Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky
do kdy jste v těhu braly kyselinu listovou? Jsem teď 3měsíc. Zapomněla jsem se doktora na kontrole zeptat
@Nico12 píše:
Ahoj holkydo kdy jste v těhu braly kyselinu listovou? Jsem teď 3měsíc. Zapomněla jsem se doktora na kontrole zeptat
Nebrala jsem
Jinak se stačí podívat na internet, jaké je doporučení ![]()
Brala jsem, a to tu naštěpenou (Femibion nebo Superfolin Chytré miminko). Ale já jsem mutant ve faktoru MTHFR, takže mám sníženou schopnost trávit listovku co je normálně v jídle. ![]()
Listovka byl jediny vyzivovy doplnek, ktery jsem v tehotenstvi uzivala.
Jen při prvním těhotenství, délku si už nepamatuju. Brala sem jen tu obyčejnou z lékárny za pár kaček. U druhého sem nebrala nic ![]()
@Nico12 píše:
Ahoj holkydo kdy jste v těhu braly kyselinu listovou? Jsem teď 3měsíc. Zapomněla jsem se doktora na kontrole zeptat
Vůbec a nikdy. U prvního ještě aspoň vitamíny, ale u dalších fakt vůbec nic. Je to zbytečné ![]()
Já jsem brala těhotenské vitamíny, kde je kyselina listová a folát, ve všech těhotenstvích hlavně v prvním trimestru, pak už jsem to trochu flákala.
Ano, nastepenou kyselinu listovou. Její nedostatek je pro plod fakt na h-vno.
Brala jsem listovku a od 12. týdne jsem k ní přidala rybí tuk.
Brala, uz pred otehotnenim a pak cele tehu, ted to je stejne ( tak nejak jsem neprestala uzivat tehu vitaminy pri kojeni takze pokracuju kontinualne) listovka je nejdulezitejsi pred otehotnenim a v prvnim trimestru pro snizeni rizika rozstepovych vad…
Beru Gravital. K tomu ještě listovku a rybí tuk v kapsli. Brala jsem to u všech kluků (mám 2) a teď u třetího. Když je člověk starší (táhne mi na 40), tak by měl zobat, aby dítě nebo sebe o něco neochudil
. Pokud teda nemá vyváženou stravu a tak.. Co vím tak listovka se bere už na otěhotnění a pak už furt. Tak klidně do toho ![]()