Zraněná ruka u batolete

31
28.8.22 14:51

Zraněná ruka?

Holky, dcera 2 roky a 2 mesice si ve čtvrtek, kdyz ji hlidal manžel privrela ruku nebo prst do dupliku, on nevi, poranenou kuzi měla, ma pouze na ukazovacku. Zalepil ji to. Ona prsticek od odpoledne do vecera drzela natazeny. V patek rano jsem ji prst odlepila, prestrikala alfasilverem, prelepila jen tenouckym prouzkem naplasti. Behem patku jsem si vsimla, ze drzi ruku zatatou v pesti. Porad pri piti, jidle, hre, ve vane.
Ja jsem ji tu ruku nasilim nekolikrat otevrela, ona ji povolit nechce. Myslela jsem ze si to drzi kvuli te naplasti, nebo ze se ji ta rana horsi. Rana je klidná, zadna krev, jen sedrena pokozka, bez strupu, bila, cista presto jsem 2 dny mazala hemogelem.
Ona stale tu rucku ma v pdsti, i kdyz jsem ji dnes sundala naplast. To jestli ji to boli nevim, nechce ruku otevrit, ale kdyz ji otevru neplace, jen se na ruku diva, jen se se mnou pretahuje o to otevreni, to i plakala. A ted nevim, muze takhle maly dite bez duvodne nepouzivat ruku? Prijde mi, ze s ti neco misi asi mít? Ale manzel tvrdi, ze zlomenina by byla otekla nebo by tam byl hematom. Ja se ale bojim, zitra urcite zavolám pediatrovi. Mate nekdo zkusenost, ze by neci dite nosilo rucku jen tak? Nebo ze by melo zlomeny prstik a nic by na nem nebylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80318
28.8.22 15:12

@Kličkovka nevypisuj blbosti, píšeš nesmyslně, a běžte s děckem k doktorovi, zřejmě je na místě rentgen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
28.8.22 15:17

Syn prst s náplastí je schopnej nepoužívat týden… kvůli rozbitymu kolenu kulhat, po úplně běžném pádu říkat, že nemůže hýbat celou rukou… když mu něco opravdu je, jde to poznat. Zas na druhou stranu, známé dítě spadlo a chodilo týden se zlomenou holenní kostí, já sama jsem v dětství prechodila zlomený kotník. Takže pokud se vám něco nezdá, běžte na rtg. Max vám řeknou, že je vše ok. Se synem jsme po privreni prstů na rtg byli, měl prst dvakrát tak velkej, fialovej, nehybal s ním… No a zlomený to neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
28.8.22 15:19

@Midaku urcite pujdeme. Ona treba vcera vecer si normalne hrala obema rukama a rano zase v pest. Ted spi a ruka povolena, nic na ni neni. Ale neumím si vysvetlif proc ji furt tak drzi, myslela jsem, ze za to muze ta naplast, ze ji to pripomina, tak jsem ji to sundala. Mimochodem dekuji za Tvou zkusenost :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
28.8.22 15:21
@stinga píše:
@Kličkovka nevypisuj blbosti, píšeš nesmyslně, a běžte s děckem k doktorovi, zřejmě je na místě rentgen

Jestli neumíš odpovídat slušně, tak na můj příspěvek nereaguj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
28.8.22 16:31

Zlomenina by byla otekla, take ma ruku v pest, zlomeny prst by neohla, to by hrozne bolelo…ja bych rekla, ze to normalne prejde…prst bych uz nelepila…deti delaji ruzne zavlastni veci, ktere my nechapeme..bez s ni na hriste a uvidis, jestli druhou ruku normalne pouziva..hlavne klid…fakt s nejakym vaznejsim urazem by nebyla v pohode a nejspis by si na tu ruku nenechala ani sahnout, natoz ji nasilim rozevirat z pesti apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
28.8.22 16:56

@Melodie91 prave ruku nepouziva, respektive pouziva, ale sevrenou v tu pest, podle manzela si privrela pouze ten poslední článek prstu, tak radeji rano zavolam pediatrovi. Nechce se mi ji trapit doktorama, ale vic se bojim, ze by mela neco zraněné:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí