Zničené prádlo, žmolky

46
7.3.13 11:40

zničené prádlo,žmolky

Ahojte holky, mám prosbu…už jsem nešťastná z prádla…Na prádle mám žmolky, je takové oprané, jakoby podřené, vypadá to jako by jste přilepily suchý zip a škubaly…už jsem vyzkoušela různé programy, prášky, ale fakt nevím. Mykina, která je značková stará ani ne půl roku, vypadá hrozně. Pokaždé, co prádlo sbírám se akorát nas…Volala jsem i na reklamaci, ale chlapi přijeli, vyzkoušeli a řekli mi, že na pračce žádná závada není…že je to těma novýma pračkama, mají krátké programy, berou málo vody atd…takže v závěru nic a prádlo stále zničené, zkusila jsem i na jejich radu přidat přídavné máchání, ale nevidím v tom rozdíl. Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, máte někdo zkušenost s těma míčkama do pračky na odstranění žmolků? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13770
7.3.13 11:46

@mira4587 Ahoj, je to asi hlavně materiálem. Trošku pomůže když budeš prát oblečení naruby. Jinak mám doma odžmolkovač Braun. Celkem to žmolky odstraní ale zatím se mi do toho nechce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
7.3.13 11:47

Já mám odžmolkovač :-) měla jsem jeden za pár korun a ten stál za kulové, teď mám za 300 a je skvělej. Asi je to tím že ten první byl na baterky a ten druhý je na kabel :-)

• Citovat
  • Upravit
46
7.3.13 11:51

No taky jsem si říkala, že materiálem, ale že by najednou téměř všechno žmolkovalo? A návíc dražsí, značkové věci, to mě na tom štve nejvíc…Jo a naruby to peru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
7.3.13 12:02

Jo je to materiálem, nikde žmolky nemám a babička koupila malýmu punčocháčky, jednou jsem je vyprala a vypadají jak rok nošené no hnus :poblion: žmolek, kam se podíváš. Tchán mu koupil nějaké originál punčocháčky, už je nosí dva měsíce, peru stejně a žmolky tam nejsou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.3.13 12:12

Poslední dobou hodně padla kvalita látek a „značkové“, jestli máš na mysli řetězce typu HM, tak tam šla kvalita fakt do háje, ještě před čtyřmi lety jsem tam kupovala pro prvního body a ty jsou doteď krásný a novější věci vypadají hůř.

Co se pračky týká, tak mě napadá jedině rychlost odstřeďování, ta může prádlo taky ničit, třeba u plín jsem četla, že na víc jak 700 se odstřeďovat nemají, no odstřeďuju na 1000, víc moje pračka stejně nemá, tak jestli odstřeďuješ na víc jak na 1000, tak by to mohlo být tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
7.3.13 12:29

@LucieŠH jo oni jsou pěkně vyčůraný :pocitac: kolegyně z práce si koupila nádherný lodičky skoro za 2000,– fialový no :* po nëcelých 14 dnech se jí začala odlepovat podrážka, tak je šla reklamovat a oni jí řekli, že se měla podívat na ten papír co k nim dostala, že to nejsou boty určené na ven :cert: tak sakra kde to jsme??? boty nejsou na ven tak aby jsme zachvíli chodili ven v papučích, ty vydrží snad víc. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
7.3.13 12:30

Jj je to materiál, značkové hned neznamená kvalitní. Jestli je to materiál mikiny co myslím, mám zrovna na sobě tepláčky Takko a materiál je namíchaný s polyesterem a to je kámen úrazu. Ovšem jak tu už padlo, miluji HM, ale už také když tam něco kupuji vybírám, máme bodynka, zrovna jsem skládala bavlněné pyžamko a je i bez chloupků, prostě krásné hladké, je to 100% bavlna, ovšem některé bodyčka chloupky od praní udělali. Punčocháče ty klasické „moderní“ to je humus, ty sjou žmolíkaté hned po prvním praní - většinou 75%bavlna, 20%polyamid a 5%elasten. Pak tu mám jedny, jsou asi 100% bavlna ty jsou nádherné a to už je nosila neteř a teď moje malá. Musím se švagrové zeptat kde je kupuje.
Takže já zásadně vybírám nejen podle vzhledu ale i materiálu, dost mě to mrzí, když si něco koupím a pak to má chlopky se žmolíky. Hlavně veškeré takové ty tenké svetříky Cameiu, Orsay, Takko, všechny nosím na doma :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8852
7.3.13 12:31

Holky kde kupujete odžmolkovače?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
7.3.13 12:37

@centrino v elektrech mají :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.3.13 13:00

Přesně tohle mi dělá nová pračka, se starou to bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3435
7.3.13 17:53

Bavlněné punčocháče dělá loana-polyamid a bavlna. Čistě bavlněné nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
7.3.13 20:13

No mě právě připadá, že to je na jednu stranu materiálem ale hlavně asi tou pračkou…mamka mi mikinu vyprala a pěkná, pak jsem ju vyprala já a sám žmolek :roll: :x Mamka má ještě starý typ pračky… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
k30
27
20.7.13 10:18
@mira4587 píše:
Ahojte holky, mám prosbu…už jsem nešťastná z prádla…Na prádle mám žmolky, je takové oprané, jakoby podřené, vypadá to jako by jste přilepily suchý zip a škubaly…už jsem vyzkoušela různé programy, prášky, ale fakt nevím. Mykina, která je značková stará ani ne půl roku, vypadá hrozně. Pokaždé, co prádlo sbírám se akorát nas…Volala jsem i na reklamaci, ale chlapi přijeli, vyzkoušeli a řekli mi, že na pračce žádná závada není…že je to těma novýma pračkama, mají krátké programy, berou málo vody atd…takže v závěru nic a prádlo stále zničené, zkusila jsem i na jejich radu přidat přídavné máchání, ale nevidím v tom rozdíl. Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, máte někdo zkušenost s těma míčkama do pračky na odstranění žmolků? :think:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli se vám podařilo problém nějak vyřešit. Mám totiž stejný. Koupila jsem si pračku Electrolux a taky mi podobně ničí oblečení, reklamaci mi také neuznali. Koupila jsem si tedy jinou pračku, tentokrát Bosch a je to to stejné. Mám utracených 23.000 a oblečení jak přejeté šmirglem, jsem absolutně zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
20.7.13 11:14

@k30 taky se přidám, poslední dobou už u nás nepomáhá ani aviváž, prádlo je vyloženě hnusné, jako šmirkl, prostě má zničená vlákla - od bavlněných klasických plín, po různé materiály ostatního oblečení. Když to vypere třeba máma nebo babi, mají prádlo krásně měkké, a u nás to stojí za starou bačkoru. Přitom mám pračku jako máma, jen novější typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný