Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zoo Tábor, líbí se vám? Stojí za to tam jet? Díky za názory
Bydlime kousek.Byli jsme loni, po znovuotevření, ale stále nic moc…Radši třeba na Hlubokou ![]()
Nedávno jsme ji s rodinou navštívili. Nalákalo nás, že se jedná o největší zoo v Jižních Čechách. Pro mě to bylo trochu zklamání, ale manželovi se tam líbilo. Řekla bych, že kromě medvědů, kterých je tam dost, tam není nic zvláštního k vidění. Taková klasika. A celkově to prostředí mě prostě nějak neuchvátilo. Třeba bude mít někdo jiný názor.
Já už jsem byla v mnoha zoo a tato tedy za moc nestojí, takže nedoporučuju. ![]()
Asi nejhorší, co jsem kdy viděla. Zvířat mi bylo líto. Jeďte na Hlubokou, tu naopak hodnotím jako jednu z nej.
My byli před čtrnácti dny, pocházím kousek odsud, tak jsme byli na návštěvě… co mi přišlo divný, že Zoo je na louce, takže třeba lvi maji takovou oplocenou zahrádku, vypadá to neútulně, naopak se mi hrozně líbil výběh medvědů, byla to taková rokle s rybníčkem, vypadalo to fakt jak někde v přírodě, na medvědy je tam dobře vidět, pak tam byli další medvědi, ty měli takovou oplocenou louku a chodili hned u plotu, byli tam s vlkem, kterej je pěkně provokoval…u medvědů jsme strávili asi hodinu
holkám se nejvíc libily sovy
jinak se mi líbilo, že tam nebylo moc lidí, šli jsme hned ráno, navíc mezi výběhama je hodně prostoru, takže nehorzilo jak v jinejch Zoo, že koukáš na zvíře a u toho ti dalších 20 lidí funí za krk a koukneš se a hned musíš pryč… byli jsme taky v restaraci a ta stojí za prd. Takže já bych tam jela, ale jen pokud to nemáte nijak daleko.
@jessikka píše:
Asi nejhorší, co jsem kdy viděla. Zvířat mi bylo líto. Jeďte na Hlubokou, tu naopak hodnotím jako jednu z nej.
Přesně tak. Ještě se mi moc líbilo v Jihlavě, to taky není tak daleko.
Obnova dotazu po letech. Je to v ZOO Tábor lepší? Dá se srovnat alespoň se ZOO Hodonín (malinkatá ZOO, pěkné místo, jen některé výběhy potřebují vylepšení, návštěva se mi líbila)? Doporučíte?
V Hodoníně jsem nebyla. Ale Tábor mě tedy vcelku zklamal (až na rysa na stromě, ten byl fakt super).
Zase vstupné bylo za hubičku a stavovali jsme se cestou od někud někam, takže nějak nelituju.
Ale rozhodně to není na to jet tam na cílený výlet.
Pokud jte v jižních Čechách, tak je mnohem hezčí zoo na Hluboké, nebo pak z těch skromnějších Na hrádečku nebo ve Dvorcích u Borovan.
@Hořec my si koupili noc v zoo a druhý den osetrovatelem v zoo a bylo to úplně super, pokud tomu můžete věnovat víc času, tak doporučuji
Jinak je zoo malá, takže obyčejná prohlídka asi tak atraktivní není. Pro mě to je jak zoo v Děčíně. V Hodoníně jsem nebyla
@Janee19 Tak velikostí možná, ale sorry, se zoo v Děčíně se to tedy co do nabídky druhů i útulnosti prostředí teda srovnávat nedá.
Hodonín neznám, Tábor se mi nijak extra nelíbí, ale má velké prostory, s kočárem jsme tam klidně parkovali na louce a odpočívali na dece. Ale není tam moc stromů. Posun oproti situaci před pár lety tam je, ale pořád to není na jedničku s hvězdičkou. Ty velké prostory platí i pro výběhy, což je dobře, mně připadá třeba děsivej Liberec, tam mají zvířata hrozně málo místa.
@Hořec píše:
Obnova dotazu po letech. Je to v ZOO Tábor lepší? Dá se srovnat alespoň se ZOO Hodonín (malinkatá ZOO, pěkné místo, jen některé výběhy potřebují vylepšení, návštěva se mi líbila)? Doporučíte? [byla jsem před 14 dny. Záleží na tom jak moc jsi náročná, je to tam takové neupravené, tráva neposekaná, všude něco poházené, ale zvířata si myslím, že jsou v pořádku a špatně se nemají. Za mne tedy vcelku ok.
@Hořec Byla jsem tam s dětmi před rokem (4 a 2 roky) a dost se tam vyřádily… Letos se tam chystáme znovu (máme to kolem 50 km)… Kupuji rodinné vstupné přes Slevomat. Strávili jsem tam skoro celý den, v celku mě překvapila restaurace. Kvalita jídla vs cena super. Za mě ji mohu doporučit…