Zralejší placenta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
146
18.10.23 17:21

Zralejsi placenta

Ahoj holky. Obracím se s žádostí o radu.
Jsem 32 tt a dnes na uz při měření mi dr říkala, že mám sice o necozralejsi placentu ale že říkají že když je funkční tak to nevadí. Takhle přesně to řekla. Mimi má asi 1800g takže malé není. plodove vody říkala má celkem dost.
Má dr je moc hodná jen si nejsem jistá jak moc věcí „hroti“.
Já sesnazim je taky nehrotit.
Vyšlo mi ale na 1. Sc Riziko preeklampsie tak jsem opatrná. Na 2. Už byly prutoky normani. Beru stacyl od 13. Týdne.
Bílkovina moc v pořádku a tlak mám spíš nízký 100/60 dnes rwno.
V prukazce stojí placenta ve předu a k tomu nějaký 3 písmena gper (???nejde precist) ||-|||.
2-3.
Nic víc k tomu neříkala. Kontrola za 3 týdny. Já se ale kvůli tomu riziku bojím. Aby placenta nezačala nějak špatně fungovat..čekala bych uze mě bude třeba kontrolovat častěji..
Možná je to ale úplně normální jen malá odchylka. Nevím co ty čísla znamenají. Nemáte některá zkuseot?? Diky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1990
19.10.23 07:41

Ty pismena + římské čislice značí stadium zralosti placenty. Pokud mas prutoky vporadku a miminko roste absolutně to ignoruj. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
19.10.23 08:44

@peclen ahoj děkuji za zprávu
Právě jsem se dívala že v 33 tt by ta zralost mrla byt 1 ideálně. Ale říkám nepanikarim nenacitam jen nechci nic podcenit.
No nevím jestli mi kontrolovala prutoky :D.
Dělala jen běžný utz. A měřila miminku brisko a hlavičku. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
19.10.23 13:15

No hele, placenta je naprogramovaná na zhruba 40 tydnů funkceschopnosti. Postupně jí postupně docházejí síly. Mechanismus spuštění porodu je zatím velikou záhadou, ale neboj se, že by selhala z ničeho nic, určitě by její nedostatečnost odstartovala porod, ale nejprve by bylo patrné, že už miminko neroste, průtoky jsou špatné apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
19.10.23 13:27

Dekuji :srdce:
Mě právě trochu děsí jen to že si mě objednala zase až za tři týdny. Právě vím že ty infarkty mohou vést k úmrtí plodu az.
A hlavně já fakt nevím jestli kontrolovala prutoky. Jediný co tak vlastně řekla že velikost plodu je ok a tím to heslo. Za 3 týdny ať přijdu.
Což mi přišlo divne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
19.10.23 14:01

@den93 pokud jste videla na monitoru blikajici cervene a modre fleky spolecne s grafem, tak je pravdepodobne lekarka merila. Jste ve stadiu, kdy je miminku v brisku dobre a krasne roste. Většina infarktu placenty je neskodna. Nebezpecny je infarkt v centralni oblasti, tam jde pak o vteriny. Bohuzel se neda predvidat ani nijak lecit. Toto neovlivnite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
19.10.23 14:24

@peclen moc děkuji za vysvětlení. Poslední dotaz pokud mohu.
Je nějaká větší pravděpodobnost toho nebezpečného centrálního infarktu s tou zralejsi placentou?:). Moc moc dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
19.10.23 18:06

V dnešní době se pochybuje vůbec o pojmu starnutí. Placenta v prubehu těhotenství mění svůj vzhled, hlavně díky měnícím se potřebám miminka. Roste v takzvaný strom klků. Samotná zralost neznamená ubývání funkce, spíše naopak. Třeba u preeklampsie je předčasná zralost spojována s kompenzačním mechanizmem, který se snaží urychlit vývoj miminka. Takže bych si troufla říct, že vám riziko nijak výrazně nestoupá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí