Kyselina listová, braly jste?

29
9.4.23 23:03

Kyselina listová, braly jste?

Ahoj holky :mavam: do kdy jste v těhu braly kyselinu listovou? Jsem teď 3měsíc. Zapomněla jsem se doktora na kontrole zeptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16352
9.4.23 23:08
@Nico12 píše:
Ahoj holky :mavam: do kdy jste v těhu braly kyselinu listovou? Jsem teď 3měsíc. Zapomněla jsem se doktora na kontrole zeptat

Nebrala jsem :D Jinak se stačí podívat na internet, jaké je doporučení :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
9.4.23 23:23

Brala jsem, a to tu naštěpenou (Femibion nebo Superfolin Chytré miminko). Ale já jsem mutant ve faktoru MTHFR, takže mám sníženou schopnost trávit listovku co je normálně v jídle. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
9.4.23 23:26

Listovka byl jediny vyzivovy doplnek, ktery jsem v tehotenstvi uzivala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5032
9.4.23 23:35

Brala jsem celé těhotenství (Femibion)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
9.4.23 23:46

Jen při prvním těhotenství, délku si už nepamatuju. Brala sem jen tu obyčejnou z lékárny za pár kaček. U druhého sem nebrala nic :mavam:

• Citovat
  • Upravit
72725
10.4.23 00:59
@Nico12 píše:
Ahoj holky :mavam: do kdy jste v těhu braly kyselinu listovou? Jsem teď 3měsíc. Zapomněla jsem se doktora na kontrole zeptat

Vůbec a nikdy. U prvního ještě aspoň vitamíny, ale u dalších fakt vůbec nic. Je to zbytečné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
10.4.23 07:23

Já jsem brala těhotenské vitamíny, kde je kyselina listová a folát, ve všech těhotenstvích hlavně v prvním trimestru, pak už jsem to trochu flákala.

• Citovat
  • Upravit
24994
10.4.23 07:50

Ano, nastepenou kyselinu listovou. Její nedostatek je pro plod fakt na h-vno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
10.4.23 10:41

Brala jsem listovku a od 12. týdne jsem k ní přidala rybí tuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
10.4.23 12:38

Brala, uz pred otehotnenim a pak cele tehu, ted to je stejne ( tak nejak jsem neprestala uzivat tehu vitaminy pri kojeni takze pokracuju kontinualne) listovka je nejdulezitejsi pred otehotnenim a v prvnim trimestru pro snizeni rizika rozstepovych vad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.4.23 16:12

Beru Gravital. K tomu ještě listovku a rybí tuk v kapsli. Brala jsem to u všech kluků (mám 2) a teď u třetího. Když je člověk starší (táhne mi na 40), tak by měl zobat, aby dítě nebo sebe o něco neochudil ;). Pokud teda nemá vyváženou stravu a tak.. Co vím tak listovka se bere už na otěhotnění a pak už furt. Tak klidně do toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí