Zrušení hmotné nouze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
zrušení hmotné nouze
Ahoj chtěla bych se zeptat co potřebuji ke zrušeni hmotné nouze stačí tam zajit a říct ze už ji nechci brát. Budu žít s přítelem a ten nám pomuže takže nadále nechci obírat stát ale nevím zda musím dokládat přítelovy přijmi nebo jak děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dobrý den, stačí přijít a do protokolu uvést, že žádáte o odejmutí příspěvku na živobytí a doplatku na bydlení (pokud ho pobíráte), a k jakému datu. Pravděpodobně k 1.11.2013. Důvody uvádět nemusíte. Takto to zcela stačí. Možná se pracovnice zeptá z jakého důvodu, ale ne, že by vyzvídala, ale spíše, aby zjistila, jestli třeba ještě nevzniká nárok i tak - např. u lidí, kteří si našli zaměstnání nárok zaniká postupně (mají k výplatě bonus jako poděkování, že si našli práci). Ale stačí říct, že chcete dávku odejmout od toho a toho data a hotovo. Žádné doklady dokládat nemusíte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sintavska píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat co potřebuji ke zrušeni hmotné nouze stačí tam zajit a říct ze už ji nechci brát. Budu žít s přítelem a ten nám pomuže takže nadále nechci obírat stát ale nevím zda musím dokládat přítelovy přijmi nebo jak děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to tu ještě asi nebylo
Zakladatelko držím palce, ať se daří ve všem co si naplánuješ ![]()
- Citovat
- Upravit
@Sintavska píše:
Děkuji, Ja si říkala že podobne téma nemuzu najit.
- Citovat
- Upravit
@Sintavska tý brďo.. tleskám. Tohle se tu nevyskytuje
stačí fakt zajít na soc. a tam nahlásit, že se změnily poměry, tzn, že budeš bydlet s přítelem. Podepíše se papír a hotovo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Konečně o někom můžu říci, že je slušný a má svoji důstojnost. Za mě
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sintavska
Dobrý, tak jak Vám to dopadlo, taky chci odejmout, ale nevím co vše po mě budou chtít. Bude se mnou bydlet tatínek a konečně mám pracovní smlouvu, takže bude vše ok. A ikdyby mi vznikal nárok třeba na 1.000kč, tak tam nechci chodit
.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Sintavska
Dobrý, tak jak Vám to dopadlo, taky chci odejmout, ale nevím co vše po mě budou chtít. Bude se mnou bydlet tatínek a konečně mám pracovní smlouvu, takže bude vše ok. A ikdyby mi vznikal nárok třeba na 1.000kč, tak tam nechci chodit.
Logicky - kdo nechce pobírat dávky, ten je pobírat nemusí. Co po vás mohou chtít jiného, než projev vůle (třeba do protokolu)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit