Zrušení lodžie
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zrušení lodžie
Máte někdo zkušenosti se zrušením lodžie? Pod střechou máme lodžii, která tam byla přistavěná při „prima“ přestavbě v sedmdesátých letech. Je zasunutá do domu, pokoj je kvůli ní neskutečně tmavý. Chci vybourat okno a posunout ho na hranu té lodžie a tím ji zrušit. Máte s tím někdo zkušenosti?
Je mi jasné, že k tomu bude mít co říct i statik. Jsem i ochotná vybourat jen to zdivo pod oknem a nechat tam ty kusy zdí ze strany, kdyby nebylo zbytí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pochybuji, že ti to někdo dovolí - ať už statik, SBJ nebo co jste nebo stavební úřad - jednalo by se totiž o zásah do vzhledu fasády…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vverru píše:
Pochybuji, že ti to někdo dovolí - ať už statik, SBJ nebo co jste nebo stavební úřad - jednalo by se totiž o zásah do vzhledu fasády…
To je náš dům. Celý je náš. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monrom píše:
@Bábrdl bude to chtít stavební povoleni.
To je mi jasné.
Spíš mě zajímalo, jestli s tím nemá někdo zkušenost.
Nejraději bych prostě tu zeď vybourala. ale pokud to nepůjde, tak tam ty kraje nechám a vybourám jen to zdivo pod oknem.
To mi asi řekne statik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vverru píše:
Ale dovolí ![]()
@Bábrdl Ano, dělá se to, ale chce to konkrétní informace, řešila bych to s nějakým schopným stavařem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
Ale dovolí
@Bábrdl Ano, dělá se to, ale chce to konkrétní informace, řešila bych to s nějakým schopným stavařem
Asi bude chtít plány, viď.
A ty my nemáme, protože tu „úpravu“ (lodžii a střechu, dělalo OPBH nejspíš brigádně s těmi lidmi, co tam bydleli, takže to nějak dopatlali. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Asi bude chtít plány, viď.
A ty my nemáme, protože tu „úpravu“ (lodžii a střechu, dělalo OPBH nejspíš brigádně s těmi lidmi, co tam bydleli, takže to nějak dopatlali.
To není zase tak výjimečný stav, tady se toho zmatlalo bez dokumentace
Nemůžu ti říct, že to půjde a jak, nemožné to není, musí to ale někdo fundovaný vidět.
EDIT: Nicméně by samozřejmě bylo dobré snažit se k tomu podklady sehnat, třeba se něco vyšťourá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
To není zase tak výjimečný stav, tady se toho zmatlalo bez dokumentaceNemůžu ti říct, že to půjde a jak, nemožné to není, musí to ale někdo fundovaný vidět.EDIT: Nicméně by samozřejmě bylo dobré snažit se k tomu podklady sehnat, třeba se něco vyšťourá
Tak o tom pochybuju ![]()
Určitě jim k tomu baráku nevrátili celou dokumentaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Tak o tom pochybuju
Určitě jim k tomu baráku nevrátili celou dokumentaci.
Uvidíš
Já si to moc nedovedu představit, takže víc ti neřeknu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka píše:
UvidíšJá si to moc nedovedu představit, takže víc ti neřeknu
Já mám totiž takovou laickou představu, že když vybořím to okno a jen to zdivo pod ním, tak vlastně do statiky domu zase tak moc nezaSAuju, protože na okně a francouzském okně ta váha není, že. Tam je překlad. A ten by zůstal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli to máš až pod střechou, tak pochybuju, že by to narušilo statiku domu. Jestli to dobře chápu, tak lodžie je vlastně zanořená do domu a je zakrytá vlastní střechou domu? Pak tam stejně musí být pozednice - nosný trám střechy. A vzhledem k tomu, že to je dodatečná úprava na domě, tak chcete jen obnovit původní stav a ten by nemělo do statiky vůbec zasahovat.
Nejlíp uděláš, když chytíš za ruku prvního zedníka, co ti půjde okolo a ukážeš mu to. Myslím, že na to nebudeš potřebovat ani statika.
- Citovat
- Upravit
My jsme zrušili lodžii v paneláku a není to na stavební povolení. Já mám totiž od dětství hrůzu z toho, že někdo vypadne z okna, ještě spíš z balkónu
vybourali jsme ty dveře a okno- to skleněné a sklo „posunuli“ na okraj domu. Nechali jsme ten sokl, protože už to bylo na konci dlouhé rekonstrukce a nechtělo se nám dělat další bordel, strašně se u toho pochopitelně práší. Zvenku to vypadá jako zasklená lodžie, kterou má kdekdo.
Navíc my máme pod okny „baráčníky“, kteří se nezdráhají strčit do kamen cokoli, takže prádlo se stejně venku sušit nedalo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pozvi si projektanta a ten ti řekne co stavební úřad dovolí a co ne, a udělá ti na to plány. Myslím si že by na to mohla stačit i ohláška.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl Tak určitě stavební povolení. Naši bydlí v řadovce, která se stavěla od r. 1987 - takový ty řadovky, kdy je každý barák stejný a má nahoře lodžii. Velká většina lidí už ji má předělanou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 píše:
@Bábrdl Tak určitě stavební povolení. Naši bydlí v řadovce, která se stavěla od r. 1987 - takový ty řadovky, kdy je každý barák stejný a má nahoře lodžii. Velká většina lidí už ji má předělanou.
Predelanou jakoze zrusenou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit