Zpětné prošetření nemocenské
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zpětné prošetření nemocenské
Dobrý den, mám dotaz. Od doby kdy se mi zavřel podnik, jsem šla dříve na nemocenskou. Nyní mi skoncila a mělo mi být vyplaceno odstupné a dohoda o rozvázání pracovního poměru. Muj šéf mi stále vyhrožuje, že mi nic neproplatí, že pro mne práci má, že jsem se nedostavila do práce. Bohužel moje provozovna, kterou mám ve smlouvě je dávno zrušená a nyní je tam jiný zaměstnavatel atd.. a muj šéf mi odstupne nechce vyplatit, prot mi teď vyhrožuje, že mě nahlásí na ÚP a až mi zpětně prošetří nemocenskou, jelikož v létě i přes prázdniny jsem urcite nebyla doma a že mi pošle okamžitou výpověď pro porušení kázně. Tak mne zajímá jestli se proti tomuto můžu nejak bránit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@EliškaBeruška píše:Šéf je vtipnej. Jak to chce prověřit? Má stroj času?
Dobrý den, mám dotaz. Od doby kdy se mi zavřel podnik, jsem šla dříve na nemocenskou. Nyní mi skoncila a mělo mi být vyplaceno odstupné a dohoda o rozvázání pracovního poměru. Muj šéf mi stále vyhrožuje, že mi nic neproplatí, že pro mne práci má, že jsem se nedostavila do práce. Bohužel moje provozovna, kterou mám ve smlouvě je dávno zrušená a nyní je tam jiný zaměstnavatel atd.. a muj šéf mi odstupne nechce vyplatit, prot mi teď vyhrožuje, že mě nahlásí na ÚP a až mi zpětně prošetří nemocenskou, jelikož v létě i přes prázdniny jsem urcite nebyla doma a že mi pošle okamžitou výpověď pro porušení kázně. Tak mne zajímá jestli se proti tomuto můžu nejak bránit.
Ale pokud nemáš dohodu a nebo výpověď a skončila ti neschopenka tak by si měla nastoupit zpět do práce. Pokud dle smlouvy nemáš kam, tak je to překážka na straně zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EliškaBeruška píše:
Skočte si na Inspektorát práce a se šéfem se nebavte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 @JancaS84 nemaˇ kde nastoupit, muže mi maximálně nabídnout pozici uklízečka, ale to nemam ve smlouvě😀 nevím jestli to nějak lze zpětně prověřit, jestli by mi napriklad prolustrovali telefon, popripade fotky, nebo zprávy. Tomu právě vůbec nerozumím. Já počítala, ze výpověď bude k 31. Jelikoz mi volal týden predem. Ale chtěl az si nemocenskou prodlouzim do konce smouvy, aby nemusel protahovat a tak by to zaniklo bez jakéhokoliv odstupného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka na ten mám v planu zavolat nebo zajet, jelikoz mi dnes napsal, ze mi odeslal výpověď podle paragrafu 52 blabla.. tak cekam, co prijde.
V pondeli mi psal, az se dostavim do kanclu, jenže ja nemohla a on mi rekl, ze musim do prace, jako povinnost tak az projdu k nemu. No tak jsem si zařídila u praktika, kde jsem volala, ze mi neni dobre ale na kontrolu me objednal az ve stredu a šéf po me chtel doklad od lekare, ale tomu jsem rekla ze mi ho vystaví az po kontrole, a on uz nechce cekat, proto to hrube porušení kazne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EliškaBeruška píše:
@šklíbakočka na ten mám v planu zavolat nebo zajet, jelikoz mi dnes napsal, ze mi odeslal výpověď podle paragrafu 52 blabla.. tak cekam, co prijde.V pondeli mi psal, az se dostavim do kanclu, jenže ja nemohla a on mi rekl, ze musim do prace, jako povinnost tak az projdu k nemu. No tak jsem si zařídila u praktika, kde jsem volala, ze mi neni dobre ale na kontrolu me objednal az ve stredu a šéf po me chtel doklad od lekare, ale tomu jsem rekla ze mi ho vystaví az po kontrole, a on uz nechce cekat, proto to hrube porušení kazne
Pošli na něj úředník. Komunikuj jen písemně, ať máš důkazy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
Pošli na něj úředník. Komunikuj jen písemně, ať máš důkazy.
@Havlova píšeme si jen přes whatssapp a vsechno si i screenuju, jelikoz uz si nekdy zprávy upravil. Jen spíš nechápu s tím zpětným prošetřením nemocenské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EliškaBeruška píše:
@Havlova píšeme si jen přes whatssapp a vsechno si i screenuju, jelikoz uz si nekdy zprávy upravil. Jen spíš nechápu s tím zpětným prošetřením nemocenské.
To nejde. Chce tě vystrašit. Telefon ti může prolustrovat policie a to ještě ne jen tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova taky si myslím, že to zatím jen zkouší. No uvidím jestli něco přijde, ale pokud ne, tak sním žádná pořádná domluva není.
Nevím jak by to tím pádem mohli zpětně zjišťovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EliškaBeruška píše:
No zakladatelka zřejmě neseděla v době nemocenské doma, se zdá. A je otázka, jestli po sobě někde nezanechala stopy. Např. fotky s metadaty apod. Zřejmě čisté svědomí zcela nemá. Rychle bych tedy, kde to ještě jde, promazala vše. Šéf nechce platit, to je jasné. Ale teď bych se chovala velmi velmi opatrně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EliškaBeruška píše:
@Havlova taky si myslím, že to zatím jen zkouší. No uvidím jestli něco přijde, ale pokud ne, tak sním žádná pořádná domluva není.
Nijak. Už vidím, jak kvůli němu burcuje úřad policii a ta soud. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka píše:
No zakladatelka zřejmě neseděla v době nemocenské doma, se zdá. A je otázka, jestli po sobě někde nezanechala stopy. Např. fotky s metadaty apod. Zřejmě čisté svědomí zcela nemá. Rychle bych tedy, kde to ještě jde, promazala vše. Šéf nechce platit, to je jasné. Ale teď bych se chovala velmi velmi opatrně.
No, on i telefon nemusí být zrovna v mé ruce, ne?
Nic bych nemazala, všichni ho pošlou kamsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EliškaBeruška píše:
Ale ty asi nemáš čisté svědomí, protože jsi nedodržovala vycházky, co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka fotky na internet jsem dávala třeba zpětně co byly ale straší, jeste i před nemocenskou.. jestli se tohle k nemu nejak dostalo a myslí si, že je to z nynějška netusim.. na nemocenské jsem byla asi 3-4 měsíce. Tím že mi není ani 25 tak to asi bere, že doma na zadku sedět nebudu.. a pokud jsem sdílela fotky, byly to z dob vycházek, spis se bojim aby si to nejak nespopojoval a nepoužil špatné starsi zdroje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamina2017 většinu casu jsem doma byla, ale treba v teplých dnech jsem byla na koupalisti opačné nekdy i na horach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit