Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes jsem u dr. dostala Zoloft mám panické ataky. Má s ním někdo zkušenost? Já z něho mám strach četla jsem že působí špatně někdo po něm zvrací atd.. prý se po něm i přibírá? Tak nevím jestli se do toho pouštět a brát ho. Mám 2 leteho syna a jsem s nim sama mám strach aby se mi nějak nepřihoršilo
V rodině dostali zoloft na úzkosti 2 blízcí. Ani jeden nezvracel, nepřibral a obou to poměrně velice rychle pomohlo
Beru ho první den současné k Venlafexinu. Zatím první den dobrý. Také se bojIm této kombinace. Beru 50 mg tak půlku ráno. Venlafaxinu 150.
Ahoj, beru Zoloft už po několikáté a kromě nežádoucích účinků cca první týden užívání úplně v pohodě. Žádné zvracení, přibírání, nic. Jen jsem měla nechutenství, hůře se mi usínalo a mírně se mi zhoršila úzkost. To ale vše hodně rychle ustoupilo a pak už bylo jen líp a líp. Vydrž a ať je ti brzo lépe. ![]()
Neptala ses na to tady nedávno? ![]()
Já jsem na zoloft alergická.
Ahoj. Já ho beru třetí den. V noci jsem nemohla spát, pořád jsem měla nutkání se převalovat a nemohla jsem usnout, takže o pul čtvrté ráno lexaurin, měla jsem trošku třes k tomu. Přes den trochu chvílemi horko a od žaludku je mi několikrát za den nevolno a dost, ale nezvracim. Uvidíme dal, každopádně tohle všechno, co mám, jsou nežádoucí účinky, běžné a po nějaké době vymizí. Pro mě radši brát a být ok… Mám dvou a půl léteho syna a také jsem téměř sama, žádné babičky, hlídání, nic, od rána do rána jen já s ním… Zvládneme to ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Já ho beru třetí den. V noci jsem nemohla spát, pořád jsem měla nutkání se převalovat a nemohla jsem usnout, takže o pul čtvrté ráno lexaurin, měla jsem trošku třes k tomu. Přes den trochu chvílemi horko a od žaludku je mi několikrát za den nevolno a dost, ale nezvracim. Uvidíme dal, každopádně tohle všechno, co mám, jsou nežádoucí účinky, běžné a po nějaké době vymizí. Pro mě radši brát a být ok… Mám dvou a půl léteho syna a také jsem téměř sama, žádné babičky, hlídání, nic, od rána do rána jen já s ním… Zvládneme to
A až tě v noci odveze rychlá, tak taky budeš tvrdit, jak je to skvělé? Zvláště, když seš sama na dítě. ![]()
Všem moc dekuji
Popravdě už by bylo na čase s panickými ataky a úzkosti něco dělat, i když jsem se mnoho let snažila těmto léku vyhnout. Jak vidím je nás tu víc, tak snad bude brzy lépe.
@Alexandria Nixia píše:
Neptala ses na to tady nedávno?Já jsem na zoloft alergická.
Nene, tak snad to též nebude můj případ
![]()
@Anonymní píše:No tyto příznaky mám i normálně bez léků. Když přijdou ataky chce se mi strašně zvracet, nemůžu spát atd… Tak teď přemýšlím jestli to muže Zoloft zhoršit
Ahoj. Já ho beru třetí den. V noci jsem nemohla spát, pořád jsem měla nutkání se převalovat a nemohla jsem usnout, takže o pul čtvrté ráno lexaurin, měla jsem trošku třes k tomu. Přes den trochu chvílemi horko a od žaludku je mi několikrát za den nevolno a dost, ale nezvracim. Uvidíme dal, každopádně tohle všechno, co mám, jsou nežádoucí účinky, běžné a po nějaké době vymizí. Pro mě radši brát a být ok… Mám dvou a půl léteho syna a také jsem téměř sama, žádné babičky, hlídání, nic, od rána do rána jen já s ním… Zvládneme to
Já ho nedávala, nicméně říkám, že pokud nevyzkouším tak nevím.
Byla jsem po něm mimo, což mi tak nevadilo, byla jsem schopna běžné činnosti, jen jsem měla pocit, že jsem v bublině a třetí den jsem měla chuť překročit balkon - jsme v šestém patře. To jsem řekla okolí, až mě hlídá a už jsem lék po domluvě s lékařem nebrala.
Holky mě jen děsí trošku ta kombinace dvou různých ad. Každé jsou jiného druhu. To co jsem měla v úterý byl masakr za celý můj život jsem nezažila takovou ataku paniku strach atd ale těžko říct zda to bylo z vysazení neurolu nebo prostě ataka. Při braní ad toho venlafaxinu jsem to nikdy neměla. Právě psychiatr mi ho přidal když jsem mu popsala co a jak jenže pokud to bylo z rychlého vysazení neurolu tak je zbytečně brát zoloft. Já fakt nevím čím to bylo jen vím, ze když jsem byla na 100 vce venlafexinu, tak jsem fungovala s minimem neurolu. Mudrovi věřím jen to ve mě pořád hlodá, aby to nevyvolalo třebas serointinovy syndrom atd. Bolí mě hlava od včerejška co ho beru a trošku cítím víc náběh k úzkosti.
@Fokulinka píše:
Holky mě jen děsí trošku ta kombinace dvou různých ad. Každé jsou jiného druhu. To co jsem měla v úterý byl masakr za celý můj život jsem nezažila takovou ataku paniku strach atd ale těžko říct zda to bylo z vysazení neurolu nebo prostě ataka. Při braní ad toho venlafaxinu jsem to nikdy neměla. Právě psychiatr mi ho přidal když jsem mu popsala co a jak jenže pokud to bylo z rychlého vysazení neurolu tak je zbytečně brát zoloft. Já fakt nevím čím to bylo jen vím, ze když jsem byla na 100 vce venlafexinu, tak jsem fungovala s minimem neurolu. Mudrovi věřím jen to ve mě pořád hlodá, aby to nevyvolalo třebas serointinovy syndrom atd. Bolí mě hlava od včerejška co ho beru a trošku cítím víc náběh k úzkosti.
Ahoj, já ti už psala, že mi Dr. říkal, že Zoloft a Venlafaxin není vhodné kombinovat, právě kvůli zvýšenému riziku serotoninového syndromu, takže stát se to může a tato kombinace, kterou ti tvůj Dr. dal dle mého Dr. není vůbec vhodná. A to bych spíš věřila mému Dr. v tomhle. Tak svému Dr. zavolej a zeptej se ho znovu.
@Fokulinka píše:
Jinak jeden čas jsem brala i troje AD, ale každé mělo jiný mechanismus účinku, takže tam serotoninový syndrom prý nehrozil. Nebo jsem pak brala dvoje AD, ale každé taky jiný mechanismus účinku.
Ahoj, dnes jsem u dr. dostala Zoloft mám panické ataky. Má s ním někdo zkušenost? Já z něho mám strach četla jsem že působí špatně někdo po něm zvrací atd.. prý se po něm i přibírá? Tak nevím jestli se do toho pouštět a brát ho. Mám 2 leteho syna a jsem s nim sama mám strach aby se mi nějak nepřihoršilo