Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, jak dlouho trvá, než vyroste zoubek po prořezání z dásně. Díky
Myslím docela dlouho, tak měsíc než to byl pořádný zub!
Andrea
Tak tak, Jájovi byl zoubek cítit pak povylezl že byl venku (jako celá šířka zoubku) ale než mu vylezl úplně trvalo min. měsíc..... řekla bych i dýl
Mě je jedno jak dlouho leze než vyleze celý, ale mohlo by trvat jen chviličku to prořezávání
… ale říkám si už jen 13 zubů a jsme za vodou
![]()
Omlouvám se že se vetřu s dotazem, ale kolik vlastně má mít batole zubů
![]()
Sany,20 mléčných zubů,pokud se dobře pamatuju.Eliška zatím nemá ani jeden.
Asi je to i různé zub od zubu. My máme zatím 4- ty dolní 2 řezáky jsou celkem malé a vyrostly rychle-asi za 2 týdny, ale horní jsou větší, prořezaly se už před měsícem a ještě kousek jim určitě schází. ![]()
Není spěch. Těšíme se na stoličky, ty prý dávají dětem zabrat, tak uvidíme. Máte už někdo stoličky?
Asi je to i různé zub od zubu. My máme zatím 4- ty dolní 2 řezáky jsou celkem malé a vyrostly rychle-asi za 2 týdny, ale horní jsou větší, prořezaly se už před měsícem a ještě kousek jim určitě schází. ![]()
Není spěch. Těšíme se na stoličky, ty prý dávají dětem zabrat, tak uvidíme. Máte už někdo stoličky?
Hm, když 20 tak kdy doroste zbylých 12
Ok, 4 moudráky v dospělosti ale pořád mi tam tedy hapruje 8 zubů
![]()
Janulinka: malá má už 4 stoličky, od té doby co jí začly růst zuby tak téměř bezproblému všechny, ťuk, ťuk.
Ahojky Sany,
tech zbylych 8 doroste pri „prezubovani“ po sestem roce.
Mata
Díky Vám za vyjasnění
No starší si zatím na zuby posledních pár let nestěžovala
Asi to holkám přepočítám ať mám i názorný příklad ![]()