Místo nafty natankovala benzin. Je auto zničené?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
4.3.25 19:18

Zničené auto ??

Zdravím, mám dotaz..
přítelkyně natankovala do našeho auta, které jezdí na naftu (octavia 1.9 tdi) benzin… a dokonce s tím odjela.. 3/4 nádrže byla nafta a zbytek ten benzin a jela s tim tak 10min nez do chcíplo (vypnul motor, žádný rachot nebo tak…), auto bylo hned odvezeno do servisu, kde k tomu nic moc neřekli a udělají to až bude čas.. chci se zeptat jestli je nějaká šance že to opraví třeba do ceny 50tis.. nebo je to definitivně odepsané, me se to nikdy nestalo ani nikomu koho znám.. tak prosím napište jestli někdo víte… diky…
:pocitac: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
879
4.3.25 19:38

Jestli jsi tam jen cvrkla, tak to bude s největší pravděpodobností docela v pohodě. Jsou borci, co takhle namíchanou nádrž prostě vyjeli a auto přežilo, viděla jsem dvakrát na vlastní oči :mrgreen:
Obráceně by to bylo horší.
Akorát mi přijde divný, že ti to chcíplo. Trocha benzínu do dieselu obvykle není až takovej velkej problém.
Spíš se to novému autu nelíbilo, jsou na to citlivý. Ale úplně fatální destrukci jsi spíš nezpůsobila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
4.3.25 19:43
@Jay3536 píše: Více

proč tankovala do 3/4 plné nádrže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27550
4.3.25 19:44

No viděla jsem takové auto, vyčerpali nádrž, něco vyčistili nevím přesně co, natankovali to správné a auto jelo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
4.3.25 19:44
@stinga píše: Více

Ježíš, já si ani nevšimla, že to psal on. Myslela jsem, že ona sem píše vyklepaná. Zvláštní zvolit na tenhle dotaz emimino a ne nějaký autoportál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2644
4.3.25 19:46

Jak píše @KarlKarlson kdyby to bylo naopak bylo by to horší a motor by byl
zřejmě odepsany. Znám i některé, kteří v zimě trošku benzínu do nafty tankuji schválně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27550
4.3.25 19:47
@KarlKarlson píše: Více

zvykneš si spousta chlapů se tu ptá na chlapská témata :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101427
4.3.25 19:50
@Dn0712 píše: Více

No čtvrť nádrže neni troška… Kdyby to byla jen troška, tak to po 10 minutách nechcipne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
4.3.25 19:53
@j.a.n.i1 píše: Více

já právě nechápu, proč tankoval-a do 3/4 plné nádrže?
@Jay3536 aby rodiče nepoznali, že se s autem jezdilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27550
4.3.25 19:55
@stinga píše: Více

ona tankovala do plna 3/4 byla nafta a zbytek doplnila benzínem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2644
4.3.25 19:56
@j.a.n.i1 píše: Více

To já vím, že to není troska a ani jsem to tak nemyslela. Spíš jsem tim chtěla říct, že to není takový problém jako naopak. Možná ty novější auta mají nějaký senzor a chcipnou, aby se něco nepoškodilo, to nevím.

Ale vím, že známému se něco podobného stalo, nechal to odcerpat, něco pročištili a jelo se dal. U těch novějších to asi bude chtít odstranit na diagnostice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
4.3.25 19:57
@ka2ka píše: Více

Tak ještě že nás mají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
4.3.25 20:06

@KarlKarlson v pohode, obcas tady neco čtu a co tak vim tak se tu píše o všem možným.. a asi rozuměji než treba na zpovědnici :Dd každopádně diky za odpovědi, uvidime, snad to daji dokupy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
4.3.25 20:06

Pokud natankovala do nafťáku benzín, není to takový průšvih jako naopak. Většinou stačí vypustit nádrž a vyměnit filtry. Ale cena opravy se uvidí, až se do auta kouknou. Taky záleží na stáří auta. Když se to stalo kolegyni v práci, stálo nás to do 5tisíc. To ti ovšem neslibuju. Budeš se muset nechat překvapit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8291
4.3.25 20:07

Bratranec si to taky jednou popletl a v pohodě - odčerpalo se to a vyčistilo. Dostal od automechanika (byl to jeho kamarad) na auto samolepku - Jezdím na naftu, vo. e! - aby si to příště pamatoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat