Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky,
v půlce března čekáme první miminko, tak se začínáme porozhlížet po kočárku. Je jich takové množství, že vůbec nevím, jaký vybrat..vzhledově jsou mi asi nejbližší kočárky polských značek, ale bohužel jsem o nich četla a slyšela hodně negativních recenzí. Konkrétně se mi líbí kočárky značky Tako, Sojan a Expander Mondo. Můžete tedy prosím napsat Vaše zkušenosti, se kterým kočárkem jste opravdu spokojené? Ráda bych se vyhla tomu, že kočárek koupím a po pár měsících začnou problémy. Cenově bych se chtěla pohybovat tak do 15 000 Kč. Moc děkuji za Vaše tipy ![]()
Neni zadne objektivni hodnoceni. nekdo nadava, ze jde kocar blbe skladat, nekomu to neva, protoze ho sklada jednou za rok. nekdo chvali, ze kocar hladce jezdi po meste, jiny na stejny nadava, ze nezvlada teren.
ujasni si, co potrebujes, co jsou tvoje priority, podle toho vyber par kocarku a k tem konkretnim modelum si precti recenze. jeden model od znacky totiz muze byt zasadne jiny nez jiny model stejne znacky.
Doporučuju koupit z druhé ruky kočárek značky Hartan, Gesslein nebo Teutonia. Jsou opravdu kvalitní a vydrží
@KlaraC77 píše:
Ahoj maminky,v půlce března čekáme první miminko, tak se začínáme porozhlížet po kočárku. Je jich takové množství, že vůbec nevím, jaký vybrat..vzhledově jsou mi asi nejbližší kočárky polských značek, ale bohužel jsem o nich četla a slyšela hodně negativních recenzí. Konkrétně se mi líbí kočárky značky Tako, Sojan a Expander Mondo. Můžete tedy prosím napsat Vaše zkušenosti, se kterým kočárkem jste opravdu spokojené? Ráda bych se vyhla tomu, že kočárek koupím a po pár měsících začnou problémy. Cenově bych se chtěla pohybovat tak do 15 000 Kč. Moc děkuji za Vaše tipy
Inglesina Zippy System a Britax Agille.
Inglesina skladná, jednoduchá, splnila očekávání.
Agilla mám teprve pár dní, ale jsem spokojená
Ja mam polsky kocarek Lupo baby design. Za me spokojenost
.
@Martina84 píše:
Doporučuju koupit z druhé ruky kočárek značky Hartan, Gesslein nebo Teutonia. Jsou opravdu kvalitní a vydrží
Naprosto souhlasím
Máme z druhé ruky Hartana a jsme velice spokojení ![]()
Dcerce jsme vybrali i s jejím přáním Bexu line. Upřímně i mě sedla dost dobře do ruky. Jak to bude v praxi uvidíme.
Každopádně být tebou- řeším kočár podle sebe, ne podle doporučení.
Do polskych bych nesla ani nahodou. Znam par lidi, co jim praskl podvozek. A jsou tezke. Kvalitu jsem si overila u kocarku nemeckych. Hartan super. Dcera mela Casualplay a taky fajn a dobre se pak prodal.
@KlaraC77 Tak nejdriv odpovez na otazky, bez toho se neda radit:
1. Budes casto skladat do auta?
2. Kde budes prevazne jezdit-ve meste nebo na poli?
3. Budes casto jezdit mhd?
4. Chces jen jeden kocar nebo nejdriv hluboky a pak vybrat sportak/golfky?
Casualpay.
Byl dražší, doplňky k němu něco staly, ale byla jsem spokojena.
Odvozil mi tři decka bez problémů a ještě jsem ho prodala paní, která je taky spokojena, presla totiž z Polských na ten náš.
Kdybych si nevybrala casual tak určite hartan.
Britax B Motion. Je lehký, skladný i prostorný a má nafukovací kola. Na mimibazaru se dá sehnat nová 3 kombinace za 10 000Kč.
Za mě Quinny Speedi, ale je to hrozne individuální, chce to vyzkoušet a záleží na tom, co od kočárku ocekavas atd.
Korba Inglesina Sofia - maximální spokojenost, sporťák X-lander XA - „darovanému koni na zuby nekoukej“ ![]()
Inglesina přežila už více dětí ve velmi slušném stavu, máme tu špatné cesty, které ten podvozek snášel dobře. Vnitřek korbičky se dá vyndat a vyprat, takže i když v korbě byla malá skoro do roka, zvládla jsem ji ještě vyčistit pro druhátko. Sporťák nehodnotím vysloveně negativně, ale kdybych ho nedostala, asi bych si tenhle konkrétní nepořídila, koukala bych spíš po nějakém sportovním s ruční brzdou, abych mohla aspoň na brusle nebo se proběhnout. Ale to už záleží na aktivitě maminky ![]()
Ja mam 3kombinaci Casualplay s4 koupeny tady na bazaru a nejvic top! Jestli chcete novy tak je fajn si ho vyzkouset, me na prodejne vzdycky vse ukazali a poradili… Jen ty supr kocary lehke, hezke, skladne stali 15ku:/ na me moc, samozrejme zalezi u vas na cenove relaci a predstave o dyzajnu a barvach… Kazdy to ma jinak:)
Rodit své první mimi budu úplně stejně jako ty a musím souhlasit s holkama. Seděla jsem na recenzích celé hodiny a pak jsem přišla do obchodu a vybrala úplně jiný. Prostě mi seděl. Byl to tuším DorJan, ale ještě mrknu na ty, co tu píšou holky. Díky za založení diskuse a za reakce ![]()