Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
Prosím kde se vám s detmi líbilo více? Plánujeme vyjet na výlet, syn (4r) už dlouho chce zase do nějaké Zoo. V Praze jsme s ním ještě nebyli, nejbližší zoo kde jsme ještě nebyli je potom právě Liberec (2,5hod).
Tak zda stojí Liberecka zoo za to, jet na otočku nebo ne? Praha je blíže ale zase ji určitě nepřijdete celou a bude v ní dost lidí. Tak díky za názory. 🙂
Liberecká zoo je maličká, rozhodně bych kvůli ní 2,5 hodiny nejela. Pokud máte Prahu blíž, jela bych do Prahy. Pokud byste mohli jet ve všední den, tak tam zas takový nátřesk nebude.
Nebo co Dvůr Králové? ta je prý hezká a mají safari.
Já jsem od Liberce a dokud nebude předělaná, tak to nemá cenu jet takovou dálku. Nevím od kudy jste, ale doporučuji Dvur Králové, Pražskou a v Ústí n/L. Všechny tyto zoo jsou na celý den se 4 letym dítětem
2,5 hodiny do Liberce ne teda. Kolem Prahy je určitě spousta zajímavých míst. Kontaktní zoo tam jsou třeba, obory. Třeba Veltrusy mají oboru a pávy.
My pražskou prošli i s téměř ročním dítětem.
@Gracetheworld Ve Dvoře Kralove je krásná, tam už jsme byli. Jinak za mě rozhodně lepší zrovna do této když je otevřené i to Safari přes sezónu 👍
Jinak chceme jet zítra o svátku, manžel je jinak mimo takže jsme rádi že můžeme aspoň o svátcích se utrhnout 🙂 děkuji
@ALIPELI dekuju za názor, někde jsem četla že v Liberci jsou hezká zvířata ale jinak je dost zanedbana..v Ústí jsme také nebyli, mrknu. Díky.
@Atisia my jsme od Příbrami a v okolí máme hromadu zoo již navštívených. A synek je takový pozorovatel že my Pražskou určitě neprojdeme celou 😅
@smvladenka píše: Více
Tak jestli jste ještě nebyli, tak mrkni na Chomutov. To máte blíž. Tam jsem ale nebyla, to je zase na otočku daleko pro nás. Ale vy tam máte toho docela hodně, což je fajn.
Kdybyste tady byli v okoli na dyl, tak je hezká ještě zoo Decin a Zittau, jsou ale menší.
Pak ještě za Prahou je menší zoo Chleby
Jen pozor, teď některé ZOO kvůli slintavce kulhavce omezují některé provozy. Ve Dvoře Králové byly výběhy kopytníků prázdné, na žirafy se koukalo přes sklo a safari truck jezdil jen mezi lvy, stav před 14 dny. Tak bych zkontrolovala předem, zoo, kde je hodně kopytníků, můžou být dost osekané.
Liberec určitě ne, je to strašná ZOO. Kromě nového vchodu je to tam stejně depresivní jako před 30 lety, když jsem tam jako malá chodila s rodiči.
Praha je super a nedavala bych si velke ambice. Vzdycky jsem se zeptala deti, jaka zvirata chteji videt. Stacily 4. Po ceste jich vidis dalsi hromadu. Jako k cemu to s ctyrletakem prochazet cele, z toho uz bude zahlcene.
Pak si sednout na jidlo, na detsky vlacek, na detske hriste
To Liberec urcite nema.
@Zmatka Liberec má dětské hřiště i vláček. Nic to ale nemění na tom, že ta ZOO je prostě hnusná a zvířata tam žijí v mrňavých výbězích.
Liberec fakt ne, hodně smutný tam. Naprostý souhlas s @crispie .
Z těchto dvou určitě Prahu. A kupte si lístky online, ať nemusíte stát frontu. Vždyť ji celou projít nemusíte, to nedávám ani já jako dospělá.
A v Plzni jste byli? Ta jejich kombinace s botanickou zahradou a Dinoparkrm je super