Zrušení lodžie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
36556
1.6.17 21:28

Zrušení lodžie

Máte někdo zkušenosti se zrušením lodžie? Pod střechou máme lodžii, která tam byla přistavěná při „prima“ přestavbě v sedmdesátých letech. Je zasunutá do domu, pokoj je kvůli ní neskutečně tmavý. Chci vybourat okno a posunout ho na hranu té lodžie a tím ji zrušit. Máte s tím někdo zkušenosti?

Je mi jasné, že k tomu bude mít co říct i statik. Jsem i ochotná vybourat jen to zdivo pod oknem a nechat tam ty kusy zdí ze strany, kdyby nebylo zbytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1380
1.6.17 22:30

Pochybuji, že ti to někdo dovolí - ať už statik, SBJ nebo co jste nebo stavební úřad - jednalo by se totiž o zásah do vzhledu fasády…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.6.17 22:35
@vverru píše:
Pochybuji, že ti to někdo dovolí - ať už statik, SBJ nebo co jste nebo stavební úřad - jednalo by se totiž o zásah do vzhledu fasády…

To je náš dům. Celý je náš. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.6.17 22:53
@monrom píše:
@Bábrdl bude to chtít stavební povoleni.

To je mi jasné.
Spíš mě zajímalo, jestli s tím nemá někdo zkušenost.

Nejraději bych prostě tu zeď vybourala. ale pokud to nepůjde, tak tam ty kraje nechám a vybourám jen to zdivo pod oknem.

To mi asi řekne statik :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
1.6.17 22:53
@vverru píše:

Ale dovolí :roll:
@Bábrdl Ano, dělá se to, ale chce to konkrétní informace, řešila bych to s nějakým schopným stavařem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.6.17 22:56
@radkka píše:
Ale dovolí :roll:
@Bábrdl Ano, dělá se to, ale chce to konkrétní informace, řešila bych to s nějakým schopným stavařem :kytka:

Asi bude chtít plány, viď.
A ty my nemáme, protože tu „úpravu“ (lodžii a střechu, dělalo OPBH nejspíš brigádně s těmi lidmi, co tam bydleli, takže to nějak dopatlali. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
1.6.17 23:00
@Bábrdl píše:
Asi bude chtít plány, viď.
A ty my nemáme, protože tu „úpravu“ (lodžii a střechu, dělalo OPBH nejspíš brigádně s těmi lidmi, co tam bydleli, takže to nějak dopatlali. :think:

To není zase tak výjimečný stav, tady se toho zmatlalo bez dokumentace ;) Nemůžu ti říct, že to půjde a jak, nemožné to není, musí to ale někdo fundovaný vidět.

EDIT: Nicméně by samozřejmě bylo dobré snažit se k tomu podklady sehnat, třeba se něco vyšťourá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.6.17 23:04
@radkka píše:
To není zase tak výjimečný stav, tady se toho zmatlalo bez dokumentace ;) Nemůžu ti říct, že to půjde a jak, nemožné to není, musí to ale někdo fundovaný vidět.EDIT: Nicméně by samozřejmě bylo dobré snažit se k tomu podklady sehnat, třeba se něco vyšťourá :think:

Tak o tom pochybuju :,(
Určitě jim k tomu baráku nevrátili celou dokumentaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
1.6.17 23:06
@Bábrdl píše:
Tak o tom pochybuju :,(
Určitě jim k tomu baráku nevrátili celou dokumentaci.

Uvidíš :think: Já si to moc nedovedu představit, takže víc ti neřeknu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.6.17 23:09
@radkka píše:
Uvidíš :think: Já si to moc nedovedu představit, takže víc ti neřeknu :?

Já mám totiž takovou laickou představu, že když vybořím to okno a jen to zdivo pod ním, tak vlastně do statiky domu zase tak moc nezaSAuju, protože na okně a francouzském okně ta váha není, že. Tam je překlad. A ten by zůstal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.6.17 23:47

Jestli to máš až pod střechou, tak pochybuju, že by to narušilo statiku domu. Jestli to dobře chápu, tak lodžie je vlastně zanořená do domu a je zakrytá vlastní střechou domu? Pak tam stejně musí být pozednice - nosný trám střechy. A vzhledem k tomu, že to je dodatečná úprava na domě, tak chcete jen obnovit původní stav a ten by nemělo do statiky vůbec zasahovat.
Nejlíp uděláš, když chytíš za ruku prvního zedníka, co ti půjde okolo a ukážeš mu to. Myslím, že na to nebudeš potřebovat ani statika.

• Citovat
  • Upravit
5487
2.6.17 03:11

My jsme zrušili lodžii v paneláku a není to na stavební povolení. Já mám totiž od dětství hrůzu z toho, že někdo vypadne z okna, ještě spíš z balkónu :roll: vybourali jsme ty dveře a okno- to skleněné a sklo „posunuli“ na okraj domu. Nechali jsme ten sokl, protože už to bylo na konci dlouhé rekonstrukce a nechtělo se nám dělat další bordel, strašně se u toho pochopitelně práší. Zvenku to vypadá jako zasklená lodžie, kterou má kdekdo. :palec: Navíc my máme pod okny „baráčníky“, kteří se nezdráhají strčit do kamen cokoli, takže prádlo se stejně venku sušit nedalo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
2.6.17 08:05

Pozvi si projektanta a ten ti řekne co stavební úřad dovolí a co ne, a udělá ti na to plány. Myslím si že by na to mohla stačit i ohláška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
2.6.17 08:55

@Bábrdl Tak určitě stavební povolení. Naši bydlí v řadovce, která se stavěla od r. 1987 - takový ty řadovky, kdy je každý barák stejný a má nahoře lodžii. Velká většina lidí už ji má předělanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
2.6.17 09:32
@Aries6 píše:
@Bábrdl Tak určitě stavební povolení. Naši bydlí v řadovce, která se stavěla od r. 1987 - takový ty řadovky, kdy je každý barák stejný a má nahoře lodžii. Velká většina lidí už ji má předělanou.

Predelanou jakoze zrusenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat