Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jakože se dopředu bojíš jestli ti HA neudělá problém s orgánem se kterým si nikdy problém neměla?
Heduš?
Spíš bych se bála trombózy, to je mnohem smrtelnější vedlejší účinek. Takže prober svojí rodinou anamnézu s gynekologem a hlavně přiznej jestli kouříš, piješ apod. To je mnohem větší průser než hypotyreóza.
@Anonymní píše: Více
To sotva. Protože HA jsem ještě neužívala když mi našli hypofunkci.
Zbytečně bych se toho dopředu nebála. Já beru antikoncepci už čtyři roky (a předtím kdysi v pubertě jsem ji taky pár let brala) a štítnou žlázu mám zcela v pořádku. A z lidí, které znám a mají problémy se štítnou žlázou, nebrala ani jedna osoba antikoncepci. Většina to měla v rodině…
Ne. HA uzivaji a uzivaly miliony zen po celem svete, talze bych uz jem pridala ceske moudro - kdo se bojí, se. e v síni..
Holky díky za uklidnění, moje kamarádka mi totiž tvrdila že antikoncepce je hrůza a že má kvůli tomu problémy se štítnou žlázou.
Ahoj holky, způsobuje užívání HA onemocnění štítné žlázy? Někdo zkušenosti? Nebo se nemusím bát? Mam ji v pořádku ale ze zdravotních důvodů se antikoncepci bohužel nevyhnu.