Zrušení dopoledního spánku ročnímu

Anonymní
20.4.22 23:00

Zrušení dopoledního spánku ročnímu

Dobrý večer, už jsem opravdu vyřízená a tak jsi jdu pro radu. Dceři je rok a tři měsíce. Od roku se nám úplně přetočil režim vzhůru nohama. Dcera chodí v 11 někdy i ve 13h na hoďku spát. I když spí tu hoďku jen, tak beztak jde spát večer v 22-23h. Chodíme každý den ven, za každého počasí, papá pravidelně a snažím se ji i unavit přes ten den. Vstáva max v 8 ráno. Někdy, když se jí nechce dopo spát, tak celý den nespí a pak si jde sama lehnout a usne v 19h. Přes ten den co nespí, není nijak protivná nebo plačtivá, to právě naopak když se z dopoledního spánku vzbudí. Měla bych jí ten dopolední spánek zrušit? Mě příjde, že je na to ještě dost malá, ale chodit spát ve 23h mi nepříjde normální. Zkouším houpat, hladit, lehnout si s ní spíme totiž spolu a nic nezabírá. Zkoušela jsem ji i brzy vzbudit ráno a stejně nic. Vyplakávat ji nechci nechávat, protože ani to by nezabralo. Díky všem za každou radu! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20.4.22 23:40

Ahoj, měla jsen to stejně. Malá chodila spát ve 12 a když spala do hodiny, tak usnula do 21, když spala víc jak hodinu, tak nejdřív usnula ve 23… Teď jsou jí dva roky a měsíc a cca 3 měsíce se to nějak samo zlepšilo, že i když spí třeba hodinu a půl, tak usne mezi 20 a 21… Možná, že teď už víc pres den lítá? Nevím… Není to asi rada úplně… spíš, ať víš, že je na tom někdo stejně… Když někdy ani spát nešla, tak unavená nebyla… Ale spánek jsem nerušila… Dělám to tak, že ji jdu uspat, když usne, tak usne, když ne, tak ne, nenutím ji nějak… On se ten spánek stejně pořád mění :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6653
20.4.22 23:48

Já mám teda dceru ještě malinkou, ale mám skoro 2 letou neteř a vím, že sestra řešila kolem 1,5 roku, že ji malá usíná ve 23:00 a když uložila dříve, tak neteř měla vyloženě hysterické záchvaty. U nich spánek od 1 roku byl už jen cca hodinka dopoledne. Teď mi zrovna říkala, že ji zase chodí spát i odpoledne a večer usíná už hezky ve 21:00. Takže ono se to prostě u těch dětí mění… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.22 00:05

@VanilkovaMalina Mě to taky nějak nevadí, leží a koukáme třeba na pohádku, nelítá mi tady a nezlobí. Ví, že má ležet když teda nespí :) Taky by mi ale nevadilo, kdyby chodila max v 21h 😂 Třeba na léto se to zas změní, když budeme celé dny venku a bude unavená víc z teplého počasí. Mám ráda, když je režim a pořádek😅Ale nutit to je k ničemu, zkoušela jsem to nutit a zavést opět režim, ale byli to jen nervy, stres a slzy na obou stranách. Děkuji za podporu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15
21.4.22 00:06

@Markéta188 Ano, taky je řev jak jdeme dřív. Asi je to jejich nějaké období😤

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.4.22 01:32

S kazdym dalsim ditetem mi vic a vic dochazelo, ze nema jakkoliv smysl jim do spanku kecat.
At dite jde spat, kdyz je unavene, a ne proto, ze je tolik a tolik hodin a „musi“.
Chce to mit dite dobre napozorovane a odhadnout, kdy je nejlepsi doba mu umoznit usnout. Nema cenu to lamat pres koleno, uspavat hodinu a jakkoliv se tim stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
21.4.22 02:40

V prvni rade bych se ridila ditetem a nelpela na konkretnim rezimu. Tedy takhle, samozrejme, abys i ty s tim byla v pohode.

Jinak mam kamaradku, ktere dcera usina o pulnoci, driv proste spat nepujde, ale taky je vcelku v klidu, proste si hraje, ta tedy pres den spi, jinak je protiva.

Moje starsi dcera zacala brzy spanek pres den vynechavat, tak nejak po tom roce, ale presne si to nepamatuju, je to 10let ;)

Druhorozena ted 15m je zas uplne opak. Ted se ji naopak vraci pres den druhy spanek :lol: takze treba abych ji dopo udrzela do 12, je celkem fuska a to vstava necasteji kolem 8, pak potrebuje 1,5-3h spanku a vecer jde spat ve 20h. Extremni zmeny ji v tom moc delat nemuzu, ona proste potrebuje hodne spat, ale zas usne vsude.

Chtela jsem jen ukazat, ze kazde dite je extra exemplar a ze pokud je v pohode, delala bych to tak, jak to vyhovuje a neridila bych se nejakym “ze by mela”. A jak pisou holky, spanek je snad nejvic promenliva zalezitost u deti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
21.4.22 03:28

Tak jí začni ráno budit dřív, nenech jí spát do 8. Buď jí třeba v 6.30 a za pár dní uvidíš. Na zrušení denního spánku je ještě malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.4.22 03:30

Každé dítě jiné a spánek se mění.. v tomto věku nejstarší už dávno přes den nespal vůbec, vstával v 5 ráno, spát chodil cca 22:00, nejmladší spí 2× denne 2 hodiny a večer usíná cca 21:00 :mrgreen: když si nedá tenhle svůj spanek, tak je protivný jak noc a hlavně přetaženým, takže usíná třeba až v 11 a v noci se pak budí :think:.. takže prostě vypozorovat, jak moc ditku režim vyhovuje či ne a dle toho úprava :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
21.4.22 06:13

Obě moje děti, když spali po obědě, večer usínali po 23hod, ten druhý i po půlnoci. Od té doby, co nespí po obědě se usínání posunulo na po 21 hod. Nikdy jsem nezažila, že by usnuli po 19 hodině (ani s horečkou) a zjevně to ani nezažiju. Odjakživa spí málo, nenadělám nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
21.4.22 07:32

My rušili u dcery spánek přes den cca v 18-20m. Taky jinak usínala pozdě večer a já na to neměla nervy.. my chodíme spát i s mužem cca kolem 21-21:30. Takže dcera nespala přes den… večer usínala cca18:30- 19hodin a spala do těch7- 8. Takto ji to stačilo. Přes den byla v pohodě. Věkem jen posunuje večerní usínání… teď ji je 6 skoro, a chodí spát po 20hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.22 19:32

Maminky, děkuji vám všem za rady a podporu :hug: Na režimu nelpím, nikam to nevede. Nechávám malou, ať si to dělá podle sebe. Viz. dnes, dopoledne opět spát nechtěla, tak jsme si hrály, byly na procházce a v 18h mi usnula u pohádky. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Klokanice17
22.4.22 06:42

Jen taková poznámka - průměrné dítě spí v noci 10 hodin. Tvoje dcerka spí přesně tak - od 22 do 8. To je naprosto akorát. Pokud chceš aby chodila spát v 20 tak ji prostě budeš muset týden nebo dva budit v 6 ráno a ona si na to zvykne. Ale budete vstávat v 6 ráno, sama si vyber co ti vyhovuje. My to máme takhle, protože radši vstaneme ráno abychom měli večer pro sebe. Někdo nerad vstává tak to má jinak… Dítě přebírá „režim“ jaký mají nastavený rodiče…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML