Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky pojďte se zasmát se mnou. Syn šestá třída. V době koronaviru si dělal úkoly sám a odevzdával je. Nastoupil do školy a tu mají dvakrát týdne na dvě hodiny s tím ze úkoly dělat nemusí ti co chodí do školy. Teď jsem se mu divala na známky a má tam 3 pětky. Nesplněne úkoly za dobu co už byl ve škole. Naštěstí má teda jednicky a dvojky. Nechápu. Dál, prý si muže vylepšit známku tím, že třeba pošle do hudebky sebe a naši rodinu jak tancime na covid 19
. Nebo do vytvarky ze namaluje komiks na téma koronavir. Upřímně se těším až tento debilni školní rok skončí
a jak vy taky mate tak praštené učitelky?
@Tojsemja3 když chodí do školy nedělá úkoly. Nasázela mu tam 3 pětky za nesplněne úkoly. Přitom pětky se dávat teď nemají. Navic veškeré úkoly i ty debilni kdy se měl natáčet do hodiny tělocviku jak cvičí splnil.
@-Sára píše:
@Tojsemja3 když chodí do školy nedělá úkoly. Nasázela mu tam 3 pětky za nesplněne úkoly. Přitom pětky se dávat teď nemají. Navic veškeré úkoly i ty debilni kdy se měl natáčet do hodiny tělocviku jak cvičí splnil.
taky jsem od kamarádky slyšela, že měli posílat video tělocvikáři, v době, kdy se nesmělo pomalu ven… no nevím, jak to řešili lidi ve 2+kk
![]()
@janickaIII Pro nás to bylo náročný. Věřím že pro spoustu dalších lidi taky. Syn to zvládal sám. S dcerou co chodí do druhé třídy jsem se musela učit každý den. Do toho batole a home office. A teď ke konci školního roku si asi učitelky vzpomeli ze potřebuji klasifikaci
jasné všechny učitelky stejně postižené nejsou. Ale teď kvalitních je opravdu zoufale malo
Pořád platí školský zákon, který neumožňuje známkovat domácí úkoly a takové známky započítávat do klasifikace, ne? Já vůbec nechápu tu přehnanou snahu honit známky za každou cenu v tomto bezprecedentním pololetí
Nic by se nepo… kdyby se toto pololetí prostě neznamkovalo vůbec.
@-Sára píše:
@janickaIII Pro nás to bylo náročný. Věřím že pro spoustu dalších lidi taky. Syn to zvládal sám. S dcerou co chodí do druhé třídy jsem se musela učit každý den. Do toho batole a home office. A teď ke konci školního roku si asi učitelky vzpomeli ze potřebuji klasifikacijasné všechny učitelky stejně postižené nejsou. Ale teď kvalitních je opravdu zoufale malo
záleží co po nich chce ředitel nebo zákon… nevím přesně jak to je. Ale pokud tohle dělají jen z vlastní iniciativy tak je to trochu mimo. jestli se dá s učitelkou nebo ředitelem mluvit, tak bych za nimi šla a vysvětlila situaci. Každý neměl OČR a neměl 100% čas jen na učení se s dětmi.
@-Sára píše:
a máte to písemně že je dělat nemusí?
@ka2ka píše:
a máte to písemně že je dělat nemusí?
Ano je to uvede přímo od ministerstva školství. Mají to na stránkách školy. Jenže do školy z 25 žáků chodí pouze 9. Mají to formou konzultaci jen dvě hodiny dvakrát týdne a pouze česky jazyk a matematiku.
@Veveří píše:
Pořád platí školský zákon, který neumožňuje známkovat domácí úkoly a takové známky započítávat do klasifikace, ne? Já vůbec nechápu tu přehnanou snahu honit známky za každou cenu v tomto bezprecedentním pololetíNic by se nepo… kdyby se toto pololetí prostě neznamkovalo vůbec.
mohla bys citovat skolsky zakon, kde se toto pise. Dekuji
@-Sára píše:
Ano je to uvede přímo od ministerstva školství. Mají to na stránkách školy. Jenže do školy z 25 žáků chodí pouze 9. Mají to formou konzultaci jen dvě hodiny dvakrát týdne a pouze česky jazyk a matematiku.
tak bych to učitelce ukázala a zeptala se proč dostal pětky
@Tojsemja3 píše:
A s čím přesně máš problém.
Praštěná ucitelka.
No, s rodinným tancováním na covid19 bych měla asi setsakra problém.
Nebo tobě to připadá normální?
@J_Doe píše:
No, s rodinným tancováním na covid19 bych měla asi setsakra problém.
Nebo tobě to připadá normální?
Ja to jeste vylepšim tím že kostýmy u tohoto tance jsou vítány. Na třídní schůzky půjde asi manžel protože za tu dobu se to ve mě už tak nahromadilo ze by mi syna ještě vyhodili ze školy jak bych je tam sjela.
@-Sára píše:
Holky pojďte se zasmát se mnou. Syn šestá třída. V době koronaviru si dělal úkoly sám a odevzdával je. Nastoupil do školy a tu mají dvakrát týdne na dvě hodiny s tím ze úkoly dělat nemusí ti co chodí do školy. Teď jsem se mu divala na známky a má tam 3 pětky. Nesplněne úkoly za dobu co už byl ve škole. Naštěstí má teda jednicky a dvojky. Nechápu. Dál, prý si muže vylepšit známku tím, že třeba pošle do hudebky sebe a naši rodinu jak tancime na covid 19. Nebo do vytvarky ze namaluje komiks na téma koronavir. Upřímně se těším až tento debilni školní rok skončí
a jak vy taky mate tak praštené učitelky?
A jinak ne, nemáme praštěné učitelky ![]()
Naše učitelky u starších dětí (8. třída a gympl) vedou hodiny, písemky, prezentace, domácí úkoly, čtvrťletky… vše co nejblíže normálnímu pojetí studia.
Jak jsem se dověděla, někteří žáci si známky od pololetí polepšili, nebo zhoršili… vše dle toho, jak pracovali.
A já to kvituji.