Zoloft zkušenosti? Mám strach

Anonymní
15.3.23 19:43

Zoloft zkušenosti? Strach

Ahoj, dnes jsem u dr. dostala Zoloft mám panické ataky. Má s ním někdo zkušenost? Já z něho mám strach četla jsem že působí špatně někdo po něm zvrací atd.. prý se po něm i přibírá? Tak nevím jestli se do toho pouštět a brát ho. Mám 2 leteho syna a jsem s nim sama mám strach aby se mi nějak nepřihoršilo

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.3.23 19:52
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes jsem u dr. dostala Zoloft mám panické ataky. Má s ním někdo zkušenost? Já z něho mám strach četla jsem že působí špatně někdo po něm zvrací atd.. prý se po něm i přibírá? Tak nevím jestli se do toho pouštět a brát ho. Mám 2 leteho syna a jsem s nim sama mám strach aby se mi nějak nepřihoršilo

V rodině dostali zoloft na úzkosti 2 blízcí. Ani jeden nezvracel, nepřibral a obou to poměrně velice rychle pomohlo

• Citovat
  • Upravit
689
15.3.23 20:28

Beru ho první den současné k Venlafexinu. Zatím první den dobrý. Také se bojIm této kombinace. Beru 50 mg tak půlku ráno. Venlafaxinu 150.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.23 20:43

Ahoj, beru Zoloft už po několikáté a kromě nežádoucích účinků cca první týden užívání úplně v pohodě. Žádné zvracení, přibírání, nic. Jen jsem měla nechutenství, hůře se mi usínalo a mírně se mi zhoršila úzkost. To ale vše hodně rychle ustoupilo a pak už bylo jen líp a líp. Vydrž a ať je ti brzo lépe. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1794
15.3.23 20:46

Neptala ses na to tady nedávno? :think:

Já jsem na zoloft alergická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
15.3.23 22:16

Lepší jej brát než nebýt v pořádku ;) po čase braní bude lépe! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.23 22:17

Ahoj. Já ho beru třetí den. V noci jsem nemohla spát, pořád jsem měla nutkání se převalovat a nemohla jsem usnout, takže o pul čtvrté ráno lexaurin, měla jsem trošku třes k tomu. Přes den trochu chvílemi horko a od žaludku je mi několikrát za den nevolno a dost, ale nezvracim. Uvidíme dal, každopádně tohle všechno, co mám, jsou nežádoucí účinky, běžné a po nějaké době vymizí. Pro mě radši brát a být ok… Mám dvou a půl léteho syna a také jsem téměř sama, žádné babičky, hlídání, nic, od rána do rána jen já s ním… Zvládneme to :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1794
16.3.23 00:34
@Anonymní píše:
Ahoj. Já ho beru třetí den. V noci jsem nemohla spát, pořád jsem měla nutkání se převalovat a nemohla jsem usnout, takže o pul čtvrté ráno lexaurin, měla jsem trošku třes k tomu. Přes den trochu chvílemi horko a od žaludku je mi několikrát za den nevolno a dost, ale nezvracim. Uvidíme dal, každopádně tohle všechno, co mám, jsou nežádoucí účinky, běžné a po nějaké době vymizí. Pro mě radši brát a být ok… Mám dvou a půl léteho syna a také jsem téměř sama, žádné babičky, hlídání, nic, od rána do rána jen já s ním… Zvládneme to :srdce:

A až tě v noci odveze rychlá, tak taky budeš tvrdit, jak je to skvělé? Zvláště, když seš sama na dítě. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.23 01:03

Všem moc dekuji :srdce: Popravdě už by bylo na čase s panickými ataky a úzkosti něco dělat, i když jsem se mnoho let snažila těmto léku vyhnout. Jak vidím je nás tu víc, tak snad bude brzy lépe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.23 01:04
@Alexandria Nixia píše:
Neptala ses na to tady nedávno? :think:Já jsem na zoloft alergická.

Nene, tak snad to též nebude můj případ :think: :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.23 01:09
@Anonymní píše:
Ahoj. Já ho beru třetí den. V noci jsem nemohla spát, pořád jsem měla nutkání se převalovat a nemohla jsem usnout, takže o pul čtvrté ráno lexaurin, měla jsem trošku třes k tomu. Přes den trochu chvílemi horko a od žaludku je mi několikrát za den nevolno a dost, ale nezvracim. Uvidíme dal, každopádně tohle všechno, co mám, jsou nežádoucí účinky, běžné a po nějaké době vymizí. Pro mě radši brát a být ok… Mám dvou a půl léteho syna a také jsem téměř sama, žádné babičky, hlídání, nic, od rána do rána jen já s ním… Zvládneme to :srdce:
No tyto příznaky mám i normálně bez léků. Když přijdou ataky chce se mi strašně zvracet, nemůžu spát atd… Tak teď přemýšlím jestli to muže Zoloft zhoršit :) Držím palce :srdce: jak říkáš zvládneme to (musíme) :D
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.23 05:59

Já ho nedávala, nicméně říkám, že pokud nevyzkouším tak nevím.
Byla jsem po něm mimo, což mi tak nevadilo, byla jsem schopna běžné činnosti, jen jsem měla pocit, že jsem v bublině a třetí den jsem měla chuť překročit balkon - jsme v šestém patře. To jsem řekla okolí, až mě hlídá a už jsem lék po domluvě s lékařem nebrala.

• Citovat
  • Upravit
689
16.3.23 10:12

Holky mě jen děsí trošku ta kombinace dvou různých ad. Každé jsou jiného druhu. To co jsem měla v úterý byl masakr za celý můj život jsem nezažila takovou ataku paniku strach atd ale těžko říct zda to bylo z vysazení neurolu nebo prostě ataka. Při braní ad toho venlafaxinu jsem to nikdy neměla. Právě psychiatr mi ho přidal když jsem mu popsala co a jak jenže pokud to bylo z rychlého vysazení neurolu tak je zbytečně brát zoloft. Já fakt nevím čím to bylo jen vím, ze když jsem byla na 100 vce venlafexinu, tak jsem fungovala s minimem neurolu. Mudrovi věřím jen to ve mě pořád hlodá, aby to nevyvolalo třebas serointinovy syndrom atd. Bolí mě hlava od včerejška co ho beru a trošku cítím víc náběh k úzkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
16.3.23 14:16
@Fokulinka píše:
Holky mě jen děsí trošku ta kombinace dvou různých ad. Každé jsou jiného druhu. To co jsem měla v úterý byl masakr za celý můj život jsem nezažila takovou ataku paniku strach atd ale těžko říct zda to bylo z vysazení neurolu nebo prostě ataka. Při braní ad toho venlafaxinu jsem to nikdy neměla. Právě psychiatr mi ho přidal když jsem mu popsala co a jak jenže pokud to bylo z rychlého vysazení neurolu tak je zbytečně brát zoloft. Já fakt nevím čím to bylo jen vím, ze když jsem byla na 100 vce venlafexinu, tak jsem fungovala s minimem neurolu. Mudrovi věřím jen to ve mě pořád hlodá, aby to nevyvolalo třebas serointinovy syndrom atd. Bolí mě hlava od včerejška co ho beru a trošku cítím víc náběh k úzkosti.

Ahoj, já ti už psala, že mi Dr. říkal, že Zoloft a Venlafaxin není vhodné kombinovat, právě kvůli zvýšenému riziku serotoninového syndromu, takže stát se to může a tato kombinace, kterou ti tvůj Dr. dal dle mého Dr. není vůbec vhodná. A to bych spíš věřila mému Dr. v tomhle. Tak svému Dr. zavolej a zeptej se ho znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
16.3.23 14:17
@Fokulinka píše:

Jinak jeden čas jsem brala i troje AD, ale každé mělo jiný mechanismus účinku, takže tam serotoninový syndrom prý nehrozil. Nebo jsem pak brala dvoje AD, ale každé taky jiný mechanismus účinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí