Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky, mám problém. Umývala jsem nádobí a musela odběhnout k dceři. Když jsem se vrátila k práci, tak jsem našla manželův nejoblíbenější nůž s uraženou špičkou. Vůbec nevím, jak se mi to podařilo.
Řešila jste některá? Má to vůbec řešení? Stejný už teď nekoupím. ![]()
@Tarjei píše:
Nechat vybrousit v nozirstvi novou spicku?
Jj to bych zkusila ![]()
A v čem je problém? Je památeční? Má k němu muž nějaký citový vztah, že nepřežije, že se nějakými předmětu ulomila špička? Buď se znovu zbrousí, nebo se bude používat bez špičky, v nejhorším vyhodí a jede se dál…
@vivi53 nechat vybrousit novou špičku.
Jde to i doma na brusném kameni ale to ti ruce upadnou
a nemá manžel třeba v garáži stolní brusku či tak něco?
@JiříkMazlík píše:
@vivi53 nechat vybrousit novou špičku.
Jde to i doma na brusném kameni ale to ti ruce upadnoua nemá manžel třeba v garáži stolní brusku či tak něco?
Jakože by zakladatelka, coby naprostý laik, šla brousit nůž na brusce, jo?
![]()
@Janli no může to zkusit a pak bude jisté co s nožem ![]()
Ale tak manžel by to měl zvládnout
Taky bych zkusila nechat vybrousit novou špičku. A chlapovi bych to na rovinu řekla, že je mi to líto, ale prostě stanou se horší věci, furt je to jenom věc, byť s citovou hodnotou. Ale pokud není nůž na dvě půlky, věřím, že to sbrousit půjde.
@Kunikula Strhana píše:
A v čem je problém? Je památeční? Má k němu muž nějaký citový vztah, že nepřežije, že se nějakými předmětu ulomila špička? Buď se znovu zbrousí, nebo se bude používat bez špičky, v nejhorším vyhodí a jede se dál…
Třeba je to drahý a kvalitní nůž. A ne každý věci okamžitě vyhazuje a plýtvá. Mě by nikdy nenapadlo hodit nůž do odpadu kvůli ulomené špičce.
Jinak špička jde vybrousit úplně v pohodě. Buď si to zvládne udělat on sám a nebo to dej někam k profikum nabrousit.
@Cenarius samozřejmě. Já také nůž nevyhodim kvůli špičce. Já ale z toho příspěvku cítím, že tam vlastně vůbec nejde o nůž, ale o strach z reakce manžela. Kdyby šlo jen o nůž zněl by dotaz: dá se ještě něco s nožem udělat? Měla jsem totiž takovou kamaradku, která byla schopna běžet rychlé koupit kyblík barvy, aby vymalovala stěnu v chodbě, a modlila se aby to zaschlo, než přijde domů manžel. Protože se bála jeho reakce na rýhu ve stěně, kterou udělal syn hračkou zatímco ona si odskočila na WC. A taky to pak nedopadlo dobře
@Cenarius děkuji za podporu. Není to životní tragédie a manžela se opravdu nebojím, jen je mi to líto a proto bych se chtěla pokusit to nějak napravit. A proto jsem chtěla vědět možnosti. Ani profíkům se nebráním. Sama nic rozhodně brousit nebudu, bylo by víc škody jak užitku. ![]()
Tak jsem nakonec nechala přebrousit špičku u ostré pošty. Muž o celé akci věděl a světe div se, stále žiju.
díky všem za účast ![]()
Zkus Ostrou poštu, mají web, pošleš jim nože, oni je nabrousí a pošlou to je zpět. Napiš tam do poznámky, že chceš ten ulomený nůž zbrousit do špičky. Nebo se domluv předem po telefonu. Jsou dobří, profíci, nože nezničí.
Já mám různé typy nožů od 500kc do 15tis. za kus, protože je to můj koníček a navíc ráda vařím. Špičku zlomíš raz dva i na kvalitnějším noži. Broušení je kumšt, když to neumí, nůž zničí. U nožů za litr to asi až tak nebolí, ale u profi nářadí to bolí hodně, sama bych se do toho nepouštěla a už vůbec ne na brusce někde v garáži.
Aha, tak koukám že sis poradila. Tak gratuluji žes to přežila.