Na základě čeho lze zrušit PO?

Anonymní
1.2.19 08:31

Zrušení předběžka

Ahoj, nevíte na základě čeho lze zrušit PO? Okresní soud vydal PO na úpravu pro otce sudý týden od čtvrtka 16h do pondělí 8h (děti 3 a 6 - první třída). Manžel se odvolal a KS mu přidal každé úterý 15h až středa 8h. V praxi to vypadá tedy tak, že ne spí u otce, po u mĕ, út u otce, stř u mě, čt až po u mě. A další týden opět po dnu po matka, út otec, stř matka, čt otec a pak až do po otec. A nemocné děti se budou střídat taky takhle. Máte to taky někdo takhle? Přijde mi, že tohle teda v zájmu dětí není ani náhodou.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2098
1.2.19 08:36
@Anonymní píše:
Ahoj, nevíte na základě čeho lze zrušit PO? Okresní soud vydal PO na úpravu pro otce sudý týden od čtvrtka 16h do pondělí 8h (děti 3 a 6 - první třída). Manžel se odvolal a KS mu přidal každé úterý 15h až středa 8h. V praxi to vypadá tedy tak, že ne spí u otce, po u mĕ, út u otce, stř u mě, čt až po u mě. A další týden opět po dnu po matka, út otec, stř matka, čt otec a pak až do po otec. A nemocné děti se budou střídat taky takhle. Máte to taky někdo takhle? Přijde mi, že tohle teda v zájmu dětí není ani náhodou.

Jo. Především predbezko, aby deti byly s otcem 6 dni v mesici je v zajmu deti. Ted mu KS pridal 2 puldny a hned zrusit PO, ktere jsi dama podala. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30412
1.2.19 08:37

To už si dejte střídavku a budete mít lepší pravidelnost. Tohle bude dobrý bordel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25585
1.2.19 08:55

chudák dítě…

Pokud chcete opětovně měnit rozsah styku dítěte s rodiči stanovené PO , pak musíte soudu doložit, že toto nově stanovené v Zájmu dítěte opravdu není (ten soudce asi moc empatie nepobral ?), bohužel bez odborného posouzení se asi neobejdete (např. vyjádření z ped.ps.poradny nebo aspoň od dětského lékaře, prostě že takový režim dítěti neprospívá, narušuje jeho soc. stabilitu a pocit jistoty apod. apod) a s takovým „dobrozdáním“ se pak znovu obrátit na soud..

tohle bych fakt zažít nechtěla.. připojuji se k Aspeře, že v tomto případě už by pro dítě byla lepší střídavka týden tam /týden tam.. ale i tak - jsou to pak batůžkové děti bez skutečného domova a je mi těch dětí nesmírně LÍTO, protože se staly rukojmími svých vlastních rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30412
1.2.19 08:58
@Lucy75 píše:
chudák dítě…

Pokud chcete opětovně měnit rozsah styku dítěte s rodiči stanovené PO , pak musíte soudu doložit, že toto nově stanovené v Zájmu dítěte opravdu není (ten soudce asi moc empatie nepobral ?), bohužel bez odborného posouzení se asi neobejdete (např. vyjádření z ped.ps.poradny nebo aspoň od dětského lékaře, prostě že takový režim dítěti neprospívá, narušuje jeho soc. stabilitu a pocit jistoty apod. apod) a s takovým „dobrozdáním“ se pak znovu obrátit na soud..

tohle bych fakt zažít nechtěla.. připojuji se k Aspeře, že v tomto případě už by pro dítě byla lepší střídavka týden tam /týden tam.. ale i tak - jsou to pak batůžkové děti bez skutečného domova a je mi těch dětí nesmírně LÍTO, protože se staly rukojmími svých vlastních rodičů

Já taky střídavku neuznávám, ale než toto, tak zlatá střídavka. Aspoň v tom střídání najde dítě nějakou pravidelnost, v tomhle bude jen bordel. Sama vidím doma, jak děti nemají přehled o tom co je za den, kdy se jde do školky, kdy jsme doma a pokud nebude vědět kam půjde tak to pro něj bude hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30412
1.2.19 09:00

A nejlepší střídavka je taková, kterou má jedna rodina u nás. Dítě je doma a střídají se po týdnu rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.19 09:03

Předběžko

Ve čtvrtek máme mít řádný soud, tak počkám na zázrak a připravím si argumenty. Opravdu někdo fakticky nevíte, jestli třeba při tom jednání to soudkyně může zrušit nebo nějak změnit?

• Citovat
  • Upravit
hodinarka
1.2.19 09:08

Jen pokud by rozhodla trvale.

@Anonymní píše:
Ve čtvrtek máme mít řádný soud, tak počkám na zázrak a připravím si argumenty. Opravdu někdo fakticky nevíte, jestli třeba při tom jednání to soudkyně může zrušit nebo nějak změnit?
  • Citovat
  • Upravit
Ou
24138
1.2.19 09:11

To je jednoduché - domluvte se s otcem na finální podobě péče o děti a soudní rozhodnutí zruší předběžné opatření.

Pokud to nezvládáte sami, tak si k tomu najděte mediátora.

http://www.amcr.cz/mediatori/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
1.2.19 09:13
@Lucy75 píše:
chudák dítě…

tohle bych fakt zažít nechtěla.. připojuji se k Aspeře, že v tomto případě už by pro dítě byla lepší střídavka týden tam /týden tam.. ale i tak - jsou to pak batůžkové děti bez skutečného domova a je mi těch dětí nesmírně LÍTO, protože se staly rukojmími svých vlastních rodičů

Hele dalsi batuzek je tu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
1.2.19 09:15
@Anonymní píše:

A co by sis jako predstavovala? Proc jsi podavala predbezko? Jaky ma nazor na porozvodove usporadani otec deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647

@Lucy75 Ale blbost… Naše tři děti mají rozšířený styk s otcem a v pohodě zvládají. Prakticky je to většinou jednou týdně pondělí i s nocí u otce, cca jednou za měsíc to vychází dvakrát týdně i s nocí. Plus víkend pátek až neděle co 14 dní. Máme stanovený jen počet dní, takže někdy se to mění podle práce bývalého manžela. Děti nechodí s žádnými batůžky, jen školní věci plus případně batůžek že školky, tak jak chodí i normálně ke mně domů. Věci mají doma i u tatínka. Chodí tam rády, žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25585

Pokud máte příští týden řádný soud, tak součástí rozsudku bude i stanovení rozsahu styku s dítětem… předběžné opatření se vždy vydává dočasně… tj. upravuje dočasně určité poměry, než je ve věci vydáno definitivní rozhodnutí..
takže tam rozsah styku samozřejmě řešit můžete a budete…
operujte rozhodně tím zájmem dítěte, takovéhle čachry během pracovního týdne, kdy chodí do školy, mu rozhodně neprospějí, přesně jak psala Aspera..
a propos - ti rodiče, které zmiňovala, a kteří se stěhují po týdnech namísto dítěte do stejného bytu, aby ono se stěhovat nemuselo, jsou frajeři :potlesk: tomu říkám naplnit Zájem dítěte na tom, aby mělo svůj skutečný DOMOV..
ono opravdu za rozvod rodičů nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25585
1.2.19 09:17

@bramburka81 jasně, to si myslíte Vy a každý rodič, kdo tohle dětem provedl… stačí mi věta " s žádnými batůžky nechodí, jen školní věci plus batůžek ze školky…"
prostě děti věčně „na pohybu“ :? kde tedy mají svoje DOMA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
1.2.19 09:21
@Lucy75 píše:
@bramburka81 jasně, to si myslíte Vy a každý rodič, kdo tohle dětem provedl… stačí mi věta " s žádnými batůžky nechodí, jen školní věci plus batůžek ze školky…"
prostě děti věčně „na pohybu“ :? kde tedy mají svoje DOMA?

Domů že školy snad nechodí s batohy :lol: ? Upřímně, rozvod nebyl z mé hlavy, ale mnohem lepší bylo se dohodnout než se roky soudit a tahat děti po soudech. A dále, taky jsem byla přesvědčená, že jim to bude vadit a samysi řeknou, ale! Jim to opravdu vyhovuje. Vypovídaly tak i před sociální pracovnicí, že doma jsou tady, ale takhle jim to vyhovuje, s tatínkem jsou rády. A prosím tě, nedělej soudy, když sis to nezažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna