Zrak předškoláka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4523
11.12.20 17:35

Tak jsem se teď lehce vyděsila:) ale snad to nebude tak. hrozny. Venku jsem si žádných potíží nevšimla, vybarvuje teda šíleně, to jo. Tak uvidíme, co z toho vyleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
11.12.20 18:11

@chaela Já si taky venku žádných potíží nevšimla, dokud jsem neviděla rozdíl po tom, co ty brýle dostal. Je to jako by mi vyměnili dítě z nesmělého a opatrného je najednou sebejistý kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
11.12.20 18:25

Já bych určitě zašla na oční co nejdřív, u nás jsme jsme šli se synem ve 3 letech, protože chodil blízko k televizi a má 7 a 8 dioptrií :( a to skládal různé stavebnici a nepřišlo mi, že by takhle špatně viděl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
11.12.20 19:23

Hned v pondělí tam volám. On taky chodí blízko k televizi, ale to i ten druhej, kterej má oči vyšetřený a v pořádku. Ale je pravda, ze na tak moc. No jsem sama zvědavá, mě to doteď vůbec nenapadlo, žádný zjevný potíže neměl a dítě samo samozřejmě neví, že špatně vidí, když nic jiného nezná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.12.20 19:28
@chaela píše:
Hned v pondělí tam volám. On taky chodí blízko k televizi, ale to i ten druhej, kterej má oči vyšetřený a v pořádku. Ale je pravda, ze na tak moc. No jsem sama zvědavá, mě to doteď vůbec nenapadlo, žádný zjevný potíže neměl a dítě samo samozřejmě neví, že špatně vidí, když nic jiného nezná.

Vezmi na vyšetření obě děti. Ten přístroj nenahradí kvalitní vyšetření u očního lékaře v rozkapání. A tu vaši doktorku bych kopla do pozadí. Pokud jsou v rodině oční vady, měli jít na vyšetření už dávno. Takhle jste promarnili většinu času, kdy se s očníma vadama dá u dětí pracovat.

• Citovat
  • Upravit
6650
11.12.20 19:28

@chaela Když vás objednají za 3 měsíce, tak je to dobrý. Já než sehnala pro syna očaře tak jsem obvolala všechny doktory v blízkém i dalekém okolí a někteří měli objednací dobu přes tři čtvrtě roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
11.12.20 20:01

@Janli mně právě bylo řečeno, že ten přístroj odhalí, jestli je někde problém. Pokud ano, tak se musí k ocnimu, aby zjistil, kde ten problém je a naordinoval jeho léčbu. Ale pokud přístroj nic neukaze, tak jsou oči v pořádku. Klukovi tam tehdy v těch 3 letech vyšlo - neco, a to je prý v tom věku normální. A ještě máme roční dceru, u té očekávám problémy se stitnou zlazou, tu má v rodině úplně každá žena. Ale i na to doktorka tvrdí, že když byl test v porodnici ok, tak se to nemusí řešit. Až prý třeba v pubertě. No se stejně budeme stehovat, tak budeme doktorku měnit. Snad si ještě nepohorsime.
@Heivka To jsem zvědavá, na kdy nás objednají. Bylo by dobrý to vyřešit do nástupu do školy, což je od teď asi 9 měsíců, tak to snad stihneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.12.20 20:09

@chaela vezmi k očnímu všechny děti, i tu roční. Věř mi, řeším oční vady u obou dětí.

• Citovat
  • Upravit
4523
11.12.20 20:14

@Janli no ve výsledku to tak asi dopadne, ať máme jistotu u všech. Díky za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
11.12.20 21:21

@Martis83 Fakt? Tak to slyším prvně. Tady u nás na venkově platí za dobrou volbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
2.1.21 09:35

Tříletá nechce nosit brýle

Dobrý den, prosím o radu. Tříletá princezna ma cylindicky astigmatismus, když nebude nosit brýle hrozí tupozrakost. Ale vůbec nechce nosit brýle. Vybraly jsme společně, krásné růžové, měkké. Stále je odkládá, odmítá nosit. Vše jsem s ní probirala, horem dolem. Čištění zubů pochopila jako nutnost až když ji zuby ukázala babička :lol: Ale ze v budoucnu špatně uvidí, to ji nezajímá. Aktuálně je bez pohádek v TV (koukala na sve oblíbené na decku ted v zimě téměř každý den) a stejně to nepomohlo. Bohužel budeme asi brýle řešit i v budoucnu se synem takže je to u nas důležité téma. On určitě nosit brýle nebude, když sestra taky nebude mit. My oba s manželem brýle nosíme. Ja brýle téměř neodkladam. Co byste dělali na mém miste? A co zabralo u vašich dětí aby brýle nosily? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
2.1.21 09:38

Tříletá nechce nosit brýle

Dobrý den, prosím o radu. Tříletá princezna ma cylindicky astigmatismus, když nebude nosit brýle hrozí tupozrakost. Ale vůbec nechce nosit brýle. Vybraly jsme společně, krásné růžové, měkké. Stále je odkládá, odmítá nosit. Vše jsem s ní probirala, horem dolem. Čištění zubů pochopila jako nutnost až když ji zuby ukázala babička :lol: Ale ze v budoucnu špatně uvidí, to ji nezajímá. Aktuálně je bez pohádek v TV (koukala na sve oblíbené na decku ted v zimě téměř každý den) a stejně to nepomohlo. Bohužel budeme asi brýle řešit i v budoucnu se synem takže je to u nas důležité téma. On určitě nosit brýle nebude, když sestra taky nebude mit. My oba s manželem brýle nosíme. Ja brýle téměř neodkladam. Co byste dělali na mém miste? A co zabralo u vašich dětí aby brýle nosily? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
2.1.21 10:19

Ty jo, u nas v rodine na podporu nasadili vsichni bryle ( nosi jinak cocky ) a dite nosilo okamzite a uz nesundalo. :/ zajimave, mame vsude kolem deti s brylemi a vsechny mamky rikaly, ze uplne brz problemu. Nemuzou ji tlacit? Nebo u cylindru nez si na ne clovek zvykne vidis jakoby kopce, mas pocit, ze chodis skrz podlahu. Mozna ji to vadi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
2.1.21 10:20

Ale nutnost to je.. asi nezbude nez vysvetlovat, odmenovat, prodluzovat cas noseni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
2.1.21 10:31

Ano, me taky napadlo ze bych brýle nemusela nosit az asi v sedmnácti a to jsem je měla od první třídy. A tenkrát nebyly žádný silikony a podobný materiály. Dostala jsem klasický plastaky. Na nose mam za ty leta vytlaceny dulky :P Zkusím ji vzit ještě k optikovi. Třeba neco vymyslíme aby je tolik necítila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí