Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
jako malí jsme s našima zpívali tuhle písničku:
Hluboko v horách pod skalami,
rumpity, rumpity, rum, bum, bum,
hlídají zlato trpaslíci,
hlídají zlato i svůj dům.
Každý má svojí lucerničku,
svítí si sobě na cestičku,
bim, bam, bim, bam, bom.
A pak se první sloka opakovala a v druhé pak byla lopatička a další věci. Jenže já si nemůžu vzpomenout jaké a co se s nima dělalo ![]()
Poradíte, prosím?
Zdeenji , osobne neznam, ale nasla jsem tohle:
Ref.
Hluboko v horách pod skalami,
trumpety, trumpety rum bum bác.
Hlídají zlato trpaslíci,
hlídají bohatý palác.
Každý má svoji lucerničku,
svítí si v noci na cestičku,
klim, klam klim klim, klam
Ref.
Hluboko v horách pod skalami …
Každý má svoji metličku,
zametá sobě světničku,
klim klam klim klim klam.
Ref.
Každý má svoji jehličku,
zašívá sobě vestičku,
Ref.
Když malé děcko nechce spáti,
trpaslík přijde kolébati,
Nasla jsem i druhou variantu, ale nejde mi otevrit cela stranka. Ale pochopila jsem, ze kdyz zajdes do jakekoli MS, tak ti ji tam prezpiva kde kdo. A nebo si pujcit CD Snehurka a sedm trpasliku, ktere vyslo 2001 v Supraphonu.
At se Betusce libi!
ps. U nas se strasne libi vas Chnapik ![]()
no mne ju spievali sestry keď som bola malá a navyše mi spievaly..... Každý ma svoje autíčko, jezdí si sobje pro mlíčko klip-klap ..... atd… a potom každý ma svoji žehličku žehlí si svoji čepičku........ a posledná Když malá víla nechce spáti každý jí musí zaspíváti …klip klap klip klap klop
my jsme doma taky vymýšleli vlastní sloky, pamatuju si už jen
Každý má svoji vidličku,
a s tou se rejpe v nosíčku,
Klip klap,…
Holky a nevíte kde zjistit melodii písničky? Moc se mi líbí ten text.
Mám dotaz: nemáte maminky tuto písničku někdo na cd? nebo v mp3? tuhle písničku hodně moc lidí zná, ale nikdo ji nemá…
slyšela jsem ji na besídkách, ale zdroj není. I bych si zaplatila stažení, ale to CD ze Supraphonu má poslech na internetu a písnička tam není
děkuji
Jé, to jsem zpívala dceři, když byla mimino, ale zasekla jsem se u lucerny a dál ani slovo
díky!
Tak u nás taky došlo na Trpaslíky…Ucili jsme se to v 1. tride a meli ty sloky nakreslene, v hlave mi utkvely tyto:
,,,a když stále spánek nepřicházel, vymyslela jsem tuto sloku jako poslední:
Každý má svoji postýlku a na ní velikou peřinku. Ref: Hluboko v horách pod skalami už není slyšeti rum bum bum. Spinkají všichni trpaslíci, chrupity, chrupity, chrup chrup chrup.