Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
Ahoj, nevíte na základě čeho lze zrušit PO? Okresní soud vydal PO na úpravu pro otce sudý týden od čtvrtka 16h do pondělí 8h (děti 3 a 6 - první třída). Manžel se odvolal a KS mu přidal každé úterý 15h až středa 8h. V praxi to vypadá tedy tak, že ne spí u otce, po u mĕ, út u otce, stř u mě, čt až po u mě. A další týden opět po dnu po matka, út otec, stř matka, čt otec a pak až do po otec. A nemocné děti se budou střídat taky takhle. Máte to taky někdo takhle? Přijde mi, že tohle teda v zájmu dětí není ani náhodou.
Jo. Především predbezko, aby deti byly s otcem 6 dni v mesici je v zajmu deti. Ted mu KS pridal 2 puldny a hned zrusit PO, ktere jsi dama podala. ![]()
To už si dejte střídavku a budete mít lepší pravidelnost. Tohle bude dobrý bordel.
chudák dítě…
Pokud chcete opětovně měnit rozsah styku dítěte s rodiči stanovené PO , pak musíte soudu doložit, že toto nově stanovené v Zájmu dítěte opravdu není (ten soudce asi moc empatie nepobral ?), bohužel bez odborného posouzení se asi neobejdete (např. vyjádření z ped.ps.poradny nebo aspoň od dětského lékaře, prostě že takový režim dítěti neprospívá, narušuje jeho soc. stabilitu a pocit jistoty apod. apod) a s takovým „dobrozdáním“ se pak znovu obrátit na soud..
tohle bych fakt zažít nechtěla.. připojuji se k Aspeře, že v tomto případě už by pro dítě byla lepší střídavka týden tam /týden tam.. ale i tak - jsou to pak batůžkové děti bez skutečného domova a je mi těch dětí nesmírně LÍTO, protože se staly rukojmími svých vlastních rodičů
@Lucy75 píše:
chudák dítě…Pokud chcete opětovně měnit rozsah styku dítěte s rodiči stanovené PO , pak musíte soudu doložit, že toto nově stanovené v Zájmu dítěte opravdu není (ten soudce asi moc empatie nepobral ?), bohužel bez odborného posouzení se asi neobejdete (např. vyjádření z ped.ps.poradny nebo aspoň od dětského lékaře, prostě že takový režim dítěti neprospívá, narušuje jeho soc. stabilitu a pocit jistoty apod. apod) a s takovým „dobrozdáním“ se pak znovu obrátit na soud..
tohle bych fakt zažít nechtěla.. připojuji se k Aspeře, že v tomto případě už by pro dítě byla lepší střídavka týden tam /týden tam.. ale i tak - jsou to pak batůžkové děti bez skutečného domova a je mi těch dětí nesmírně LÍTO, protože se staly rukojmími svých vlastních rodičů
Já taky střídavku neuznávám, ale než toto, tak zlatá střídavka. Aspoň v tom střídání najde dítě nějakou pravidelnost, v tomhle bude jen bordel. Sama vidím doma, jak děti nemají přehled o tom co je za den, kdy se jde do školky, kdy jsme doma a pokud nebude vědět kam půjde tak to pro něj bude hrozné.
A nejlepší střídavka je taková, kterou má jedna rodina u nás. Dítě je doma a střídají se po týdnu rodiče.
Ve čtvrtek máme mít řádný soud, tak počkám na zázrak a připravím si argumenty. Opravdu někdo fakticky nevíte, jestli třeba při tom jednání to soudkyně může zrušit nebo nějak změnit?
Jen pokud by rozhodla trvale.
@Anonymní píše:
Ve čtvrtek máme mít řádný soud, tak počkám na zázrak a připravím si argumenty. Opravdu někdo fakticky nevíte, jestli třeba při tom jednání to soudkyně může zrušit nebo nějak změnit?
To je jednoduché - domluvte se s otcem na finální podobě péče o děti a soudní rozhodnutí zruší předběžné opatření.
Pokud to nezvládáte sami, tak si k tomu najděte mediátora.
@Lucy75 píše:
chudák dítě…Pokud chcete opětovně měnit rozsah styku dítěte s rodiči stanovené PO , pak musíte soudu doložit, že toto nově stanovené v Zájmu dítěte opravdu není (ten soudce asi moc empatie nepobral ?), bohužel bez odborného posouzení se asi neobejdete (např. vyjádření z ped.ps.poradny nebo aspoň od dětského lékaře, prostě že takový režim dítěti neprospívá, narušuje jeho soc. stabilitu a pocit jistoty apod. apod) a s takovým „dobrozdáním“ se pak znovu obrátit na soud..
Hele dalsi batuzek je tu ![]()
@Anonymní píše:
A co by sis jako predstavovala? Proc jsi podavala predbezko? Jaky ma nazor na porozvodove usporadani otec deti?
@Lucy75 Ale blbost… Naše tři děti mají rozšířený styk s otcem a v pohodě zvládají. Prakticky je to většinou jednou týdně pondělí i s nocí u otce, cca jednou za měsíc to vychází dvakrát týdně i s nocí. Plus víkend pátek až neděle co 14 dní. Máme stanovený jen počet dní, takže někdy se to mění podle práce bývalého manžela. Děti nechodí s žádnými batůžky, jen školní věci plus případně batůžek že školky, tak jak chodí i normálně ke mně domů. Věci mají doma i u tatínka. Chodí tam rády, žádný problém.
Pokud máte příští týden řádný soud, tak součástí rozsudku bude i stanovení rozsahu styku s dítětem… předběžné opatření se vždy vydává dočasně… tj. upravuje dočasně určité poměry, než je ve věci vydáno definitivní rozhodnutí..
takže tam rozsah styku samozřejmě řešit můžete a budete…
operujte rozhodně tím zájmem dítěte, takovéhle čachry během pracovního týdne, kdy chodí do školy, mu rozhodně neprospějí, přesně jak psala Aspera..
a propos - ti rodiče, které zmiňovala, a kteří se stěhují po týdnech namísto dítěte do stejného bytu, aby ono se stěhovat nemuselo, jsou frajeři
tomu říkám naplnit Zájem dítěte na tom, aby mělo svůj skutečný DOMOV..
ono opravdu za rozvod rodičů nemůže…
@bramburka81 jasně, to si myslíte Vy a každý rodič, kdo tohle dětem provedl… stačí mi věta " s žádnými batůžky nechodí, jen školní věci plus batůžek ze školky…"
prostě děti věčně „na pohybu“
kde tedy mají svoje DOMA?
@Lucy75 píše:
@bramburka81 jasně, to si myslíte Vy a každý rodič, kdo tohle dětem provedl… stačí mi věta " s žádnými batůžky nechodí, jen školní věci plus batůžek ze školky…"
prostě děti věčně „na pohybu“kde tedy mají svoje DOMA?
Domů že školy snad nechodí s batohy
? Upřímně, rozvod nebyl z mé hlavy, ale mnohem lepší bylo se dohodnout než se roky soudit a tahat děti po soudech. A dále, taky jsem byla přesvědčená, že jim to bude vadit a samysi řeknou, ale! Jim to opravdu vyhovuje. Vypovídaly tak i před sociální pracovnicí, že doma jsou tady, ale takhle jim to vyhovuje, s tatínkem jsou rády. A prosím tě, nedělej soudy, když sis to nezažila.
Ahoj, nevíte na základě čeho lze zrušit PO? Okresní soud vydal PO na úpravu pro otce sudý týden od čtvrtka 16h do pondělí 8h (děti 3 a 6 - první třída). Manžel se odvolal a KS mu přidal každé úterý 15h až středa 8h. V praxi to vypadá tedy tak, že ne spí u otce, po u mĕ, út u otce, stř u mě, čt až po u mě. A další týden opět po dnu po matka, út otec, stř matka, čt otec a pak až do po otec. A nemocné děti se budou střídat taky takhle. Máte to taky někdo takhle? Přijde mi, že tohle teda v zájmu dětí není ani náhodou.