Prace na úřadě práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3793
5.9.23 10:14

U nás je tak nízká nezaměstnanost, protože je zde šíleně draho a nikdo nechce pracovat za tak nízké platy, které se nabízejí. A to nejen ve státním, ale mnohde i v soukromé sféře. Každý pořád hledá něco lépe placeného a ty špatně placená místa jsou neobsazená. Zde máš alespoň výhodu, že plat je sice nízký, ale sedíš si v teple v kanceláři, fyzicky nemakáš a nedřeš se, a i ta pracovní doba je dobrá. Jinde o moc víc nedostaneš a nadřeš se nebo děláš krátký, dlouhý týden, směny, a máš jiné nevýhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
5.9.23 10:15
@Adull píše:
To co říká jsou úřední hodiny. Pracovni doba je 40 hodin týdně, musí sedět měsíční fond.

Však proto se ptám, jestli nemluví o zkráceném úvazku. Protože mluví o směnách a plánuje si chození domů v půl druhé. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.23 11:03

Asi jsi moc nepochopila na co se hlásíš. Ve státní sféře je tabulkový plat a o nástupním platu není co vyjednávat. Prostě ta pozice má nějakou platovou třídu a stupeň podle započítané praxe. Časem je možné nějaké osobní ohodnocení, ale ne v takové výši, aby to ten plat nějak podstatně vylepšilo. I odměny jsou možné, ale v dnešní době bych moc optimistická nebyla. Podle vlády jsou státní úředníci přeplacení a k tomu ještě nic nedělají… tak tady vidíš v praxi realitu. A ta práce s těmi nezaměstnanými není žádná krása, věř mi, dělala jsem to. Je mezi nimi dost „stálých klientů“, kterým vůbec nejde o získání zaměstnání.
A k těm „směnám“ - moc si nemaluj chození domů ve 13:30. Musíš odpracovat plný
fond pracovní doby, leda bys tam denně byla od hodně brzy ráno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.23 12:17

@Su601 :mavam: ja zvedam rucku😀 Ing za 22 cisteho hmitna nouze 😀

Anonym ze zřejmého důvodu😀

• Citovat
  • Upravit
8404
5.9.23 12:24
@Anonymní píše:
Asi jsi moc nepochopila na co se hlásíš. Ve státní sféře je tabulkový plat a o nástupním platu není co vyjednávat. Prostě ta pozice má nějakou platovou třídu a stupeň podle započítané praxe. Časem je možné nějaké osobní ohodnocení, ale ne v takové výši, aby to ten plat nějak podstatně vylepšilo. I odměny jsou možné, ale v dnešní době bych moc optimistická nebyla. Podle vlády jsou státní úředníci přeplacení a k tomu ještě nic nedělají… tak tady vidíš v praxi realitu. A ta práce s těmi nezaměstnanými není žádná krása, věř mi, dělala jsem to. Je mezi nimi dost „stálých klientů“, kterým vůbec nejde o získání zaměstnání.
A k těm „směnám“ - moc si nemaluj chození domů ve 13:30. Musíš odpracovat plný
fond pracovní doby, leda bys tam denně byla od hodně brzy ráno.

Tohle jsem jednou zažila na ÚP - nějaký pán se rozčiloval, že musel o pár minut déle čekat, než přišel na řadu a hned vyřvával, že by chtěl taky pracovat na ÚP, když začínají v 8 hod. a v 11 hod. už mají padla a jdou domů :lol: hodně lidem nedochází, že ti pracovníci tam nepracují jen v úředních hodinách, ale jedou klasicky 40 hod týdně při plném úvazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
5.9.23 12:29
@Tereza241 píše:
Zdravím :mavam:
Minulý týden, jsem měla pohovor, na úřadě práce na pozici koordinátor zprostředkování zaměstnání.
Když jsem se zeptala, mimo jiné na platový výměr, zůstala jsem skoro stát s otevřenou pusou.
Byla mi nabídnuta, smlouva zatím na dobu určitou 1 rok na HPP za 26 000 CZK hrubého.
Nikdy jsem tuto práci nedělala, a teda nevím, jaké jsou na těchto postech platy. Když jsem zkusila říct o 30 tisíc hrubého personalista mi řekl že v žádném případě.
Jde o menší úřad práce v okresním městě v středočeském kraji kde je momentálně cca 500 lidí bez práce já bych měla pod sebou asi 100 lidí které bych zvala na schůzky podle toho co mi zhruba řekl personalista a postupně je vyřazovala z evidence.
Ale, mě se zdá mzda na této pozici strašně malá navíc musím denně 20 km dojíždět jedna cesta práce by mě bavila ale nevím s tím platem.
Nemá někdo zkušenosti jaký je nástupní plat na této pozici??
Směny, jsou pondělí a středa 8-17 Úterý čtvrtek pátek 8-11 ale domu můžu jít nejdřív v 13:30 :P :D.

Nepleteš si pracovní dobu s úředníma hodinama? Jinak ten plat je bohužel podobný u všech státních zaměstnanců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
5.9.23 12:31
@Anonymní píše:
@Su601 :mavam: ja zvedam rucku😀 Ing za 22 cisteho hmitna nouze 😀Anonym ze zřejmého důvodu😀

Klasickej přeplácenej státní úředník. :lol: Já bych třeba ráda šla pracovat na sociální odbor, ale za ty prachy fakt neee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14867
5.9.23 13:43
@Anonymní píše:
@Su601 :mavam: ja zvedam rucku😀 Ing za 22 cisteho hmitna nouze 😀Anonym ze zřejmého důvodu😀

No jo, ale proč nepracuješ v oboru, na který jsi studovala? Zažila jsem už Ing. a Mgr. a jiné na místech, kde stací maturita. To školství zdarma má určité trhliny.
Zakladatelko zohledňuje se ti praxe. Mám kamarádku, co dělá na ÚP už 20 let na místě, kde není potřeba VŠ a je s platem spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.9.23 13:53
@Su601 píše:
Vysokoškolák za 26 hrubého??
To bych chtěla vidět, kde se takový s prominutím blb najde.
Já pracuji, v jedné menší rodinné firmě jako HR consultant. A 26 tisíc hrubého, u nás má operátor výroby, druhá nejnižší pozice v firmě hned po uklizečkách.

Záleží, kde žiješ a jakou vysokou školu máš ;). Většina vysokoškoláků dneska nic neumí, nemají žádnou odbornost, mají jen titul z ničeho. Proč by jim měl zaměstnavatel platit víc, když je bude muset naučit všechno od základů? Protože si ve škole vyseděli ty tři písmenka? :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
26854
5.9.23 14:14
@Da12 píše:
U nás je tak nízká nezaměstnanost, protože je zde šíleně draho a nikdo nechce pracovat za tak nízké platy, které se nabízejí. A to nejen ve státním, ale mnohde i v soukromé sféře. Každý pořád hledá něco lépe placeného a ty špatně placená místa jsou neobsazená. Zde máš alespoň výhodu, že plat je sice nízký, ale sedíš si v teple v kanceláři, fyzicky nemakáš a nedřeš se, a i ta pracovní doba je dobrá. Jinde o moc víc nedostaneš a nadřeš se nebo děláš krátký, dlouhý týden, směny, a máš jiné nevýhody.

Zase si tu napln prace tak nemaluj. Takova pohoda to fakt neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9275
5.9.23 14:21
@Nela266 píše:
Co bys chtěla, ten plat na tu práci je akorát a to, že musíš dojíždět je tvoje chyba. Jestli se ti to nelíbí bez dělat prodavačku.

Ty jsi tu práci dělala, že víš, že ten plat je na tu práci akorát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
5.9.23 14:46
@Nela266 píše:
Co bys chtěla, ten plat na tu práci je akorát a to, že musíš dojíždět je tvoje chyba. Jestli se ti to nelíbí bez dělat prodavačku.

Ty budeš nějaký Fejk :mrgreen: :mrgreen:.
Jinak to není možný že by někdo napsal takovou blbost.
Ty by si šla dělat, za 26000 hrubého do kanceláře?
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
5.9.23 14:51
@Nela266 píše:

ten plat je na tu práci žebračina, ale to je jiná diskuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.9.23 14:53
@Su601 píše:
Ty budeš nějaký Fejk :mrgreen: :mrgreen:.
Jinak to není možný že by někdo napsal takovou blbost.
Ty by si šla dělat, za 26000 hrubého do kanceláře? :lol:

Uvědomuješ si, že ve většině republiky je to normální plat?

• Citovat
  • Upravit
7967
5.9.23 15:16
@Livi92 píše:
Však proto se ptám, jestli nemluví o zkráceném úvazku. Protože mluví o směnách a plánuje si chození domů v půl druhé. :lol:

Plánovat si může 😃 😃když tam pak zbytek týdne bude dřepět.
Musí ji sedět hodinový fond…a když prostě bude ze začátku chodit domů brzy, tak tam pak bude na konci měsíce sedět každý den do šesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat