Způsobila vám hormonální antikoncepce hypofunkci štítné žlázy?

Anonymní
11.2.26 17:59

Způsobila vám HA hypofunkci?

Ahoj holky, způsobuje užívání HA onemocnění štítné žlázy? Někdo zkušenosti? Nebo se nemusím bát? Mam ji v pořádku ale ze zdravotních důvodů se antikoncepci bohužel nevyhnu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7203
11.2.26 18:43

Jakože se dopředu bojíš jestli ti HA neudělá problém s orgánem se kterým si nikdy problém neměla? 8o Heduš?
Spíš bych se bála trombózy, to je mnohem smrtelnější vedlejší účinek. Takže prober svojí rodinou anamnézu s gynekologem a hlavně přiznej jestli kouříš, piješ apod. To je mnohem větší průser než hypotyreóza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
11.2.26 19:16
@Anonymní píše: Více

To sotva. Protože HA jsem ještě neužívala když mi našli hypofunkci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
11.2.26 22:13

Zbytečně bych se toho dopředu nebála. Já beru antikoncepci už čtyři roky (a předtím kdysi v pubertě jsem ji taky pár let brala) a štítnou žlázu mám zcela v pořádku. A z lidí, které znám a mají problémy se štítnou žlázou, nebrala ani jedna osoba antikoncepci. Většina to měla v rodině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
12.2.26 08:58

Ne. HA uzivaji a uzivaly miliony zen po celem svete, talze bych uz jem pridala ceske moudro - kdo se bojí, se. e v síni..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.2.26 18:25

Holky díky za uklidnění, moje kamarádka mi totiž tvrdila že antikoncepce je hrůza a že má kvůli tomu problémy se štítnou žlázou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1