Zpackaný pohovor?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zpackaný pohovor?
Dobré ráno,
včera jsem byla na pohovoru, takový jsem ještě nezažila, byla jsem překvapena. Přivítali mne dva muži, vysvětlili mi náplň práce, popovídali o podniku a téměř na nic se mne nezeptali. Čekala jsem otázky na pracovní zkušenosti, případně test. Odešla jsem s pocitem, že si budou vybírat z uchazečů podle sympatií. Mám velký zájem o tuto práci, takže zvažuji, jestli jim napsat dopis, ve kterém jim napíšu, že se ničeho nebojím, že práci zvládnu, upozorním, že se obávám, jaký jsem vyvolala první dojem a znovu je požádám o přijetí. Nic jsem při pohovoru nepokazila, jen jsem se moc neprojevila. Děkuji za vaše reakce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To by byl trapas.
Já bych spíš řekla, že už je vybráno a možná už bylo vybráno.
To se stává často.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A bylo se na co ptata?
Nu nevim…divny pohovor, ale nespackala jsi, myslim,nic.Co to je za praci? MAm pocit, ze do nociniho klubu
Kdyz jim na nicem u tebe nezalezi, jen, ocevidne, na vzhledu.At nenaletis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vaculeb Takový pohovor bych vůbec nevnímala jako zpackaný.
Nevím, na jakou to bylo pozici, takže ti nemohu říci nic bližšího, ale jsou typy zaměstnavatelů, kteří se spokojí s tím, že se vykecají a stačí jim zjev zájemce a jeho životopis a podle toho si vyberou. Znovu bych se jim nevnucovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžou mít už někoho vybraného a pohovy byly jen zástěrka nebo jím opravdu jde o vzhled. Určitě bych žádný dopis nepsala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se k tomu vyjádřím z druhé strany. Nám ve firmě kolikrát taky nejde o pracovní zkušenosti uchazeče. Ale spíš o zájem, přístup, vystupování - ono kolikrát byl pro nás lepší uchazeč, který se tvářil pokorně a připustil, že se na pozici bude muset dost učit, než mistr světa, co všechno zná a umí.
@vaculeb Samozřejmě nevím podrobnosti, ale pokud máš chuť se připomenout dopisem, tak mě by to jako zaměstnavatele neurazilo. Minimálně bych to brala tak, že o pohovoru přemýšlíš a že to je pro Tebe podstatné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vaculeb píše:
Mám velký zájem o tuto práci, takže zvažuji, jestli jim napsat dopis, ve kterém jim napíšu, že se ničeho nebojím, že práci zvládnu, upozorním, že se obávám, jaký jsem vyvolala první dojem a znovu je požádám o přijetí.
Tak tohle pby přesně působilo, že si vůbec nevěříš
Podle mě tím poděláš víc než to nechat takto.
Nevím, o jakou práci jde, takže těžko soudit, jestli je to dobře nebo špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivašot. píše:
Já se k tomu vyjádřím z druhé strany. Nám ve firmě kolikrát taky nejde o pracovní zkušenosti uchazeče. Ale spíš o zájem, přístup, vystupování - ono kolikrát byl pro nás lepší uchazeč, který se tvářil pokorně a připustil, že se na pozici bude muset dost učit, než mistr světa, co všechno zná a umí.
@vaculeb Samozřejmě nevím podrobnosti, ale pokud máš chuť se připomenout dopisem, tak mě by to jako zaměstnavatele neurazilo. Minimálně bych to brala tak, že o pohovoru přemýšlíš a že to je pro Tebe podstatné.
Tak, tak.
Já když hledala spolupracovníky (malá firma), bylo pro mě nejdůležitější, abychom si s uchazečem sedli lidsky, aby zapadl do kolektivu. A ano, při posledním hledání jsem si dva lidi pozvala vlastně jen pro formu, z jejich písemného projevu jsem věděla, že to nebude ono, ale chtěla jsem jim dát šanci, protože po odborné stránce předpoklady měli. Ani osobně to nebylo ono.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z pozice zaměstnavatele můžu taky říct, že někdy u nás pohovory probíhají podobně. Taky na některé pozice hledáme hlavně správný typ osobnosti a potřebujeme, aby dotyčný do kolektivu dobře zapadl. Taky se moc neptáme a spíš vedeme rozhovor, při kterém sledujeme, jak se uchazeč chová, jestli se sám dovede aktivně zapojit do diskuze, nebo jen sedí, mlčí a čeká, až bude vyzván. Jestli na otázku odpoví stručně, nebo je komunikativní a umí se rozpovídat. Většinou očekáváme, že projeví zájem a bude se ptát a o nabízenou práci se zajímat. Hodně důležité je to, o jakou pozici se zakladatelku ucházela. Jestli to bylo něco, kde se vyžaduje komunikace a ty jsi převážně mlčela a jen pasivně čekala na to, až ti budou položeny otázky, neviděla bych to moc dobře. Jestli ale nešlo o pozici, kde je potřeba, abys byla komunikativní, tak to „zpackané“ být nemusí. Dopis bych určitě nepsala, to by k ničemu nebylo - špatný dojem by to nevylepšilo a jestli byl dojem dobrý, dopis by byl k ničemu a spíš by mohl působit vlezle a otravně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit