Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Před 2 měsíci jsem si koupila nové hnědozelené plátěné kalhoty. Po druhém vyprání se mi na nich místy udělaly šedivé pruhy různými směry rozhodně ne ze žehlení, ale při žehlení se vždy „krásně“ zvýrazní. Od té doby jsem je vyprala ještě 2× a je to možná horší. Nevěděl by někdo co s tím? Reklamovat je nepůjdu - koupila jsem si je, když jsme byli na horách, takže benzín by mě stál víc než ty kalhoty - byly ve slevě a stejně bych se nejspíš dozvěděla, že jsem o ně špatně pečovala. Ztráta to velká nebude, spíš mě to štve, protože se mi moc líbí. No a na barvení si taky netroufnu, protože na to jsem fakt tupá a výsledek byl zatím vždy horší než to původní a navíc si pamatuju, že manželovi se to taky jednou s kalhotama stalo, tak jsem je tenkrát ještě naivně zkoušela obarvit a krom toho, že byly flekatý, tak pruh byl stále na svém místě ![]()
Zkus je obarvit v pračce, ta by to měla obarvit stejnoměrně. Akorát na poslední máchání dát ocet. A pak dát do pračky nějakej starej hadr a pustit nějakej krátkej program, aby se do něj nachytaly zbytky barvy.
Markéta
Nebyly to nahodou kalhoty Bushman? Mam uplne stejny problem
tak je nosim s malou na pisek ![]()
hanucha píše:
Nebyly to nahodou kalhoty Bushman? Mam uplne stejny problemtak je nosim s malou na pisek
Ne Bushman to nebyly, ale Takko. Naštěstí jsem si jich tenkrát nepořídila víc, byly to povánoční slevy a stály 225Kč, což by bylo super, kdyby nedopadly, tak jak dopadly. U Bushmana by mě to teda pěkně nakrklo, tam asi 225 nestály co?
Obarvení - je to zřejmě jediná a poslední šance, ale přesto se bojím, že tam čáry budou pořád ![]()
Já mám tyhle šmouhy na černejch riflích, vždycky. Ať koupím od vietnamců nebo značkové. Vypadá to jako by po tom lezli slimáci
Bohužel nepomohlo ani obarvení. Po dvou vypráních to tam bylo zase… Vůbec nevím, čím to může být…
Na černých džínách jsem to měla taky - tak už je nekupuju.
Napadla mě ještě jedna šílenost - co to takhle naopak zkusit ODbarvit? Třeba Savem? No možná je to fakt blbost…
LucaLuca píše:
Perete naruby?
Samozřejmě že naruby! Ale stejně se to tam dělá, tak už taky tmavé nekupuju…