Pozná se těhotenství ze stěru?

705
2.4.12 22:34

PROZBA O RADU

POZNA GYNEKOLOG ZE STERU Z DELOZNIHO CIPKU, ZE BYCH MOHLA BYT TEHOTNA????? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1027
2.4.12 22:36

podle mě ne,já byla na preventivní prohlídce v 5 tt a nevěděla jsem to a na nic nepřišel,za 3 týdny jsem tam klusala znova že jsem těhotná,strašně se divil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
2.4.12 22:37

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
2.4.12 22:38

Ne, možná z vyšetření ve vyšším stádiu těhu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
2.4.12 22:38

:nevim: ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
2.4.12 22:39

No, ze stavu čípku by na těhotenství mohl usoudit. Pohmatem, pohledem. Nevím, do jaké míry stěrem. Čípek v těhotenství je je .. jak to říct … no je to sval, takže už „těhotenství drží“, je více prokrvený, pevnější. Ale profík gynekolog, než tě těhotnou prohlásí, si stejně ještě nechá udělat minimálně test z krve. Ne-li ještě ultrazvukové vyšetření a další (ale záleží na vybavení ordinace, délce těhotenství, atd.) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
2.4.12 22:42

SNAD MI JEN BLAZNI HORMONY,ALE ZACINAM MIT NERVY NA POCHODU.
2 MIMI TED FAKT NEPOTREBUJEME, BARAK , HYPOTEKA… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mark76
2.4.12 22:45

Ne to by nepoznal, ale pokud jdeš na gyndu, tak většinou vyšetří i vnitřně a sono, a přece se vždycky ptá kdy to bylo naposledy jako menses. :) Alespoň u nás to tak dělá.

• Citovat
  • Upravit
116
2.4.12 22:49

Ze stěru z čípku to nepozná. Můj dělá vždy ultrazvuk (vaginální) a tam by to poznat měl(či aspoň pojmout podezření), pokud to není extračerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
2.4.12 22:55

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
2.4.12 23:02

Teoreticky nějaké změny být můžou - sluznice čípku se mění pod vlivem těhotenských hormonů.
mě zrovna te´d říkal, že stěry odpovídají tomu, že kojím a nemám cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
2.4.12 23:34

Já ještě doplním, že je to jedna z metod, jak sama poznat těhotenství. Pohmatem ze stavu čípku. Byla jsem teda těhotná „jen“ dvakrát, ale v obém případě se opravdu „hmota“ čípku změnila. CCa v době nástupu dalších měsíčků. Přišlo mi to jako guma na gumování tužky. Velmi pevné, ale současné měkkotvrdé. Na rozdíl od předchozího stavu „nětěhotného“, kdy to byla opravdu jen tkáň jako jakákoli okolo. (Vono se to takhle blbě popisuje, to auto sondování :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :mrgreen: ) Z toho prostě usuzuju, že doktor, který na to civí, to poznat musí, resp. minimálně (podle délky těhotenství) pojme podezření. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
3.4.12 07:19

@Emilie Já si ale myslím, že takto těhotenství poznáš jen pokud se sleduješ a víš jaký máš čípek v různých fázích cyklu, což se zas u toho doktora úplně jiná věc, když tě vídá jen jednou za x měsíců a čípek máš pokaždý jiný a do toho x jiných čípků s jinýma majitelkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.4.12 08:01
@Kristaa píše:
@Emilie Já si ale myslím, že takto těhotenství poznáš jen pokud se sleduješ a víš jaký máš čípek v různých fázích cyklu, což se zas u toho doktora úplně jiná věc, když tě vídá jen jednou za x měsíců a čípek máš pokaždý jiný a do toho x jiných čípků s jinýma majitelkama.
:think: :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
3.4.12 08:07
@Kristaa píše:

Myslím, že doktor to pozná z vícera věcí- čípek, prokrvenost, zvětšená děloha a pod :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí