dala jsem je do pokojové místnosti a byly z vrchu zmrzlé - asi čvrt pytle odhora a zbytek jen přešlý mrazíkem- zachráním je ještě snad :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
10.2.12 13:27
Vanesanka píše:
Ester13 píše:
colafit píše:
můžu se zeptat odkaud je kobzole (myslím název, nikdy jsem to neslyšela). Děkuji :kytka:
Severní Morava :)
Tak to jsem já ze severní moravy a právě jsem to neslyšela 8o :nevim: :lol: To je pak po Ostravsku? :nevim:

Z kama přesně to je, nevím, ale my jsme Lašsko a jinak jim neříkáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
10.2.12 13:37

Já se přiznám, asi jsem úchyl, ale mě namrzlé sladké brambory chutnaj, a moc. Mě chutnaj i takový ty starý, hodně svraštělý, uvařený ve šlupce, třeba se zelím, mňam, pro mě lepší jak nový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
10.2.12 13:38

Jé díky holky :kytka: Takže nevyhazovat a udělat zásobu sladkých knedlí :lol: Hned ji to napíšu :mrgreen: Ty brambory byly zmrzlé úplně celé :roll:

Vanesanka: Ahoj Leni :mavam: :mavam: :mavam: :lol:

• Citovat
  • Upravit
3278
10.2.12 13:40
ww píše:
Jé díky holky :kytka: Takže nevyhazovat a udělat zásobu sladkých knedlí :lol: Hned ji to napíšu :mrgreen: Ty brambory byly zmrzlé úplně celé :roll:Vanesanka: Ahoj Leni :mavam: :mavam: :mavam: :lol:
:mrgreen: :mavam: Jsou zmrzlé celé? Tak to fakt zásoby na ty knedle a bramborové krokety :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
10.2.12 13:42
Paoloska píše:
Já se přiznám, asi jsem úchyl, ale mě namrzlé sladké brambory chutnaj, a moc. Mě chutnaj i takový ty starý, hodně svraštělý, uvařený ve šlupce, třeba se zelím, mňam, pro mě lepší jak nový…
To jsme dvě - taky mám ráda sladké , mě to nevadí, hlavně že je co žrát :pankac: :mrgreen: A ještě si na ty sladké dám bohatě tatarku, to krásně přebije tu chuť a je to eňo-ňuňo :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
10.2.12 13:44
Vanesanka píše:
Paoloska píše:
Já se přiznám, asi jsem úchyl, ale mě namrzlé sladké brambory chutnaj, a moc. Mě chutnaj i takový ty starý, hodně svraštělý, uvařený ve šlupce, třeba se zelím, mňam, pro mě lepší jak nový…
To jsme dvě - taky mám ráda sladké , mě to nevadí, hlavně že je co žrát :pankac: :mrgreen: A ještě si na ty sladké dám bohatě tatarku, to krásně přebije tu chuť a je to eňo-ňuňo :lol:
:palec: :potlesk: Přesně. Holky máte, nebo pěstujete někdo modré brambory? My jo, to je docela síla, ta kaše a ty knedlíky…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.2.12 13:49

Když jsou sladké, pomůže několikrát během vaření slít z nich vodu a dát novou… tak dvakrát, třikrát. Pokaždé znova osolit trochu…
Ale mi nechutnají ani tak teda - ale sladké už nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
10.2.12 13:57
Paoloska píše:
Vanesanka píše:
Paoloska píše:
To jsme dvě - taky mám ráda sladké , mě to nevadí, hlavně že je co žrát :pankac: :mrgreen: A ještě si na ty sladké dám bohatě tatarku, to krásně přebije tu chuť a je to eňo-ňuňo :lol:
:palec: :potlesk: Přesně. Holky máte, nebo pěstujete někdo modré brambory? My jo, to je docela síla, ta kaše a ty knedlíky…
Ježíííš, to neznám 8o Ty brďo to musím taky mít, jak to udělám? :pankac: Sem s tím- kde to seženu? A sazí se stejně spolu do pole s normálními? My pěstujeme růžové, žluté, bílé :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
10.2.12 14:05
Vanesanka píše:
Ježíííš, to neznám 8o Ty brďo to musím taky mít, jak to udělám? :pankac: Sem s tím- kde to seženu? A sazí se stejně spolu do pole s normálními? My pěstujeme růžové, žluté, bílé :potlesk:

No my sadbu prvně koupili myslim v Lysé nad Labem na výstavě, sází a pěstují se úplně normálně, ale jsou trochu menší a i výnos je menší. Na řezu jsou mramorově modré, odpudivé od pohledu, jsou dost moučné, takže kaše super až na tu barvu, i hranolky jsou dobrý, bramborový salát jsem nezkoušela :mrgreen: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
10.2.12 14:08

Já nevím, ale minule jsem nechala déle brambory v kufru auta a když jsem je uvařila, tak půlka brambor zčernala. Podle mě to bylo mrazem :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
10.2.12 21:02

Přemrzlé brambory zesládnou,ale slyšela jsem,že pokud se nechají do jara,tak ta nasládlá chuť zmizí a budou jako dřív.Ale nevím co je na tom pravdy.Mě taky zmrzl pytlík brambor,tak jsmě měli nasládlou polívku no. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
10.2.12 21:03

A ty modré brambory mě taky zaujaly. 8o Ještě jsem nic takovýho neviděla a ani jsem o tom neslyšela. :nevim: Ale každopádně bych to chtěla vyzkoušet. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
838
10.2.12 21:06

Naši sadí modré brambory,jídlo z nich je fakt zajímavé…ale mě osobně nějak zvlášť nechutnají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1649
10.2.12 21:13

To jako když udělám kaši tak je modrá? 8o nebo jen slupka je modrá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný