Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@romannkad tak jestlis neměla pravidelný cyklus, tak jsi nemohla mít zpoždění, to je snad jasná věc,ne?
A ve 4tt to test říct nemusí, někomu jo, někomu ne ![]()
@Liduše
tak vidis, ja to brala jako ze mam zpozdeni, jelikoz takhle dlouho to je i pro mne extrem ![]()
A ano, prave proto jsem psala, ze mne to treba test urcil jako negativni a pritom jsem tehu byla.Kazda z nas ma jinou hormonalni hladinu ![]()
Já jsem měla ovulaci až 28 den cyklu a čárka na testu se objevila až někdy 40 den cyklu. Takže kdybych nevěděla, že mám pozdě ovulku, tak jsem si šla pro vyvolávačku už někdy 35DC a vůbec bych to neřešila
Hold každá to má jinak. Někomu se 2čárky ukážou už 10 dní po ovulaci a někomu třeba až 14-18 dní po ovu. Záleží taky na citlivosti testu
Hlavní je, že jsme těhule
![]()
@Liduše píše:
Já jsem měla ovulaci až 28 den cyklu a čárka na testu se objevila až někdy 40 den cyklu. Takže kdybych nevěděla, že mám pozdě ovulku, tak jsem si šla pro vyvolávačku už někdy 35DC a vůbec bych to neřešilaHold každá to má jinak. Někomu se 2čárky ukážou už 10 dní po ovulaci a někomu třeba až 14-18 dní po ovu. Záleží taky na citlivosti testu
Hlavní je, že jsme těhule
![]()
Presne tak, ja teda vim, ze ji mam pozde, byla jsem hlidana od gynekologa, ale v podstate jsem vubec rada, ze ji mam
a jeste vic jsem radsi, ze to vyslo a seminko se chytlo ![]()
Aha, tak to jsem to asi špatně pochopila. Já to brala tak, že v době oplodnění jsi byla 2tt.
Sama mám ovulaci až kolem 17-20dc, tak při hlášení dr. vždycky hlásím upravený datum 1dc. Ono to pořád tvrdohlavě počítá na 28denní cykly
, takže podle něj byly moje děti vždycky min. o týden pozadu
.
@Milli Tak to ten můj doktor taky přepočítával na 28 denní cyklus. Podle minule naměřené velikosti mi řekl, že teda MS měla být 2. února (přitom byla 15. ledna) a tím to pro něj haslo ![]()
@Liduše - mě zase na základě těhle výpočtů vyvolávali porod a třeba to bývalo mohlo pár dnů počkat (ale byly tam i jiné zdr. důvody).
Prosím o radu, už osmý den má zpoždění menstruace, protože beru antikoncepci (musím teda přiznat, že rozhodně ne pečlivě a 3 - denní vynechání u mě není bohužel vyjímkou)po celou dobu co antikoncepci takhle beru min. 10 let, ale nic a menstruaci jsem měla vždy pravidelnou, takže mě to teď překvapilo, už jsem si dělala těhotenský test - negativní i když u jednoho slaboulinká čárka ale po limitu. Co jsem se tady dočetla tak to asi není vyjímka, jsem z toho jelen
Hrozně mě to zaskočilo, miminko sice zatím neplánujem, ale rozhodně kdyby to mělo být, tak se tomu bránit nebudeme. V návodu na test, ale píšou, že spolehlivě již od prvního dne vynechání MS, tak nevím…
Každopádně budu ještě testovat, za jak dlouho už nebudu v téhle strašné nejistotě?
Prosím o Vaše názory, myslíte že skutečně ještě můžu být těhotná?
Ahojky,
potřebovala bych poradit. Mám 5 dní opožděnou menstruaci, kterou jinak na den pravidelně každý měsíc. Předevčírem jsem měla takový hodně hustý bílý výtok, mám citlivé prsa a občas mě dloubne v podbřišku, nebo u vaječníků. Test jsem ještě nedělala. BT nad 37. Myslíte, že mám alespoň minimální šanci že se to povedlo?
Děkuju, přeju krásný den ![]()
ahojky já mám uplně to samé 5 dní zpožděnou menses, bílý výtok, týden než jsem to měla dostat jsem měla bolesti v podbříšku. V pátek jsem si dělala test a byl negativní vůbec nevím co jsi mám o tom myslet?
říkala jsem si že je možná na test brzo ale u prvního jsem měla měla slaboulinkou čárečku ještě před menses asi se zbytečně stresuju nebo co ![]()
Tak jsem tedy byla ve středu u gynekoložky a výsledek - po těhotenství ani vidu - testy ukázaly pravdu
, ale cysta která „brání“ ms…
takže jsem hned dostala injekci a nejdéle do 14 dní bych ms měla dostat, tak uvidíme. Kontrola v červnu…
Jinak děkuju za rady ![]()
já musím říct, že jsem na menses čekala týden ještě nikdy se mi to nestalo, testy ukazovaly, že jsou negativní a měly pravdu asi jim začnu věřit
stresovala jsem se zbytečně tak se mějte hezky a ať ta mrcha chodí pravidelně
![]()
Ahojky
chtěla bych vyslechnout nějaké zkušenosti
MS mívám vždy na den, ale v den očekávané MS přišlo růžové špinění, druhý den hnědé a dnes jsem trošku krvácela. Mám bolesti v podbřišku, jako při ovulaci. Jsem 11DPO, s přítelem se snažíme
máte někdo podobnou zkušenost? mohla bych být přesto těhotná? Nebo je to bolest kvůli zpoždění a děje se tam něco jiného…Děkuji moc děvčata ![]()
@Kamilka90 u me to bylo to same spineni myslela jsem ze se rozjizdi ms a nic tak jsem dnes udelala test a je tam hodne slaboucka carka tak uvidime jestli z toho neco bude. vyzkousej test a uvidis takhle ti nikdo nemuze rict jestli se to povedlo nebo ne
Hm ted to mám hooodně silný, takže asi nic…bolesti v podbřišku mám furt dost..nikdy jsem při MS bolesti neměla…