Zpět do práce po 3 letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
8.2.12 09:29

zpet do prace po 3letech

zdravim vas lidicky
chtela bych vas poprosit o radu posledniho unora mi konci po 3letech MD vracim se zpet do sveho zamestnani kde mi ale oznamily ze me misto uz neni nabidli mi misto jine ale o 4000nizsi plat muzou mi jit dolu s platem kdyz mam smlouvu na dobu neurcitou? jeste po me chteji at jim podepisu novou smlouvu kterou jsem zatim ani nevidela mam jim ji podepsat nebo mam trvat jen na podepsani dodatku k te sve stare smlouve ? a nevite jeste jak je to kdyz se vratim do prace a potrebovala bych treba po mesici nemocenskou z jake castky se pocita kdyz mam vlastne odpracovany jen ten jeden mesic? dekuji moc za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3200
8.2.12 09:39

Myslím si, že by ses měla vrátit za stejných finančních podmínek a právě podpisem nové smlouvy zaměstnavateli potvrdíš, že souhlasíš. Já bych na to nepřistoupila. A jestli podepsat smlouvu - jak máme poradit? Ani ty jsi ji neviděla, takže si ji přečeteš a uvidíš, jak je napsaná a jeslti to pro tebe není nevýhodné stejně tak jako jít o 4 tisíce dolů.
Jo, holt to zkouší, spousta lidí na to kývne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101477
8.2.12 09:42

Ohledně těch peněz záleží, zda máš mzdu definovanou ve smlouvě nebo v mzdovém výměru a pokud v mzdovém výměru, tak jestli je nedílnou součástí smlouvy nebo není. Pokud je to mzdový výměr a není součástí smlouvy, tak ti zaměstnavatel plat změnit může a nepotřebuje k tomu tvůj souhlas, jinak ho potřebuje.
A ohledně smlouvy, nejdříve pečlivě přečíst a pak se dá říct o co jde a jak se zachovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.2.12 10:15

no ted koukam do smlouvy zase a v pracovni smlouve je psano je n ze tydne musim odpracovat 37,5hodiny ale v dodatku smlouvy je tato veta :na zaklade pracovni funkce kterou vykonavate vam nalezi mzda urcena interni mzdovou sazbou 12000kc pri vasem sjednanem uvazku 37,5h tydne .tak co z toho vyplyva ?mam v tom zmatek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101477
8.2.12 10:27

Právník nejsem, takže to není 100%, ale podle mě to znamená, že je to součást smlouvy a bez její změny by na to sahat neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
8.2.12 10:29

S podpisem smlouvy bych hlavně nespěchala.Chtěla bych si ji vzít domů a proštudovat v klidu.Moje kamarádka dokonce obětovala peníze a nechala si ji právnicky posoudit.KOlikrát je tam něco dobře zakukleného a pak se člověk nestačí divit co si vlastně podepsal za ortel.Málokdy původní místo čeká 3 roky.V listopadu nastoupila jiná kamarádka zpět na soud a vymetají s ní kde jakou díru.Je vynervovaná,musí se stále učit novému,ale je vlastně ráda,že jí práce zůstala.S prací je krize aspoň tady u nás na „západě“ veliká…
Držím palce.
S tou nemocenskou ani nevím z čeho se to bere,ale je to hodně málo,myslím,že první 3 dny jsou neplacené.Vím jen,že při platu 15tis.čistého je zaměstnanec první týden doma za 3 tisícovky. Hodně štěstí :kytka:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.2.12 11:55

moc vsem dekuji za radu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...