Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
sia píše:jj takhle jsem to udělala- Dala jsem je do pokojové místnosti a byly z vrchu zmrzlé - asi čvrt pytle odhora a zbytek jen přešlý mrazíkem- zachráním je ještě snad
Někdy stačí nechat nějakou dobu při pokojové teplotě a i ta sladkost vymizí, ale záleží jestli úplně zmrzly nebo jenom jsou přešly mrazem.
Vanesanka píše:Ester13 píše:Tak to jsem já ze severní moravy a právě jsem to neslyšelacolafit píše:Severní Morava
můžu se zeptat odkaud je kobzole (myslím název, nikdy jsem to neslyšela). Děkuji![]()
![]()
To je pak po Ostravsku?
Z kama přesně to je, nevím, ale my jsme Lašsko a jinak jim neříkáme ![]()
Já se přiznám, asi jsem úchyl, ale mě namrzlé sladké brambory chutnaj, a moc. Mě chutnaj i takový ty starý, hodně svraštělý, uvařený ve šlupce, třeba se zelím, mňam, pro mě lepší jak nový…
Jé díky holky
Takže nevyhazovat a udělat zásobu sladkých knedlí
Hned ji to napíšu
Ty brambory byly zmrzlé úplně celé ![]()
Vanesanka: Ahoj Leni
![]()
ww píše:
Jé díky holkyTakže nevyhazovat a udělat zásobu sladkých knedlí
Hned ji to napíšu
Ty brambory byly zmrzlé úplně celé
Vanesanka: Ahoj Leni
![]()
![]()
![]()
Paoloska píše:To jsme dvě - taky mám ráda sladké , mě to nevadí, hlavně že je co žrát
Já se přiznám, asi jsem úchyl, ale mě namrzlé sladké brambory chutnaj, a moc. Mě chutnaj i takový ty starý, hodně svraštělý, uvařený ve šlupce, třeba se zelím, mňam, pro mě lepší jak nový…
Vanesanka píše:Paoloska píše:To jsme dvě - taky mám ráda sladké , mě to nevadí, hlavně že je co žrát
Já se přiznám, asi jsem úchyl, ale mě namrzlé sladké brambory chutnaj, a moc. Mě chutnaj i takový ty starý, hodně svraštělý, uvařený ve šlupce, třeba se zelím, mňam, pro mě lepší jak nový…![]()
A ještě si na ty sladké dám bohatě tatarku, to krásně přebije tu chuť a je to eňo-ňuňo
Když jsou sladké, pomůže několikrát během vaření slít z nich vodu a dát novou… tak dvakrát, třikrát. Pokaždé znova osolit trochu…
Ale mi nechutnají ani tak teda - ale sladké už nejsou.
Paoloska píše:Ježíííš, to neznámVanesanka píše:Paoloska píše:To jsme dvě - taky mám ráda sladké , mě to nevadí, hlavně že je co žrát
Já se přiznám, asi jsem úchyl, ale mě namrzlé sladké brambory chutnaj, a moc. Mě chutnaj i takový ty starý, hodně svraštělý, uvařený ve šlupce, třeba se zelím, mňam, pro mě lepší jak nový…![]()
A ještě si na ty sladké dám bohatě tatarku, to krásně přebije tu chuť a je to eňo-ňuňo
![]()
Přesně. Holky máte, nebo pěstujete někdo modré brambory? My jo, to je docela síla, ta kaše a ty knedlíky…
Vanesanka píše:Ježíííš, to neznám
No my sadbu prvně koupili myslim v Lysé nad Labem na výstavě, sází a pěstují se úplně normálně, ale jsou trochu menší a i výnos je menší. Na řezu jsou mramorově modré, odpudivé od pohledu, jsou dost moučné, takže kaše super až na tu barvu, i hranolky jsou dobrý, bramborový salát jsem nezkoušela
![]()
Já nevím, ale minule jsem nechala déle brambory v kufru auta a když jsem je uvařila, tak půlka brambor zčernala. Podle mě to bylo mrazem
.
Přemrzlé brambory zesládnou,ale slyšela jsem,že pokud se nechají do jara,tak ta nasládlá chuť zmizí a budou jako dřív.Ale nevím co je na tom pravdy.Mě taky zmrzl pytlík brambor,tak jsmě měli nasládlou polívku no. ![]()
A ty modré brambory mě taky zaujaly.
Ještě jsem nic takovýho neviděla a ani jsem o tom neslyšela.
Ale každopádně bych to chtěla vyzkoušet. ![]()
Naši sadí modré brambory,jídlo z nich je fakt zajímavé…ale mě osobně nějak zvlášť nechutnají.
To jako když udělám kaši tak je modrá?
nebo jen slupka je modrá?