Zrušení pěstounské péče

14
16.3.20 21:00

zrušení pěstounské péče

Chtěla bych syna do své péče. Je v pěstounské péči. Já mám v péči jeho tři sourozence. Mám šanci a co vše bych měla udelat? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
317
16.3.20 21:01

Záleží na tom proč je v pěstounské péči a taky zda by se chtěl vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.3.20 21:01

@KIty 123 důležitý je důvod, proč je jinde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.3.20 21:05

@Xxlady synovi bude 5 let. v pěstounské péči je chviličku protože děti měl v péči muj bývalý manžel se svou přitelkyní pak se rozešli a proto že mi byl upírán kontakt s nejmladšim synem co je ted v pěstounské péči se zádalo o pěstounskou péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
16.3.20 21:19
@KIty 123 píše:
@Xxlady synovi bude 5 let. v pěstounské péči je chviličku protože děti měl v péči muj bývalý manžel se svou přitelkyní pak se rozešli a proto že mi byl upírán kontakt s nejmladšim synem co je ted v pěstounské péči se zádalo o pěstounskou péči.

nejpodstatnější je důvod, proč ho měl v péči jeho otec s přítelkyní a ne ty. Pokud ho po pravdě nenapíšeš, nikdo ti tu nebude moct jakkoli poradit, aby to bylo nějak k věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
16.3.20 21:21

Řešit přes OSPOD, že chceš syna zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.3.20 21:25

Vezmi si právníka a řeš to přes OSPOD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
16.3.20 22:29

Dulezite je hlavne to, zda byl duvod pro odebrani vyresen. Pokud ano sance je velka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
17.3.20 00:28
@KIty 123 píše:
@Xxlady synovi bude 5 let. v pěstounské péči je chviličku protože děti měl v péči muj bývalý manžel se svou přitelkyní pak se rozešli a proto že mi byl upírán kontakt s nejmladšim synem co je ted v pěstounské péči se zádalo o pěstounskou péči.

Děti nejsou v pěstounské péči pro srandu králíkům a důvod bude tedy hlubší, než že se otec rozešel s přítelkyní. Za prvé je divné, že není v tvé péči, za druhé je divné, že otec péči odmítl či nezvládl a syn nebyl opět svěřen do tvé péče. To bude mít vážnější důvod. V našem systému totiž v praxi není na prvním místě dítě ale rodič a to i když kolikrát stojí za velké kulové. Odebráno bývá dítě, až když to je mega strašné. Takže nám něco tajíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
17.3.20 08:02

@Enmamma Nic netajim otci byli všechny tři děti svěřeny do výhradní péče ale jen protože měl přítelkyni která se podle paní z OSPODU dobře starala ty tři děti mi dali zpět do péče protože už byli větší když soud rozhodl o odebrání a svěření otci. Ten nejmladší byl otci ponechán protože si mě moc nepamatuje, kontakt s ním mi byl odpírán. Když jsem tam jezdila tak jsem s nim nesměla mluvit ani na něj sahat byla jsem paní Katka. Otec pak šel do vazby já když jsem si syna chtěla vzít k sobě tak mě všichni přemlouvali at ho nechám kde je že tam je zvykli atd… Natož paní z OSPODU požádala o pěstounskou péči. Já s ní nejprve souhlasila jelikož vše bylo na rychlo. Ted chci ale syna do své péče. Mám proto veškeré podmínky. Není žádný problém. Pěstounka se mnou nekomunikuje i když ji volám píšu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.3.20 08:41

@KIty 123 No, může být, že nám nekecas a ty reálné duvody si neuvědomuješ, protože ti prostě přijdou jako normální věc. :nevim:

Zajdi si na OSPOD, ať ti popíšou nějak svými slovy, abys tomu rozuměla, v čem byl ten problém.

Tys s jeho pěstounskou péči souhlasila. Tvoje sanci mít ho doma ti objasní OSPOD. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
17.3.20 08:48
@KIty 123 píše:
@Enmamma Nic netajim otci byli všechny tři děti svěřeny do výhradní péče ale jen protože měl přítelkyni která se podle paní z OSPODU dobře starala ty tři děti mi dali zpět do péče protože už byli větší když soud rozhodl o odebrání a svěření otci. Ten nejmladší byl otci ponechán protože si mě moc nepamatuje, kontakt s ním mi byl odpírán. Když jsem tam jezdila tak jsem s nim nesměla mluvit ani na něj sahat byla jsem paní Katka. Otec pak šel do vazby já když jsem si syna chtěla vzít k sobě tak mě všichni přemlouvali at ho nechám kde je že tam je zvykli atd… Natož paní z OSPODU požádala o pěstounskou péči. Já s ní nejprve souhlasila jelikož vše bylo na rychlo. Ted chci ale syna do své péče. Mám proto veškeré podmínky. Není žádný problém. Pěstounka se mnou nekomunikuje i když ji volám píšu atd.

tak pokud otci a jeho přítelkyni svěřili všechny děti do výhradní péče, že se dobře starali, tak na tvé straně musel být hodně závažný důvod, proč jsi je jako matka nedostala ty. Bohužel. A protože jsi souhlasila s pěstounskou péči, je to další mínus na tvé straně. Dítko není hračka, kterou můžeš dávat a brát zpět. Pokud si tě nepamatuje, začni napřed budou nějaký vztah, než se ho pokusíš odtrhnout od ženy, kterou nyní vnímá jako maminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
17.3.20 08:53
@KIty 123 píše:
@Enmamma Nic netajim otci byli všechny tři děti svěřeny do výhradní péče ale jen protože měl přítelkyni která se podle paní z OSPODU dobře starala ty tři děti mi dali zpět do péče protože už byli větší když soud rozhodl o odebrání a svěření otci. Ten nejmladší byl otci ponechán protože si mě moc nepamatuje, kontakt s ním mi byl odpírán. Když jsem tam jezdila tak jsem s nim nesměla mluvit ani na něj sahat byla jsem paní Katka. Otec pak šel do vazby já když jsem si syna chtěla vzít k sobě tak mě všichni přemlouvali at ho nechám kde je že tam je zvykli atd… Natož paní z OSPODU požádala o pěstounskou péči. Já s ní nejprve souhlasila jelikož vše bylo na rychlo. Ted chci ale syna do své péče. Mám proto veškeré podmínky. Není žádný problém. Pěstounka se mnou nekomunikuje i když ji volám píšu atd.

Nezlob se, ale pokud s tebou nikdo nekomunikuje, má důvod. Nevím, co v tom je, ale podle zákona máš nárok dítě vídat a dítě má nárok na biologickou matku. A stát upřednostňuje i šílené matky před náhradní rodinnou péčí. Takže někde je zakopaný pes. Kontak s matkou se omezuje nebo ruší jen, když je ze strany matky nějaký mega problém. Řada matek si nepřipustí, že problémem jsou ony samy, ale nezřídka to tak je. A šoupat s dítětem sem a tam, z jedné rodiny do druhé, do třetí, je strašné. Dítěti je pět, skoro tě nezná a z tebe teď bude milující maminka? To ti baštit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna