Práce při rodičovské - zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Práce při rodičovské-zkušenosti
Ahojda maminky,
obracím se na vás s dalším dotazem.Synovi je 14měsíců,před těhotenstvím jsem nepracovala,hned po maturitě jsem nastoupila na rodičák.Hned po porodu jsem začala dálkově studovat Vš obor soc.patologie a prevence.Teď jsem v druháku a zatím se to docela dá zvládnout.Ale dostala jsem nabídku na práci,jen na dohodu.Jedná se o práci s dětmi a mládeží v nízkoprahovém zařízení.Takže práce odpoledne.S hlídáním by problém nebyl,brala by si ho babička,akorát jeden den bychom ho dávali na hlídání do soukromé školky na cca 3 hodiny.Popravdě se docel těším,asi je to tím,že jsem nikdy nepracovala a i když mě to s malým baví,tak mám někdy pocit neužitečnosti.Zkrátka někdy se hodí trochu seberealizace(nejen u žehlícího prkna).Manželovi se ten nápad líbí,taky proto abych získala praxi a pak si líp scháněla jinou práci po skončení MD.Tchýně je ale jiného názoru, i když mi chce malého hlídat pořád od ní slyším,jak ona si to na MD užívala a že by do práce nešla a že se mám starat o domácnost atd atd…Tak se chci zeptat,myslíte si že maminky které jsou na pár hodin týdne do práce jsou opravdu tak sobecké a krkavčí matky?A maminky,které pracujete,jak to zvládáte?a co dětičky,jak nesou vaši nepřítomnost?
Děkuji za přečtení popřípadě za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nejsou sobecké, jdi do toho. Taky plánuju, že budu při MD pracovat pár hodin týdně, přítel bude hlídat, a pokud najdu dobrou práci, tak půjdu do práce normálně a přítel bude pracovat z domova.
Někdy mi přijde, že mě někdo považuje za krkavčí matku už jen proto, že dítě nebude u nás v ložnici, ale v pokojíčku hned od narození
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sobecká je tchýně…navíc pryč jsou ty doby, kdy vydělával jen manžel a žena se starala o domácnost. Každá kačka dobrá, zvlášt, když je práce k užitku, budeš mít praxi, rozlet a ne dřepět doma. Tchyni pouštěj druhým uchem ven
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
myslím, že je super,že se chceš realizovat někde jinde než v domácnosti.Na tchýni nedej,dřív to zkrátka bylo jinak,doba se mění a my se holt musíme přizpůsobit.Já mám trochu jinou situaci-odchodem manžela jsem byla nucena začít pracovat když byl malé rok a byla to ta nejlepší věc co se mohla stát.Nedávno jsme se s kamarádem bavili na toto téma a já si vlastně neumím představit, že bych byla 3 roky jen doma.U nás hlídá babi a děda-oba nejsou v důchodu,ale jde to naplánovat jak potřebuji,jednu dobu jsem měla i studentku na hlídání a sousedku která měla stejně staré dítko,ta zase potřebovala každou korunu a šlo to,soukromou školku jsme nevyužívali-nebylo místo,a pak jsme našli systém,dnes má malá téměř 3 roky,v září půjde do normální školky a to si říkám,to bude teprve pohoda.Samozřejmě,že vše je na úkor času a tak to domácnost trochu odnáší,no co,přiznám se že 2 roky už nežehlím-tento čas trávím s malou,tobě ale myslím a předpokládám pomůže manžel,tak jsem přesvědčená že to hravě zvládnete!Jinak s malou nebyly problémy při odcházení nikdy,tím že byla malá si zvykla,že to tak prostě je!Přeju Ti hodně sil a ať se Ti v práci moc daří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za příspěvky…já mám strašnou chuť do toho jít,příští ýden jdu na pohovor a když to klapne tak od března nastoupím…Hlavně syn vůbec není mamánek,jemu je jedno kdo si s ním hraje a nikdy mě nehledá,takže si myslím,že v tom problém nebude…Tu práci chci především kvůli praxi,protože bez ní se práce hledá špatně tím spíš v mém oboru a taky se těším že na pár hodin vypadnu z toho kolotoče přebalování,krmení,pohádek,rýmičky apod…Ale tchýně je toho názoru že tohle je to nejkrásnější(což ji neberu)takže dřepět doma a tvářit se jak mě to strašně baví nemluvit o ničem jiném než o dětech.Prostě když na mě padne splín a náhodou ji to řeknu tak mě hned odsoudí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na tchýni se vybodni. Je to tvůj život a tvoje dítě a jestli víš, že to zvládne, proč ne? Můžeš to nastražit i tak, že tchýně bude mít možnost být s malým ještě víc, takže si ho může vlastně užívat.
Držím pěsti na pohovor
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jdi do toho. Já mám dvě holčičky (5 let a 17 měsíců) a pracuji od 6 měsíců té starší a pak od 10 měsíců té mladší. Dělám pouze noční služby, abych se dětem mohla věnovat přes den. Spím, když spí holky. Naštěstí ta starší ještě potřebuje odpoledne spát cca 2 hodky, takže i mě stačí ty 2 hodiny spánku, abych mohla fungovat. Dělám cca 5-7 noční služby 12 hod. za měsíc, takže se to dá v pohodě zvládnout. Pracuji né proto, že jsem tak žhavá pracovat
, ale jednak mi to trochu ulehčí najít si práci a vrátit se po letech (pokud bych byla doma, tak po skoro 7 letech) zpět do prac. procesu, další věc jsou samozřejmě peníze, páč jsem si zvykla kupovat holkám kvalitní věci a domek taky potřebuje stále něco opravovat, ale jednou z důl. věcí pro mě je to, že nenechávám vše na manželovi, páč se normálně vrací z práce až kolem 18 hodiny, takže si holky moc neužije,ale když jdu do práce, tak je doma už kolem 16 hod a holky ho mají samy pro sebe a skvěle si to všichni užívají.
- Citovat
- Upravit
Mari:
děkuji moc:)snad to dopadne…těším se na kolektiv děcech,mladých lidí,že zase budu v něčem potřebná.To bude super pocit:) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě jdi do toho,je jedině dobře když mužeš vypadnout z domácího kolotoče a být potřebná někde jinde. A pro děti je také dobré když nejsou pořád s mámou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Držím palce, ať ti to vyjde. Já jsem pár dní v měsíci pracovala od 14 měsíců starší dcerky do druhého porodu a teď to u druhé holčičky hodlám udělat stejně. Máme hlídací babičku tak se to musí využít.
Já bych to hlavně jenom doma nezvládla, v mém případě by to byly čtyři roky v kuse. A ty peníze se taky hodí, můžem je pak s holkama probendit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synovi bude 7 měsíců a já se chystám taky pracovat. Jednak kvůli penězům, ale taky kvůli sobě. Potřebuju kontakt s lidma a chci se nějak realizovat. Okolí se na mě taky nedívá příliš vlídně, ale já na ně kašlu, ať si každý zamete před svým prahem. (Někdo stráví x hodin u internetu, někdo čas promrhá jinak, tak proč nedělat raději něco smysluplného).
U mě to bude zejména práce s domu a 1× týdně asi na 4 hodiny do kanceláře. To bude malého hlídat babička, která ho stejně 1× týdně u sebe má asi 4-5hod, aby si na ni a na dědu malý zvykl. Takže to nebude nějaká extra změna a pracovat doma budu, když malý bude spinkat, nebo se o něj postará přítel.
Tak držím pěsti, ať Ti to klapne a práce se Ti líbí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja pracuji sice z domu, ale na plny uvazek od doby, co malemu bylo 6 mesicu… Musela jsem - jednak doma to neklapadlo, takze to vypadalo spis na rozvod (coz se nakonec stalo) a jednak proto, ze me uz uhaneli z prace, abych nastoupila aspon na castecny, ze me potrebuji… A navic je to prace z domu, ze? ![]()
Takze od jeho 6-ti mesicu pracuji, ale nejdriv mamca hlidala u nas (je v jednom dome), to bylo super, protoze ja si mohla s malym hrat kdyz byl casik a pak u sebe, kdyz byl vetsi…
Malemu bylo 13 mesicu, kdyz si ho zacala brat k sobe a jde to naprosto perfektne… maly se na me tesi, je usmaty, babi ma moc rad a diky tomu zvlada i „navstevy“ u tatinka (jsme rozvedeni), protoze nema pocit, ze ho odkladam k nekomu jinemu…
A ja pracovat musim protoze muj nynejsi partner nevydelava tolik a ja jsem si z minulosti bohuzel prinesla do tohoto vztahu hypoteku, ale takhle to zvladame naprosto perfektne…
A ja mam pocit, ze nejsem jenom mamca, ale i zenska, ktera se podili.
No, ale obcas holkam zavidim, ze jsou „jenom na rodicaku“, mohou se schazet i s pricky apod. To mi trochu chybi… Ale rikam si, musim..
Ale priznam se, ze kdybych nemusela, tak pracovat nejdu…
Ale drzim Ti palce, aby Ti to vyslo tak, jak chces a rozhodne si nemyslim, ze je to na skodu…
![]()
- Citovat
- Upravit
Mít tu možnost tak neváhám ani chvilku.Sobecká určitě nejsi.Já občas dělám něco z domu ale jsou to nárazovky, kdybych něco měla jdu do toho taky, hlídání bych měla.Bohužel je těžké takovou práci sehnat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych do toho teď ještě nešla s naším malím závisláčkem
Ale za pár měsíců určitě jo ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, já pracuji na částečný úvazek od 8 měsíce malé a jsem opravdu moc ráda, že se ta práce naskytla - a nebylo to vůbec jednoduché ji sehnat. Takže jestli máš tu příležitost a chuť rozhodně do toho jdi
. Pro mě je skvělé jeden den v týdnu soustředit se na něco „dospěláckýho“
. Zbytek pak dělám z domova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit