Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Už ses tu ptala.. Pokud vaší dohodu máte ofiko potvrzenou, lze.. Jinak se alimenty dávají od data podání žádosti na soud zpětně výjimečně, musíš dokázat, že buď neplatil, nebo bla změna dříve. Jo a když už zpětně, tak max. 3.roky
Přiznání alimentů zpětně i před podání návrhu jde, a to jak píše výše, max. 3 roky před datum podání návrhu. Návrat k sobě je podstatnou událostí, ale nemusí nutně znamenat, že před toto období soud nepůjde, je to na individuálním hodnocení. Je lepší to podat najednou.
Ahoj, s ex jsme měli jen ústní dohodu u soudu který se jednal o zapsání do RL takže žádný rozsudek nebyl, ale byli jsme domluvený že bude platit alimenty ve výši 2tis. Teď jsou malému 2 rok a tatínek z toho zaplatil jen 7×
Až teď jsem si šla dát papíry na soud že chci svěření do péče a alimentů… Slyšela jsem že to jde i zpětně, ale nevím jestli se to dá když jsme se k sobě na cca měsíc k sobě vrátili před pár měsíci
prostě není rodinej typ
za synem chodí nepravidelně ale jsem u toho že styk bych nechala tak jak je, tatínek může za synem kdykoliv
jen nevím jestli tatínek bude chtít změnu… no ale zpět k věci… Máte někdo zkušenost? Zdá bych to chtěla zpětně musel by být další soud? A šlo by to vymáhat zpětně když jsem se k sobě na chvilku k sobě vrátili? Nejraději bych byla kdyby se to vzalo vše při jednom, a jelikož soudy a takové věci nesnáším a mám pocit že v těch chvílích omdlim
tak bych to chtěla mít vše rychle za sebou