Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak jsem se teď lehce vyděsila:) ale snad to nebude tak. hrozny. Venku jsem si žádných potíží nevšimla, vybarvuje teda šíleně, to jo. Tak uvidíme, co z toho vyleze.
@chaela Já si taky venku žádných potíží nevšimla, dokud jsem neviděla rozdíl po tom, co ty brýle dostal. Je to jako by mi vyměnili dítě z nesmělého a opatrného je najednou sebejistý kluk.
Já bych určitě zašla na oční co nejdřív, u nás jsme jsme šli se synem ve 3 letech, protože chodil blízko k televizi a má 7 a 8 dioptrií
a to skládal různé stavebnici a nepřišlo mi, že by takhle špatně viděl ![]()
Hned v pondělí tam volám. On taky chodí blízko k televizi, ale to i ten druhej, kterej má oči vyšetřený a v pořádku. Ale je pravda, ze na tak moc. No jsem sama zvědavá, mě to doteď vůbec nenapadlo, žádný zjevný potíže neměl a dítě samo samozřejmě neví, že špatně vidí, když nic jiného nezná.
@chaela píše:
Hned v pondělí tam volám. On taky chodí blízko k televizi, ale to i ten druhej, kterej má oči vyšetřený a v pořádku. Ale je pravda, ze na tak moc. No jsem sama zvědavá, mě to doteď vůbec nenapadlo, žádný zjevný potíže neměl a dítě samo samozřejmě neví, že špatně vidí, když nic jiného nezná.
Vezmi na vyšetření obě děti. Ten přístroj nenahradí kvalitní vyšetření u očního lékaře v rozkapání. A tu vaši doktorku bych kopla do pozadí. Pokud jsou v rodině oční vady, měli jít na vyšetření už dávno. Takhle jste promarnili většinu času, kdy se s očníma vadama dá u dětí pracovat.
@chaela Když vás objednají za 3 měsíce, tak je to dobrý. Já než sehnala pro syna očaře tak jsem obvolala všechny doktory v blízkém i dalekém okolí a někteří měli objednací dobu přes tři čtvrtě roku.
@Janli mně právě bylo řečeno, že ten přístroj odhalí, jestli je někde problém. Pokud ano, tak se musí k ocnimu, aby zjistil, kde ten problém je a naordinoval jeho léčbu. Ale pokud přístroj nic neukaze, tak jsou oči v pořádku. Klukovi tam tehdy v těch 3 letech vyšlo - neco, a to je prý v tom věku normální. A ještě máme roční dceru, u té očekávám problémy se stitnou zlazou, tu má v rodině úplně každá žena. Ale i na to doktorka tvrdí, že když byl test v porodnici ok, tak se to nemusí řešit. Až prý třeba v pubertě. No se stejně budeme stehovat, tak budeme doktorku měnit. Snad si ještě nepohorsime.
@Heivka To jsem zvědavá, na kdy nás objednají. Bylo by dobrý to vyřešit do nástupu do školy, což je od teď asi 9 měsíců, tak to snad stihneme.
@chaela vezmi k očnímu všechny děti, i tu roční. Věř mi, řeším oční vady u obou dětí.
@Janli no ve výsledku to tak asi dopadne, ať máme jistotu u všech. Díky za zkušenosti.
@Martis83 Fakt? Tak to slyším prvně. Tady u nás na venkově platí za dobrou volbu.
Dobrý den, prosím o radu. Tříletá princezna ma cylindicky astigmatismus, když nebude nosit brýle hrozí tupozrakost. Ale vůbec nechce nosit brýle. Vybraly jsme společně, krásné růžové, měkké. Stále je odkládá, odmítá nosit. Vše jsem s ní probirala, horem dolem. Čištění zubů pochopila jako nutnost až když ji zuby ukázala babička
Ale ze v budoucnu špatně uvidí, to ji nezajímá. Aktuálně je bez pohádek v TV (koukala na sve oblíbené na decku ted v zimě téměř každý den) a stejně to nepomohlo. Bohužel budeme asi brýle řešit i v budoucnu se synem takže je to u nas důležité téma. On určitě nosit brýle nebude, když sestra taky nebude mit. My oba s manželem brýle nosíme. Ja brýle téměř neodkladam. Co byste dělali na mém miste? A co zabralo u vašich dětí aby brýle nosily? Děkuji
Dobrý den, prosím o radu. Tříletá princezna ma cylindicky astigmatismus, když nebude nosit brýle hrozí tupozrakost. Ale vůbec nechce nosit brýle. Vybraly jsme společně, krásné růžové, měkké. Stále je odkládá, odmítá nosit. Vše jsem s ní probirala, horem dolem. Čištění zubů pochopila jako nutnost až když ji zuby ukázala babička
Ale ze v budoucnu špatně uvidí, to ji nezajímá. Aktuálně je bez pohádek v TV (koukala na sve oblíbené na decku ted v zimě téměř každý den) a stejně to nepomohlo. Bohužel budeme asi brýle řešit i v budoucnu se synem takže je to u nas důležité téma. On určitě nosit brýle nebude, když sestra taky nebude mit. My oba s manželem brýle nosíme. Ja brýle téměř neodkladam. Co byste dělali na mém miste? A co zabralo u vašich dětí aby brýle nosily? Děkuji
Ty jo, u nas v rodine na podporu nasadili vsichni bryle ( nosi jinak cocky ) a dite nosilo okamzite a uz nesundalo. :/ zajimave, mame vsude kolem deti s brylemi a vsechny mamky rikaly, ze uplne brz problemu. Nemuzou ji tlacit? Nebo u cylindru nez si na ne clovek zvykne vidis jakoby kopce, mas pocit, ze chodis skrz podlahu. Mozna ji to vadi
Ale nutnost to je.. asi nezbude nez vysvetlovat, odmenovat, prodluzovat cas noseni
Ano, me taky napadlo ze bych brýle nemusela nosit az asi v sedmnácti a to jsem je měla od první třídy. A tenkrát nebyly žádný silikony a podobný materiály. Dostala jsem klasický plastaky. Na nose mam za ty leta vytlaceny dulky
Zkusím ji vzit ještě k optikovi. Třeba neco vymyslíme aby je tolik necítila.