Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
POZNA GYNEKOLOG ZE STERU Z DELOZNIHO CIPKU, ZE BYCH MOHLA BYT TEHOTNA????? ![]()
podle mě ne,já byla na preventivní prohlídce v 5 tt a nevěděla jsem to a na nic nepřišel,za 3 týdny jsem tam klusala znova že jsem těhotná,strašně se divil
No, ze stavu čípku by na těhotenství mohl usoudit. Pohmatem, pohledem. Nevím, do jaké míry stěrem. Čípek v těhotenství je je .. jak to říct … no je to sval, takže už „těhotenství drží“, je více prokrvený, pevnější. Ale profík gynekolog, než tě těhotnou prohlásí, si stejně ještě nechá udělat minimálně test z krve. Ne-li ještě ultrazvukové vyšetření a další (ale záleží na vybavení ordinace, délce těhotenství, atd.) .
SNAD MI JEN BLAZNI HORMONY,ALE ZACINAM MIT NERVY NA POCHODU.
2 MIMI TED FAKT NEPOTREBUJEME, BARAK , HYPOTEKA… ![]()
Ne to by nepoznal, ale pokud jdeš na gyndu, tak většinou vyšetří i vnitřně a sono, a přece se vždycky ptá kdy to bylo naposledy jako menses.
Alespoň u nás to tak dělá.
Ze stěru z čípku to nepozná. Můj dělá vždy ultrazvuk (vaginální) a tam by to poznat měl(či aspoň pojmout podezření), pokud to není extračerstvé.
Teoreticky nějaké změny být můžou - sluznice čípku se mění pod vlivem těhotenských hormonů.
mě zrovna te´d říkal, že stěry odpovídají tomu, že kojím a nemám cyklus.
Já ještě doplním, že je to jedna z metod, jak sama poznat těhotenství. Pohmatem ze stavu čípku. Byla jsem teda těhotná „jen“ dvakrát, ale v obém případě se opravdu „hmota“ čípku změnila. CCa v době nástupu dalších měsíčků. Přišlo mi to jako guma na gumování tužky. Velmi pevné, ale současné měkkotvrdé. Na rozdíl od předchozího stavu „nětěhotného“, kdy to byla opravdu jen tkáň jako jakákoli okolo. (Vono se to takhle blbě popisuje, to auto sondování
) Z toho prostě usuzuju, že doktor, který na to civí, to poznat musí, resp. minimálně (podle délky těhotenství) pojme podezření. ![]()
@Emilie Já si ale myslím, že takto těhotenství poznáš jen pokud se sleduješ a víš jaký máš čípek v různých fázích cyklu, což se zas u toho doktora úplně jiná věc, když tě vídá jen jednou za x měsíců a čípek máš pokaždý jiný a do toho x jiných čípků s jinýma majitelkama.
@Kristaa píše:
@Emilie Já si ale myslím, že takto těhotenství poznáš jen pokud se sleduješ a víš jaký máš čípek v různých fázích cyklu, což se zas u toho doktora úplně jiná věc, když tě vídá jen jednou za x měsíců a čípek máš pokaždý jiný a do toho x jiných čípků s jinýma majitelkama.
@Kristaa píše:
Myslím, že doktor to pozná z vícera věcí- čípek, prokrvenost, zvětšená děloha a pod ![]()