Jedná se o průjem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.4.13 13:43

Jedná se o průjem?

Dobré odpoledne,

předem se omlouvám za založení nového tématu, ale nenašla jsem odpověď na svůj problém.
Mám 18 měsičního syna a už dlouhodobě - cca 10 měsíců - řeším, jestli má nebo nemá průjem. Cca 2× do týdne se objeví v plíně vodová stolice s nestrávenými kousky jídla, nebo je ukáknuto v každé plíně (třeba 8× za den). Mimo to má přibližně 1-2× do měsíce vodovou stolici s hlenem. Jen jeden den, z ničeho nic a pak zase není žádný problém.
Je to průjem?
U doktorky jsem byla a podle ní to průjem není. Podle ní to je od zubů, mám dávat probiotika, syn má rychlé zažívání… Řešila jste některá něco podobného?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3361
19.4.13 13:49

Ano řešili. malé nakonec vadila bílkovina kravského mléka, projevovalo se to stejně…vyřadili jsme ji a spravilo se to. Nezačli jste v těch 10 měsících nějakou novou složku jídla? Jinak, to, co říká doktorka, je také pravda, takhle to měl syn…časem se to upravilo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.13 13:53

@ivodička když se mu to objevilo prvně v 8 měsících, tak se mu k tomu objevil ekzem. Všechno měl vysazené a začali jsme znovu od začátku a nic.
Neřešila bych to, ale je to skoro rok, což mi přijde dlouho. Vodovou stolici bych neřešila, ale znervózňuje mě ta častost a hleny.
ABKM nemá, máme za sebou testy.

• Citovat
  • Upravit
3361
19.4.13 14:00

My měli testy na bílkovinu také negativní, přesto ji vadila. Exém se vždy zhoršoval po podání mléčné kaše(já do 7 měsíců jen kojila)…doktor nám vysvětlil, že tenkrát neměla ještě dostatečně vyvynutou imunitu, proto exém, nemoci, astma a reakce na tu bílkovinu, i když testy na alergologii negativní…nyní je ji rok a půl a je v naprostém pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.13 14:05

@ivodička on už ekzem nemá. Bylo to jen nárazové. Myslíš, že by to bylo z BKM, když má problém jen 2× do týdne? Teď byly třeba dokonce dva týdny klidu.
Už jednou jsme měli víc jak dva měsíce klidu, už jsem si myslela, že to je za námi a pak znovu. Prvně to přešlo, když jsme změnili UM, pak jsme se z finančních důvodů vrátili k původnímu a zase začaly problémy a ty trvají, i když jsme to UM zase změnili…

• Citovat
  • Upravit
3361
19.4.13 14:13

Já jen vím, jak to bylo u nás. nemohla jsem ji udělat obyčejnou mléčnou kaši, okamžitě se zhoršoval exém a měla trávicí problémy. Od 10 měsíců jsem dělala vše jen do nutrilonu bez bílkoviny a exém i astma bylo pryč. Po 1.roce jsem začla zkoušet jogurty-opět hleny ve stolici, exém. takhle jsem to furt zkoušela-v 15.měsících začala tolerovat, exem i hleny byly pryč a mléko už tolerovala. Pak jsem ji dala lipánka a málem se ukroutila bolestí. V té době ji alergolok nabral krev na BK a bylo to negativní. Dnes už je zase v pohodě. Sama jsem vypozorovala, že ji to prostě vadí. Prý se u nás může jednat i o histaminovou intoleranci:
http://www.alergoservis.cz/…-intolerance
Zkus to prostudovat. A nebo má vážně jen rychlejší trávení, jak říká doktor a časem se to zpraví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí