Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni, chci natírat radiátor v paneláku (plochý), ale vůbec se v těchhle věcech nevyznám. Jaký typ barvy je vhodný? Je potřeba nějaká speciální na topení? A než to budu natírat, musím tu starou barvu nějak odstranit, třeba ošmirglovat? Díky.
šup do Barev laků ![]()
my jsme je loni natírali (tuším že něco jako email… nechci kecat) - dělal to můj taťka a pouze mi nařídil, že to mám všechno důkladně otřít jarovou vodou, aby se to odmastilo. Jinak žádné šmirglování jsme neprovozovali, a drží to jak židovská víra.
Ale rozhodně si nech poradit přímo v prodejně. a počítej s tím, že to zezačátku bude malilinko smrdět, jak začneš topit - než se ten smrádek vypálí.
Ale celá místnost pak vypadá o 100% líp.
My jsme takhle natírali ve starém domě takové ty klasické staré radiátory. Kupovali jsme speciální barvu na radiátory (tak nějak se jmenuje a myslím, že jsem ji koupila tenkrát v Carrefouru, takže snad nebude problém ji sehnat. S tím škrábáním nevím, my nic neškrábali. Záleží, jestli je původní malba popraskaná.
Ahojky natírali jsme nedávno, barvičku jsme kupovali v Obi přímo na radiátory. Mám pocit, že na plechovce bylo napsaný, že se mají osmirglovat rezavé části, ty jsme neměli, takže jsme taky nesmirglovali. ![]()
Pokud ho mas rezaty, urtite to osmirkuj nebo vem ocelovym kartacem.
Potom to odmasti a ocisti, bude jarovou vodou, nebo lepe tech. benzinem (ale tim jenom mista kde prokoukava zpod barvy).
Pote muzes natrit jakoukoliv barvou ktera je urcena na kov (poradi v drogerii).