Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky asi to bude tou změnou počasí ráno zima, odpoledne teplo…ve školce dítko zpocené pak se vyslíkne ofoukneho…však to znáte, ale celý tento týden jsme se celkem drželi, sem tam večer kašel, ale dnes už byla nebo respektivě je v posteli zpocená, pokašlává, ale bez teplot, jen přes den smrkala…co hned zabere na tohle? co mám momentálně doma je hedelix a stoptusin…a víkend se nikde nedostanu. zkusit tu cibuli a štávu zní? máte to některá taky tak? já myslela že s příchodem jara už bude klid, ale ty nemoci se nás letos nechcou pustit!!!
Asi to nechceš slyšet, ale já bych do ní teď hned nic necpala.
Před námi je víkend - kdy jindy se může vymarodit než teď?
Nech ji, ať se s tím popere sama - maximálně bych jí dala nějaká probiotika, jestli máš doma (Lacidofil, laktobacílky…) a C-vitamin.
Ale samozřejmě, pokud by ji v noci kašel trápil tak, že by nemohla spát, tak bych dala Stoptussin. Hedelix v žádném případě, ten podporuje odkašlávání.
Jinak mi starší dítě také dnes lehlo… asi to bude tím počasím.
Ale u nás to nevypadá na rýmu a kašel… spíš na klasickou chřipku - horečka, bolest hlavy a nožiček. Uvidíme.
Už aby bylo léto ![]()
Souhlasím s @BohunkaP kašel neberu za nemoc, dávám pouze na noc Sinecod, ať se vyspí…
@gabki píše:
Maminky asi to bude tou změnou počasí ráno zima, odpoledne teplo…ve školce dítko zpocené pak se vyslíkne ofoukneho…však to znáte, ale celý tento týden jsme se celkem drželi, sem tam večer kašel, ale dnes už byla nebo respektivě je v posteli zpocená, pokašlává, ale bez teplot, jen přes den smrkala…co hned zabere na tohle? co mám momentálně doma je hedelix a stoptusin…a víkend se nikde nedostanu. zkusit tu cibuli a štávu zní? máte to některá taky tak? já myslela že s příchodem jara už bude klid, ale ty nemoci se nás letos nechcou pustit!!!
Gabčo skus ji z té cibule uvařit čaj… nic lepšího za leta zkoušení jsme neobjevili. Můžeš jí ho osladit, jestli máš, tak medem
Malá se sice šklebí na všechny strany, ale cibuličku pije, ja přišla z práce tak už nezakašlala
moc se diskuze od včera nerozjela-nevadí asi bude po kašli, všem přeju zdravé děti, díky vám které jste přihodili příspěvek, Naty ![]()
@gabki píše:
Malá se sice šklebí na všechny strany, ale cibuličku pije, ja přišla z práce tak už nezakašlalamoc se diskuze od včera nerozjela-nevadí asi bude po kašli, všem přeju zdravé děti, díky vám které jste přihodili příspěvek, Naty
to je fajn, cibule je všelék a na kašel zabírá nastopro
![]()
@BohunkaP Bohunko, prosím tě, nevzpomeneš si teď po půlroce, co to tenkrát bylo za nemoc? Dvouletá dcera se před chvílí vzbudila s teplotou a tvrdí, že ji bolí hlava a nožičky.
@opinka, jelikož to bylo letos, tak je to jednoduché - nic jiného než lehkou chřipku a nachlazeniny jsme neměli.
Nech malou, ať si dělá, co chce - moje starší třeba lítá i s teplotou, mladší si dobrovolně lehá i při malém nachlazení.
Céčko, probiotika, česnek, Oscillococcinum… tyhle věci nám pomáhají nejlíp.
@BohunkaP Díky. Asi to bude nějaká viróza, já jsem o víkendu taky byla na odpis. Trochu mě vyděsily ty nožičky, ale snad to bude brzo v cajku.
@opinka, neboj, to bude brzo v pohodě. Tebe nebolí celý člověk, když na Tebe něco leze? Mne jo ![]()
Buď ráda, že máš tak šikovnou holčičku, že už ve dvou letech dokáže tak hezky popsat, co jí je, to je super ![]()
@BohunkaP Je užvaněná a já jsem ráda, už si fakt pokecáme
. Ještě jednou díky.