Místo nafty natankovala benzin. Je auto zničené?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zničené auto ??
Zdravím, mám dotaz..
přítelkyně natankovala do našeho auta, které jezdí na naftu (octavia 1.9 tdi) benzin… a dokonce s tím odjela.. 3/4 nádrže byla nafta a zbytek ten benzin a jela s tim tak 10min nez do chcíplo (vypnul motor, žádný rachot nebo tak…), auto bylo hned odvezeno do servisu, kde k tomu nic moc neřekli a udělají to až bude čas.. chci se zeptat jestli je nějaká šance že to opraví třeba do ceny 50tis.. nebo je to definitivně odepsané, me se to nikdy nestalo ani nikomu koho znám.. tak prosím napište jestli někdo víte… diky…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jestli jsi tam jen cvrkla, tak to bude s největší pravděpodobností docela v pohodě. Jsou borci, co takhle namíchanou nádrž prostě vyjeli a auto přežilo, viděla jsem dvakrát na vlastní oči ![]()
Obráceně by to bylo horší.
Akorát mi přijde divný, že ti to chcíplo. Trocha benzínu do dieselu obvykle není až takovej velkej problém.
Spíš se to novému autu nelíbilo, jsou na to citlivý. Ale úplně fatální destrukci jsi spíš nezpůsobila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No viděla jsem takové auto, vyčerpali nádrž, něco vyčistili nevím přesně co, natankovali to správné a auto jelo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Ježíš, já si ani nevšimla, že to psal on. Myslela jsem, že ona sem píše vyklepaná. Zvláštní zvolit na tenhle dotaz emimino a ne nějaký autoportál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píše @KarlKarlson kdyby to bylo naopak bylo by to horší a motor by byl
zřejmě odepsany. Znám i některé, kteří v zimě trošku benzínu do nafty tankuji schválně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KarlKarlson píše: Více
zvykneš si spousta chlapů se tu ptá na chlapská témata ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dn0712 píše: Více
No čtvrť nádrže neni troška… Kdyby to byla jen troška, tak to po 10 minutách nechcipne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
já právě nechápu, proč tankoval-a do 3/4 plné nádrže?
@Jay3536 aby rodiče nepoznali, že se s autem jezdilo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
ona tankovala do plna 3/4 byla nafta a zbytek doplnila benzínem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
To já vím, že to není troska a ani jsem to tak nemyslela. Spíš jsem tim chtěla říct, že to není takový problém jako naopak. Možná ty novější auta mají nějaký senzor a chcipnou, aby se něco nepoškodilo, to nevím.
Ale vím, že známému se něco podobného stalo, nechal to odcerpat, něco pročištili a jelo se dal. U těch novějších to asi bude chtít odstranit na diagnostice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KarlKarlson v pohode, obcas tady neco čtu a co tak vim tak se tu píše o všem možným.. a asi rozuměji než treba na zpovědnici
d každopádně diky za odpovědi, uvidime, snad to daji dokupy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud natankovala do nafťáku benzín, není to takový průšvih jako naopak. Většinou stačí vypustit nádrž a vyměnit filtry. Ale cena opravy se uvidí, až se do auta kouknou. Taky záleží na stáří auta. Když se to stalo kolegyni v práci, stálo nás to do 5tisíc. To ti ovšem neslibuju. Budeš se muset nechat překvapit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bratranec si to taky jednou popletl a v pohodě - odčerpalo se to a vyčistilo. Dostal od automechanika (byl to jeho kamarad) na auto samolepku - Jezdím na naftu, vo. e! - aby si to příště pamatoval
- načítám...
- Citovat
- Zmínit