Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nemám úplně zkušenost s přesunem z vesnice do města, ale s přesunem z okraje Prahy do širšího centra. V podstatě stejných důvodů. Nás teda neskutečně unavovalo cestování v kolonách a délka dojíždění. Aktuálně jsme 3 minuty pěšky od tramvaje, 10 minut od Anděla. Jsme neskutečně spokojení všichni. Ale bylo to hromadné rozhodnutí všech.
Určitě to zkus navrhnout. S dospíváním dětí bude náročnost na cestování čím dál větší.
A kolik je dětem, ze je musis vozit ze skoly? Jinak ten co konci dříve muze pockat na druheho a behem toho si udelat ukoly.
Jinak navrhnout to doma muzes, ale pokud jsi jediná, kdo by chtěl do města, tak to asi neprojde. Kazdy v tom pripade musi udelat ústupky, treba u tech deti, ze proste počkají ve skole, nez druhý skonci, at je muzes vyzvednout najednou, apod.
@Dn0712 píše: Více
a kde si ten, kdo končí dřív ty úkoly udělá? na koleni u skříněk? a zřejmě má každé dítě jiné kroužky, v jiný čas a na jiném místě - to není žádné řešení
Jasně, že je spokojený, ty jsi ekonomicky slabá, děláš na dpp už v docela vysokém věku dětí a stále uvažuješ o zkráceném, třebaže už by to nebylo nutné a pán si odkvačí do jiného města a po mě potopa.
Hezký, ale za mě takhle teda ne. Ty padáš na ústa, děti si jezdí pohodlně autem a manžel se neúčastní. Chcou zůstat? Fajn, ráno budou jezdit samy, že musí vstávat o třeba 45 minut dřív? To je fuk, líbí se jim tam, ať si užijí realitu. Manželovi se tam taky líbí? Tak ho zapoj do logistiky. Buď si to zařídí v téhle práci nebo ať si hledá takovou, kde se může podílet. To je realita místa, kde bydlíte, takže ji rozděl mezi všechny členy rodiny, ať ji pocítí. A uvidíš, jak se rozhodnou potom. Třeba si zvyknou a budou chtít zůstat, tobě se uleví organizačně v každém případě. Ale aby si stavěli všichni svoje pohodlíčko na tvém dost velkém nepohodlí, to teda ne.
U nás neexistuje, že by se dítě poflakovalo jen tak ve škole. Buď družina nebo prostě musí jít pryč. Venku na ulici si asi úkoly dělat nebude, navíc bude za chvíli trochu zima.
Tak deti jsou už asi větší, kdyz nechodi do družiny, ze chvíli se po škole půjdou poflakovat s kamarády a hluchá místa vyplní, jestli se do té doby nevykaslou na kroužky. Rozhodovala bych se s manželem podle sebe, jestli tam chceme žít nebo je pro nas stehovani přijatelné. Deti odrostou docela rychle, kvůli par letům nepohodlí bych se z vysněného bydleni nestehovala.
Ráno děti autobusem nejezdí, protože by přišly pozdě do školy. Jede v blbý čas. Ta mladší měla ještě loni družinu, letos už jí nevzali. Dětem je 9 a 12. Manžel dojíždí, protože tam má o dost víc peněz než by měl tady a taky je tam samozřejmě zvyklý. Já nikdy nevydělám to co on, takže nejlíp prostě vychází ten zkrácený úvazek u mě. Finance máme dohromady, v tomto problém není. Děti někdy na sebe čekají, ale je to prostě na dvě věci. O víkendu to manželovi nadhodím a uvidíme.
@Hojuza píše: Více
Nad tím taky právě přemýšlím. Za pár let bude vše jinak.
@stinga píše: Více
Nevim, existuji studovny, spolecne prostory na chodbách, kde je posezení…vzdyt to je skoro na každé skole
Ty jo, 9 a 12, nechápu, že sebou nechají některé ženy tak zametat a ještě si to krásně zdůvodní.
Jestli bydlíš v takové dítě, že tam nejede ani nic, kde by děti byly ve škole třeba o hodinu dřív, tak fakt nechápu to myšlení a proč jste s evůbec na takové místo stěhovali. Doufám, že ti manžel doplácí i sociální do výše tvého platu na plný úvazek, když chce mít chudáček pohodlí, na které je zvyklý.
@JancaS84 píše: Více
Tak asi zalezi na skole…asi je i jina doba, ja jsem take z vesnice a ve 12ti letech jsem normalne jezdila na kroužek autobusem sama a kdyz jsem musela cekat na bus po skole, tak treba i ve vestibulu ve skole, nebo ve společenské místnosti se spolužáky. A to nebyla moznost kontroly ze strany rodicu jako dnes, myslim telefony, chytré hodinky, apod
@JancaS84 píše: Více
No tak by šlo jít třeba do městské knihovny? Nevím, jak toto funguje v místě školy zakladatelky.
Na běžných základkach? Běžně je, že ve škole muzou zustat jen děti, které mají odpolední. Ostatní tam nemají co dělat. Pokud škola nemá oficiálně školní klub, musíš odejít.
Ahoj všem, jsme rodina 2+2. V době Covidu jsme se přestěhovali na vesnici cca 10 km od okresního města. Moc jsme to tenkrát chtěli, mít svoji zahradu, svůj prostor. Děti tenkrát byly jestě ve školce. Vše je fajn, až na to, že děti rostou, mají dost zajmů-kroužků a pro mě je to dost náročné vše obstarat. Další věc, ze děti už nechodí do družiny, tak mají " hluchá" místa mezi koncem vyučování a kroužkem. K tomu samozřejmě každé končí v jinou dobu. Autobusy jedou dva, některý den stíhají, někdy to nevychází. Ráno je vozím, to autobus jede blbě. Momentálně pracuji z domu na častečný úvazek, což je skvělé, ale je to pouze na DPP, takže to beru jen jako dočasné řešení(kvůli sociálnímu).Hledám si novou práci, jenže na zkrácený úvazek je minimum míst, mám obavy, že nic nenajdu.
Přemýšlím, jestli doma navrhnout, že bychom se přestěhovali zpět do města, ale manžel je tady spokojený a děti taky. Pro mě je zase krásná představa, že by si děti došly po škole domů, pak na kroužek a já jen přišla v klidu z práce domů. Manžel dojíždí do úplně jiného města, takže proto je vše na mě. Má někdo podobnou zkušenost, že ho přestalo bavit dojízdět? Jste spokojeni s tímto rozhodnutím? Jana