Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Gratuluji ke //,ja je objevila 8dpo slaboulinka a 9dpo uz sla krasne videt. Bazalni teplotu jsem tento.mesic merila poprve a nejsem zadny odbornik. Me se treba na 37 vysplhala teplota jen jednou,po ovulaci pomalu stoupala od 36,5 az k 36,8, jednou 36,9 a jednou 37,takze nema cenu porovnavat,ale kdyz mrknes na www.fertilityfriend.com tak tam je tisicu grafu,tak muzes mrknout jak se teploty hybou.
Už bych ani neměřila.
Nehledě na to, že BT neslouží k potvrzení těhotenství, ale ovulace.
Gratuluju
Presne tak,mozna bych merila jen do terminu obvykle ms. Ale to rikam ja blazen co merila az do nedavna a vytestovala asi deset testu
pokud te to uklidni,mer jak.dlouho budes chtit.
no super.Ale neotěhotněla jsi ještě dříve? Na testu je to vidět tak cca 17 den po oplodnění..
@Špagetka9 píše:no super.Ale neotěhotněla jsi ještě dříve? Na testu je to vidět tak cca 17 den po oplodnění..
to není pravda, na citlivém testu se může slabá čárka objevit už 9.-10. DPO
Nemusi to byt videt az tak pozde,ja merila a vim presne kdy jsem mela ovulaci a 8dpo uz slaboulinka carecka a 18dpo uz carka.silnejsi.nez kontrolni.
@Špagetka9 píše:no super.Ale neotěhotněla jsi ještě dříve? Na testu je to vidět tak cca 17 den po oplodnění..
Blbost. Měla jsem ovu 12dc a 21 dc jsem měla pozitivní test
@Špagetka9 píše:
Fakt? Tak to já myslela déle…
Jiná věc je, kdy se test doporučuje dělat, lepší je to až po termínu MS, protože spoustu raných těhotenství odejde s MS, a pokud se ty ženské nesledují tak to ani nepoznají…
Já jsem se taky divila, že test ukázal // tak brzy, ale tak už tak od 6 - 7 DPO jsem se začla cítit „jinak“, tlak v podbřišku, který je každým dnem výraznější (ne větší, ale je jinak cítit) a hlavně mě bolely prsa úplně jinak než obvykle. Tak jsem si udělal test už tak brzy a ejhle
BT měřím už celkem dlouho a ovulaci poznám přesně. Jen tento měsíc přišla o dva dny dříve, což je asi také důvod otěhotnění protože miminko není až tak úplně plánované (což ovšem neznamená že mám menší radost
) Ještě se chci zeptat, na pondělí jsem objednaná na gyndu (původně z jiného důvodu, který už tím pádem není aktuální), mám tam normálně dojít nebo je lepší se přeobjednat až na termín, kdy bude možné vidět něco na UTZ? Děkuji ![]()
@posibilities píše:
Já jsem se taky divila, že test ukázal // tak brzy, ale tak už tak od 6 - 7 DPO jsem se začla cítit „jinak“, tlak v podbřišku, který je každým dnem výraznější (ne větší, ale je jinak cítit) a hlavně mě bolely prsa úplně jinak než obvykle. Tak jsem si udělal test už tak brzy a ejhleBT měřím už celkem dlouho a ovulaci poznám přesně. Jen tento měsíc přišla o dva dny dříve, což je asi také důvod otěhotnění protože miminko není až tak úplně plánované (což ovšem neznamená že mám menší radost
) Ještě se chci zeptat, na pondělí jsem objednaná na gyndu (původně z jiného důvodu, který už tím pádem není aktuální), mám tam normálně dojít nebo je lepší se přeobjednat až na termín, kdy bude možné vidět něco na UTZ? Děkuji
No pokud tam nemáš nic jiného k řešení, tak se přeobjednej, protože doktor nic nepozná
Doporučuje se tak 14 dní po termínu MS, aby už bylo vidět srdíčko
Dobrý den. Dnes jsem 10. DPO a na testu se již objevily //
Už včera jsem na testu viděla slabounkého ducha, ale jen při pečlivém zkoumání na ostrém světle
Ale dnes už byla druhá čárka zřetelnější a šla vidět i bez naklánění a i na slabém světle (i když pořád byla hodně slabounká). Chtěla bych se ale zeptat, v jakém rozmezí se může pohybovat BT křívka? Může třeba klesat (a zase stoupat) v rozmezí třeba 0,2 °C? nebo i víc? Ať vím na co se připravit
Jsem strašně šťastná, ale vím, že je ještě hodně brzy se radovat. Navíc když to takhle vyšlo napoprvé