Zrak předškoláka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5303
2.1.21 10:31

@ŽabkaLucka co zkusit sehnat od někoho okluzor a zalepit jí na zkoušku oko. Že když nebude nosit brýle bude mít kvůli tupozrakosti celé dny zalepené oko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
2.1.21 10:34

A nevidí v nich špatně, než si zvykne? Syn doma na lině prvních pár dní viděl „kopce“ protože máme vzor desek s výraznými čárami. A venku se trochu bál, ale asi za 4 dny to odeznělo. Taky pomohlo, že mu všude u ve školce všichni říkají, že mu brýle moc sluší. Taky jsem nechala udělat odlehčené čočky, protože jinak by měl hrozné popelníky a má tam antireflexní úpravu a filtr modrého světla z obrazovek.

Ještě mě napadá, jestli jí brýle nepadají, synovi se mnohem lépe nosí, když má nasazené na nožičkách silikonové zarážky. Teď mu je pořád musím připomínat, protože si je zapomíná ráno nasadit a večer sundat :mrgreen: Jinak u nás brýle pořád nosí jenom synovec a moje sestra. Já mám brýle na řízení a na počítač, manžel vůbec, a ostatní taky jen buď na dálku nebo čtecí brýle. Ale je pravda, že my začali kampaň brýle jsou super v okamžiku kdy se zjistilo, že by mohl být problém takže k očaři šel syn natěšený na nové brýle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
2.1.21 10:38
@HankaHK píše:
@ŽabkaLucka co zkusit sehnat od někoho okluzor a zalepit jí na zkoušku oko. Že když nebude nosit brýle bude mít kvůli tupozrakosti celé dny zalepené oko?

To není dobrý nápad, protože u astigmatické tupozrakosti je dost možné, že ten okluzor bude muset nostit tak aby jí ho předčasně neznechutili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
2.1.21 11:15

@Heivka u nas byla taky mega kampan :lol: je fakt, ze u nas ve skolce ma bryle 8 deti z 26. Takze vlastne norma no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.1.21 11:24

Ja mam cylindr na jedno oko a se zvykanim na bryle jsem problem nemela (bylo uz mi 25, do te doby jsem mela jen cocky).
Deti v rodine a okoli taky ne, protoze bez bryli proste nevidely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
2.1.21 12:43

Asi jsem měla napsat, že bryle nosi uz od začátku září, nebyla z nich úplně nadšená už od začátku ale zcela je odmítá od poloviny prosince. Prý žádné princezny brýle nenosí a ona taky nebude :roll: Mam tutéž vadu a navíc v brýlích i korekci slabých očních svalů (zkrátka nějakou korekci aby mi neujizdely oči), bez brýlí se špatně soustředím, vetsinu casu o nich nevim, nesundam je behem dne nekdy ani pri koupání :lol: takže moc nechápu v cem je problém. Materiál ze kterého brýle ma je skutečně mekky a příjemný, všichni ji brýle chválí, velmi ji to v nich sluší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16432
2.1.21 12:59

To je zvláštní :think:, když je nosíte dma všichni. Chtělo by to překonat delší adaptaci, aby pak ctila potřebu je nosit. Zkoušeli jste úplatky, třeba peníze :oops:, bombony :oops:. U nás se nosil okluzor za sladkosti, gumový medvídek za obrázek, postupně se to odbouralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
2.1.21 13:09

@ŽabkaLucka A to nemá nikoho ve školce, kdo by je nosil? Já mám opačný problém, dcera brečí, že chce nosit brýle, protože 4 holčičky ve školce je mají a prý jim děsně moc sluší :mrgreen:
Taky u nás frčí Lego Friends (dcera je tedy starší), a tam je Olívie taky s brýlemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
2.1.21 13:10

Ano, brýle nosíme všichni, manžel je teda během dne obcas odloží, ale taky je potrebuje. Synovi bude rok v lednu a uz vidim ze je taky bude potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
2.1.21 13:13

@ŽabkaLucka No tak s těmi princeznami - většina princezen taky nelétá letadlem a nehraje hry na počítači. A proč? No protože v té době, kdy žily, ještě nikdo sestrojit letadlo nebo počítač neuměl. A tak bohužel ani brýle mít princezna nemohla, přitom by třeba Bellu z Krásky a zvířete nebolely tolik oči při čtení knížek nebo by Růženka/Aurora lépe viděla na trny. Princezny bohužel mít brýle nemohly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
2.1.21 13:23

@zrcadlo nikdo jiny brýle nenosí z dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.1.21 13:24

@zrcadlo :palec: Nebo naopak nosily kontaktni cocky. Jako male ale mely taky urcite bryle, pokud je pitrebivaly. Cocky taky bude moct nosit, ale az bude vetsi. Ted musi mit bryle, aby nenarazela do veci, nebolela ji hlava a mohla delat… dopln, ci decko bavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.1.21 13:28

@zrcadlo Nase holka si jeden cas chtela lepit na oko samolepky nebo doma nosila slunecni bryle a pod jedno „skol“ si nacpala papirovy kapesnik, jako ze okluzor. Protoze ho mel Misa a Adelka ve skolce. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
2.1.21 13:29

@Svistice No, naše závidí holkám, že mají brýle růžové a fialové, jedna s motýlky, jedna tam má srdíčka :lol: Už na mě i zkusila, že když teda nepotřebuje ta skla, tak by nosila jen ty obroučky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí