Prace na úřadě práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Prace na úřadě práce
Zdravím ![]()
Minulý týden, jsem měla pohovor, na úřadě práce na pozici koordinátor zprostředkování zaměstnání.
Když jsem se zeptala, mimo jiné na platový výměr, zůstala jsem skoro stát s otevřenou pusou.
Byla mi nabídnuta, smlouva zatím na dobu určitou 1 rok na HPP za 26 000 CZK hrubého.
Nikdy jsem tuto práci nedělala, a teda nevím, jaké jsou na těchto postech platy. Když jsem zkusila říct o 30 tisíc hrubého personalista mi řekl že v žádném případě.
Jde o menší úřad práce v okresním městě v středočeském kraji kde je momentálně cca 500 lidí bez práce já bych měla pod sebou asi 100 lidí které bych zvala na schůzky podle toho co mi zhruba řekl personalista a postupně je vyřazovala z evidence.
Ale, mě se zdá mzda na této pozici strašně malá navíc musím denně 20 km dojíždět jedna cesta práce by mě bavila ale nevím s tím platem.
Nemá někdo zkušenosti jaký je nástupní plat na této pozici??
Směny, jsou pondělí a středa 8-17 Úterý čtvrtek pátek 8-11 ale domu můžu jít nejdřív v 13:30
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co bys chtěla, ten plat na tu práci je akorát a to, že musíš dojíždět je tvoje chyba. Jestli se ti to nelíbí bez dělat prodavačku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je to celkem šílený, když si uvědomíš, že většina důchodců v mém okolí má aktuální důchod kolem 22tis. Ano, všichni si to zaslouží, celý život pracovali, ale sakra přeci nemůže být důchod vyšší než platy! Už jen z principu musí být všem jasný, že tohle bude do budoucna průšvih.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza241 píše:
Zdravím
Minulý týden, jsem měla pohovor, na úřadě práce na pozici koordinátor zprostředkování zaměstnání.
Když jsem se zeptala, mimo jiné na platový výměr, zůstala jsem skoro stát s otevřenou pusou.
Byla mi nabídnuta, smlouva zatím na dobu určitou 1 rok na HPP za 26 000 CZK hrubého.
Nikdy jsem tuto práci nedělala, a teda nevím, jaké jsou na těchto postech platy. Když jsem zkusila říct o 30 tisíc hrubého personalista mi řekl že v žádném případě.
Jde o menší úřad práce v okresním městě v středočeském kraji kde je momentálně cca 500 lidí bez práce já bych měla pod sebou asi 100 lidí které bych zvala na schůzky podle toho co mi zhruba řekl personalista a postupně je vyřazovala z evidence.
Ale, mě se zdá mzda na této pozici strašně malá navíc musím denně 20 km dojíždět jedna cesta práce by mě bavila ale nevím s tím platem.
Směny, jsou pondělí a středa 8-17 Úterý čtvrtek pátek 8-11 ale domu můžu jít nejdřív v 13:30![]()
.
Za ten plat bych to nebrala.
Na tvém místě hledám dál tento plat dostaneš i jako prodavačka a daleko víc tohle je strašně málo.
A určitě ta práce není jen o tom vyřazovat lidí s evidence.
Sice, mají dobrou pracovní dobu že by sis k tomu mohla najít brigádu tím že 3 dny končíš po poledni ale, mít své práce nebo jednu dobrou??
Já bych volila jednu dobrou a víc volného času. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Říct si můžeš, o co chceš, jede se podle tabulek. Stejné peníze u nás dostane i vysokoškolák na daleko odbornější pozici s požadavkem na cizí jazyky. Někde to trošku naskočí osobním ohodnocením a odměnami, ale aktuálně vyhrožují spíš škrtáním a snižováním základu, takže bych s tím nepočítala. U nás například přidáno podle všeho dostaneme akorát na další byrokracii, protože v rámci zeštíhlení státní správy nám shora přidali do některých procesů další kontroly, přes které musí ten či onen papír projít.
Já bych teď do státního na řadovou pozici nešla. Dostaneš kulové a ještě se o tebe půlka republiky otírá, že nic neděláš a platí tě ve zlatých cihlách. Protože současná vláda má, zdá se, kopání do vlastních úředníků tak nějak v programu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza241 píše:
Zdravím
Směny, jsou pondělí a středa 8-17 Úterý čtvrtek pátek 8-11 ale domu můžu jít nejdřív v 13:30![]()
.
Ne nevzala bych já bych v dnešní době pod 35000 pracovat nešla vše je drahé.
Ale chápu, že tě taková práce láká.
Bohužel je to placené podle tabulek
.
Zkus najít něco jiného, nebo to vem dočasně
a hledej u toho podle těch směn bys na hledání jiné práce u toho mít čas mohla ty směny jsou skvělé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jsi si jistá tou pracovní dobou? To by nebyl plný úvazek, ne? Nepleteš si to s otvírací dobou úřadu? Protože u nás sice můžeš jít domů třeba v pátek ve dvě, ale musíš si to jindy do těch 40 hodin týdně napracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Plat je tabulkový, zohledňuje se tam délka praxe v oboru. S osobním ohodnocením, které by ti významně zvýšilo plat, bych moc nepočítala. Pokud jsi po škole a je to tvé první zaměstnání, nepřijde mi to tak hrozné s tím, že ve volném čase můžeš ještě brigádničit a dělat si praxi současně i v jiném oboru (pokud tedy aktuálně nemáš jiné, zajímavější nabídky práce). Zkusit to třeba na rok. Já po VŠ začínala vlastně podobně, u státu za mizerné peníze a na večer jsem si našla ještě brigádu ve firmě, jejíž majitel se později stal mým manželem
u státu jsem byla 2,5 roku, pak jsem přešla na jinou, daleko lépe placenou práci bez nutnosti doplňkových brigád.
Příspěvek upraven 05.09.23 v 10:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livi92 píše: Říct si můžeš, o co chceš, jede se podle tabulek. Stejné peníze u nás dostane i vysokoškolák na daleko odbornější pozici s požadavkem na cizí jazyky. Někde to trošku naskočí osobním ohodnocením a odměnami, ale aktuálně vyhrožují spíš škrtáním a snižováním základu, takže bych s tím nepočítala. U nás například přidáno podle všeho dostaneme akorát na další byrokracii, protože v rámci zeštíhlení státní správy nám shora přidali do některých procesů další kontroly, přes které musí ten či onen papír projít.Já bych teď do státního na řadovou pozici nešla. Dostaneš kulové a ještě se o tebe půlka republiky otírá, že nic neděláš a platí tě ve zlatých cihlách. Protože současná vláda má, zdá se, kopání do vlastních úředníků tak nějak v programu.
Vysokoškolák za 26 hrubého??
To bych chtěla vidět, kde se takový s prominutím blb najde.
Já pracuji, v jedné menší rodinné firmě jako HR consultant. A 26 tisíc hrubého, u nás má operátor výroby, druhá nejnižší pozice v firmě hned po uklizečkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tereza759 píše:
Za ten plat bych to nebrala.
Na tvém místě hledám dál tento plat dostaneš i jako prodavačka a daleko víc tohle je strašně málo.
A určitě ta práce není jen o tom vyřazovat lidí s evidence.
Sice, mají dobrou pracovní dobu že by sis k tomu mohla najít brigádu tím že 3 dny končíš po poledni ale, mít své práce nebo jednu dobrou??
Já bych volila jednu dobrou a víc volného času.
Úřední hodiny fakt nejsou pracovní doba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livi92 píše:
A jsi si jistá tou pracovní dobou? To by nebyl plný úvazek, ne? Nepleteš si to s otvírací dobou úřadu? Protože u nás sice můžeš jít domů třeba v pátek ve dvě, ale musíš si to jindy do těch 40 hodin týdně napracovat.
To co říká jsou úřední hodiny. Pracovni doba je 40 hodin týdně, musí sedět měsíční fond.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Su601 píše:
Vysokoškolák za 26 hrubého??
To bych chtěla vidět, kde se takový s prominutím blb najde.
Já pracuji, v jedné menší rodinné firmě jako HR consultant. A 26 tisíc hrubého, u nás má operátor výroby, druhá nejnižší pozice v firmě hned po uklizečkách.
Zcela běžný plat, co mu nabídnou v Praze. A ano, je velký problém za tohle sehnat kvalitní lidi. Nástupní jsem měla 5 let zpátky 19,5 čistého, kdybych neměla vyhlídky na to, že díky atypickému způsobu financování mojí pozice to půjde dost nahoru, tak se na to taky vybodnu. Pak se všichni diví, že to ve státním nefunguje, když lidem nabídneš tohle. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K92 píše:
No je to celkem šílený, když si uvědomíš, že většina důchodců v mém okolí má aktuální důchod kolem 22tis. Ano, všichni si to zaslouží, celý život pracovali, ale sakra přeci nemůže být důchod vyšší než platy! Už jen z principu musí být všem jasný, že tohle bude do budoucna průšvih.
Pst to se neříká. Jsou to chudáci a každé 3 měsíce potřebuji valorizaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit