Zodac v těhotenství 1 trimestru

9.4.23 23:25

Zodac v těhotenství 1 trimestru

Dobrý den, ráda bych se zeptala maminky zda jste užívali zodac začátkem těhotenství Projevila se mi kopřivka na začátku těhotenství u gynekologa jsem byla jaterní testy jsou v pořádku vůbec se neví z čeho se mi projevilo svědění celého těla je to hrozné, zodac užívám půlku tablety zabere to tak na 2 dny vždy se drbu je to hrůza. Ráda bych poprosila názory maminek zda se může užívat zodac od začátku az do konce těhotenství zda neublížím miminku aby nemělo nějaké následky postižení. Budu moc ráda za pomoc zda vám něco pomohlo na svědění krémy, babské řady už jsem stoho na palici :? :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14726
9.4.23 23:36

Mam 2 kamaradku silnou alergicku (i kdyz se tedy jedna o kychani, rymu, ucpany nos, zarudle oci), ktera musi brat Zodac kazdy den. Alergolog ji rekl, ze sice ten lek neni v tehotenstvi idealni, ale pro miminko je to lepsi, nez kdyby se dusila. Druha kamaradka ze stejneho duvodu uzivala Zodac v tehotenstvi cca mesic, ve 2. trimestru.

Obe maji 2 deti. Ta prvni ma obe zdrave, druha ma starsi dite zdrave a mladsi s PAS. Ale tim lekem to pravdepodobne neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
10.4.23 08:34

Mně zakázali jakékoliv léky na alergii, ale podle mě pár dnů při alergii nic neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
10.4.23 09:45

Není to ideální, ale pokud to máš hodně rozjeté, asi bych se tomu urputně nebránila.

Mně se u prvního tehu neskutečně rozjela alergie a doporučili mi na to homeopatika Kalium Iodatum (tyto: https://www.pilulka.cz/…m-por-tbl-60) a mně opravdu pomohla, využila jsem celé to balení a měla klid (dokonce i po porodu mám alergii mnohem lepší, ale to může být právě i tím proběhly tehu a porodem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
10.4.23 18:37

Můžes užívat, lépe levocetirizin, at ti jej lekar napíše, například Cezera atd. Proc jenom pulku? Nemusis se bat a trápit se. Muzes uzivat, ale samozřejmě je pravda, ze nejvhodnější jsou od druhého trimestru. Teda když ti neporadí lékař, tak se porad v lékárně aspon, nebo u obvodni, kdyz gynekolog nic nenapíše. Nebo od nej mas ten Zodac? Zkonzultuj jeste jineho lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.23 20:55

@Perníček22 Ráda bych se zeptala pomáhá to na svědění protože se mi to objevilo až v těhotenství svědí mě celé tělo je to kopřivka vůbec nevím z čeho trvá to uz přibližně 1 měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.23 20:58

@Aletta80 S gynekologem jsem to konzultovala prý to neuškodí miminku a může se užívat. Já sem právě taková z toho nesvá a ptám se na názory maminek zda mi někdo doporučí přírodní léčbu nebo krémy babské rady nebo snad někdo kdo si stím prošel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
10.4.23 22:26

Já jsem alergička, mám polyvalentní alergii, zodac jsem brala celé těhotenství a nikdo mi nikdy (plicní ani gyndařka) neřekl, že bych je brát v těhotenství neměla. :nevim: malej se narodil naprosto v pořádku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
14.1.26 15:08

Dobrý den, maminky mám dotaz přítelkyně si dělala těhotenský test těsně před nevím rokem a vyšel ji pozitivní

Dne 1.1.2026 sme zašli na ginekologickou pohotovost tam dle odběru krve vyšlo že z hormonálního hCG je 25 hladina.
Další kontrola byla u MUDr dne 7.1.2026 a tam dle z krve hladina stoupla na 115 hCG
A další kontrola byla 14.1.2026 a tam hladina stoupla zas na 343 hCG. Dle paní doktorky těchto hladin je pravděpodobný že se jedná buď o mimodelozni nebo následující k potratu. Můžete mi odpovědět zda stese někdo setkali stynhle děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí