Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na booking je většinou napsáno, do kdy můžeš bezplatně zrušit, měsíc předem by mělo být storno zdarma, ale záleží co tam bylo psáno
No, pokud zrovna u tohoto ubytování byla pokuta za zrušení, tak si myslím, že ti ji neprominou a vystaví ti fakturu na storno poplatky, kterou ti pošlou k úhradě. Ale většina ubytování tam má možnost storna bez poplatků do určitého data (bývá to 14 dní před příjezdem, někdy i den před příjezdem). Netuším, jaké konkrétní podmínky jsi tam měla ty. Je potřeba pro příště pořádně vše pročíst.
Pokud ubytování neodpovídá popisu, řeš to rovnou s Booking.com
Ahoj holky, prosim o pomoc, pripadne uklidneni:(
Rezervovala jsem vcera ubytko na bookingu, nevedela jsem vsak ze nelze zrusit zdarma…
Mel to byt soukromi apartmanek vc. fotek s kuchyni, balkonem atd.
Po dokonceni rezervace mi ale prisla faktura, po precteni jsme zjistila, ze lze vyuzivat spolecnou kuchyn a balkon za poplatek…
Zrusila jsem tedy ubytko s prosbou o to, aby mi nebyl zauctovana pokuta za zruseni, ktera tam jinak je, s tim, ze jsem absolutne nepochopila ze to neni vcetne kuchyne a balkonu, opravdu to v inzeratu vubec nebylo jasne ze by to k apartmanu nebylo… Ted teda cekam na odpoved ale mam z toho nervy:( Snad by to slo kdyz jsem ihned po rezervaci vlastne rezervaci zrusila, ubytko ma byt az za mesic a par dni, navic jsem si vsimla ze ubytovani nema ani zadne rezenze… Ale ano, to je ma chyba:(
Ted ale dotaz, na bookingu nemam ulozenou ani jsem nikdy nezadavala svou kartu, nic jsem ani ubytku neplatila, odkud by tedy pokutu strhavali? Ma s timto nekdo zkusenost prosim?