Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, tady na této stránce jsem se chtěla pobavit o tom, co vlastně vodní želvy žerou?
Chtěla jsem tím docílit že každé želvě chutná něco jiného. Takže napište co chutná vaší želvě. Moje želva je ještě mládě a mám ji moc ráda.
Pořádně ještě nevím co jí chutná.
@AlžbětaJandackova Já už želvu nemám, když jí bylo osmnáct let, dala jsem ji bráchovi, neboť jsem už neměla čas se o ni starat. Ale můj strejda byl rybář, takže mi v sezoně pro ni dával rybičky, které si sama lovila (!) a jinak jsem jí kupovala moučné červy a pak tokové to sušené krmení, nemohu si vzpomenout, co to bylo, to přímo milovala. Želva už nějakou dobu nežije. Jinak jmenovala se Matilda ![]()
Nejvíc file, to žrala na kila
pak kuřecí maso, rybičky, červy, i nějaké vnitřnosti. Ze zverimexu ráčky, šneky, krevetky,…
Mimo masa salát, jablko i třeba pampeliškové listy.
Máme dvě Missisipske a krmime jen cervy ze zverimexu. Maji rádi i hovezi srdce. Tyto dva druhy jsou nejlepší. Maso vzdy škrábat, cervy celé ty rozkousou. Spíše doporučuji cervy mají vynikající proteinovou skladbu. Rozhodně nedávat kuřecí, vepřové.
My krmíme granulema pro želvu, pak má ráda gamarusy, občas kuřecí (po tom se může utlouct).
Rostlinnou stravu vůbec nechce jíst, i když by na to už měla věk…
@Gellar Prožít nedávat kuřecí??? ![]()
Začali jsme jí jo totiž dávat a ona ho jí jako šílená. Ale až když jsme jí dali granule tak teprv potom měla pořádné hovna! ![]()