Zrekonstruovat, prodat a postavit nový

314
29.1.12 22:19

zrekonstruovat nebo prodat a postavit nový

Dobrý den,
chtěla bych znát vaše názory, zda rekonstruovat dům nebo ho prodat a koupit pozemek a postavit nový.
Koupili jsme starší dům, který vypadá jako dlouhá nudle, vždy 2 pokoje průchozí (v přízemí i v patře). K tomuto domu byla přistavěna koupelna(kotelna) a pokoj v patře, ale vše je to přistavěno asi o půl metru níže než je původní zástavba, tzn. že do koupelny se jde dolů po schodech a pokoj nad ní je vlastně v „mezipatře“.
Myslíte, že má cenu tuto přístavbu zbourat a postavit jí znovu, ale v úrovni s ostatními pokoji? Nevíte na kolik by takováto akce mohla vyjít? Zda bychom se mohli vejít do 500 000,–?
Nebo se vyplatí takový dům prodat a postavit úplně nový jinde?
Bydlíme v něm již 4 roky, prostě bylo to výhodnější než platit podnájem v Praze, ale teď jsem z toho zoufalá.
děkuji za vaše názory a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
861
29.1.12 22:27

Ahoj, tak my rekonstruovali dům a zároveň v tom bydleli od začátku (naštěstí ještě bez dítěte), ale už bych do toho nikdy nešla. Pokud bych mohla bydlet jinde tak možná, ale takhle to byl masakr, fakt :twisted: I finančně bysme už měli skoro nový dům, nevím jak velká je ta vaše přístavba, ale pokud menší, tak byste se do té částky měli vejít.. To záleží jak jste nároční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
29.1.12 22:31

Záleží co se musí všechno rekonstruovat.My na tom byli stejně.koukali jseme po domech a v každým bylo něco..samozřejmě čím starší tím větší rekonstrukce.No dům třeba stál do 2 mega,ale vždy to chtělo nějaké úpravy.Můj manžel to pak viděl u kamaráda,který sice musel zbourat snad všechno a nechal jenom obvodový zdi..opravdu záleží jak na tom dům je a přišli jsme na to,že radši koupíme pozemek a postavíme si to podle našich představ a udělala to i manželovo sestra.Ale zase když už ten dům máš a nemáš na něj žádnou hypotéku a líbí se ti tak je to třeba škoda.Než ho prodáš..než seženeš pozemek..pak stavební..plány a nevím co ještě.Já mít tedy dům už koupený tak bych asi to nějak přestavěla i když ten kamarád pořád přestavuje a asi ještě dlouho bude..nemá to nějak konce.Nejdřív přistavoval kuchyn..pak patro..no ted říká,že já blbec ho kupoval a nepostavil si nový.Můj manžel říká radši jít načisto než bourat a pak zase znova.Náš pokládek..sice malý,ale stačí..500000 nevím..pokud nebudete mít firmu a nebudete kupovat to nej tak možná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
29.1.12 22:34

Nejhorší je, že nevíš, co se Ti kde ve starém domě ještě dalšího vykulí. Naši chtěli vyměnit na části střechy jenom tašky a když se to odkrylo, zjistilo se, že nosný trám je schnilý - nečekané navýšení investic :-(.
Nejlepší, by si bylo pozvat pokudmáte nějakého šikovného stavaře a tenby to mohl odhadnout nebo i pomoct vymyslet nejlepší řešení. Ale stále to bude starý barák - nový je nový :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
29.1.12 22:38

To je holt tezko no… zalezi na tom kde je pozemek, jak velky dum stavis, jestli mas ten stary dum zatizeny hypotekou…
My jsme koupili starou chaloupku a tu jsme rekonstruovali (a jeste nejaky cas budeme)… ale my jsme k tomu meli duvody…
Za prve jsme v CHKO a stavebni parcely uz zde nejsou, tudiz pouze koupit stare a rekonstruovat a za druhe jsem zatizena na stylovku, mame to na krasnem miste a snazime se zachovat styl, v kterem chalupa byla…
Taky je to o tom, ze pokud koupis stare a boura ti to firma, stavi ti to firma je to o necem jinem, nez kdyz si delate vice mene vsechnu praci sami… nam to tu oddrel nevlastni bracha s trema klkama ( a s nami) a vyslo nas to za uplne jine penize, nez kdyby to delal nekdo „office“… to je tezko no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
29.1.12 22:39

Ale schody do koupelny mi prijdou urcite nepohodlne a nebezpecne… do pokoje to jeste jde… ale i tak si to nedokazu dost dobre predstavit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
29.1.12 22:49

My tohle řešili, manžel stavař a starej dům nechtěl. Raději nový, když to jde.
Kdyby se nám dům extra líbil, tak by rekonstrukce byla. Ale jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
29.1.12 23:12
Davdan píše:
Kdyby se nám dům extra líbil, tak by rekonstrukce byla. Ale jinak ne.

Jsem stejného názoru radši nový než rekonstruovat. A to i finančně.
Taky momentálně stavíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
29.1.12 23:13
Melounek píše:
Davdan píše:
Taky momentálně stavíme :mrgreen:

No jo no, nekdy novy fakt nejde… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
30.1.12 09:29
Barca12345 píše:
Melounek píše:
Davdan píše:
Taky momentálně stavíme :mrgreen:
No jo no, nekdy novy fakt nejde… ;)

Když nejde tak jasně že starej - mně osobně by starej barák vůůbec nevadil, jsem vyplašená z jakýhokoliv domu, celej život jsem byla v bytě.
Ale když to jde, je to lepší - a my teda počítali, že za starej + rekonstrukce bysme dali víc jak za novej. (Novej máme malej, bungalov..).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
30.1.12 12:34

Tak mi rekonstruovali 15let vybydlený dům. Museli jsme vytrhat podlahy, zdi oklepat az na omitku, nove inzenyrske site, okna, zatepleni… vesly jsme se do pul milionu i se zarizenim od linky az po zehlicku, ALE muj manzel je zednik a nemohli jsme si vymyslet a hodne rozhodovala cena… Vzdycky plati, ze polovina nakladu na rekonstrukci padne za praci.. Kdyz se clovek rozhodne do rekonstrukce jit, musi pocitat i se skrytymi vadami, ktere se ani nedaji po koupi reklamovat.

Jo a rada pro vsechny stavbare: Kdykoli se jde kupovat material, nebo se podepisuje smlouva o dilo, zeptat se, jestli by nebyla mozna sleva a hlavne se podivat na dodatek za viceprace!!! Tady jsme setrili desetitisice!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumpisek11
31.1.12 19:05

no právě, že jsme tento dům koupili na hypotéku a já byla v 8 měsíci těhotenství, prostě musel se najít dům, ve kterém by se dalo hned bydlet. A také samozřejmě za cenu, abychom hypotéku mohli splácet i s mateřskou.
A teď nám docházejí ty nedostatky. Velikostně je ten dům vlastně 5+1, ale štve mě, že jsou tam průchozí pokoje, a hlavně to slavné „mezipatro“.
nevím, zda je možné prodat dům s hypotékou a koupit pozemek a stavět též na novou hypotéku - zajímá mě spíš praxe, vím, že teoreticky to jde. Ale jak to skloubit dohoromady?
Ono by stačilo, kdybychom nechali obvodové zdi a zbourali stropy a znovu je vystavěli v úrovni s ostaními pokoji, ale nevím, zda to technicky jde. V tom se absolutně nevyznám.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
31.1.12 19:33

My máme cca 2 měsíce po kolaudaci novýho, do staráho chtěl jít jen manžel, já řekla, že bud nový nebo zůstáváme v bytě. Dneska, když to vidí u spousty známých, je štastnej, že mě poslechl a máme novostavbu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max