ZŠ Hostivice, ZŠ Unhošť?

6.2.22 09:37

ZŠ Hostivice, ZŠ Unhošť?

Zdravím.
Holky, máte někdo zkušenost se ZŠ Hostivice, nebo Unhošť? Prosím nějaké zkušenosti. Rozhodujeme se mezi nima. Syn je v druhé třídě a stěhujeme se. Máme možnost si vybrat.
Dík moc za všechny rady. Znáte to je to těžké se rozhodnout, když vůbec neznáte jak to tam chodí. :nevim:
Krásný den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.2.22 13:50

@Fiserkafiserka Hostivickou ZŠ neznám, jen tam mám dítě na 8 letém gymplu, a ten je fajn.
Jediný poznatek mám, že jídelnu té ZŠ (kam chodí i gympl) vede jedna z nejnormálnějších ženských, na jakou jsem kdy na podobných postech narazila! Ona opravdu dokáže vyřešit vše, s klidem, prakticky přistupovat i k těm pandemickým opatřením. Kuchyně sice je, jaká je (mám jen zprostředkovaně od puberťáka ;-) ), ale vedoucí super.

ZŠ Unhošť je hodně průměrná škola, na 1.-3. třídu jsou tam 2 učitelky, které jsou úžasné, zbytek stojí za houby. Pro 4.-5. třídu to teda byla vyloženě tragédie, i proto jsme pak radši volili ten gympl (taky například úspěšnost dětí v přijímačkách na osmiletá gymnázia byla téměř nulová, ten jeden rok se dostal jen náš kluk a to bylo spíš mým strategickým výběrem školy)…nicméně co mám reference, tak ten druhý stupeň v Unho zas tak marný není a dá se to.
Nevýhodu unhošťské školy na prvním stupni vidím hlavně v tom, že tam nejsou téměř žádné kroužky v rámci školy… Takže když dítě chodí do družiny, jediná šance na kroužky je ta, že přijedete dítě vyzvednout a odvedete na nějaký externí kroužek (což je pro pracující rodiče trochu sci-fi). Jediné, co fungovalo, tak Judo, které sice nebylo školní, ale měli dohodu s družinou, že děti odvedli a zas přivedli.

• Citovat
  • Upravit
6.2.22 16:16
@Anonymní píše:
@Fiserkafiserka Hostivickou ZŠ neznám, jen tam mám dítě na 8 letém gymplu, a ten je fajn.
Jediný poznatek mám, že jídelnu té ZŠ (kam chodí i gympl) vede jedna z nejnormálnějších ženských, na jakou jsem kdy na podobných postech narazila! Ona opravdu dokáže vyřešit vše, s klidem, prakticky přistupovat i k těm pandemickým opatřením. Kuchyně sice je, jaká je (mám jen zprostředkovaně od puberťáka ;-) ), ale vedoucí super.

ZŠ Unhošť je hodně průměrná škola, na 1.-3. třídu jsou tam 2 učitelky, které jsou úžasné, zbytek stojí za houby. Pro 4.-5. třídu to teda byla vyloženě tragédie, i proto jsme pak radši volili ten gympl (taky například úspěšnost dětí v přijímačkách na osmiletá gymnázia byla téměř nulová, ten jeden rok se dostal jen náš kluk a to bylo spíš mým strategickým výběrem školy)…nicméně co mám reference, tak ten druhý stupeň v Unho zas tak marný není a dá se to.
Nevýhodu unhošťské školy na prvním stupni vidím hlavně v tom, že tam nejsou téměř žádné kroužky v rámci školy… Takže když dítě chodí do družiny, jediná šance na kroužky je ta, že přijedete dítě vyzvednout a odvedete na nějaký externí kroužek (což je pro pracující rodiče trochu sci-fi). Jediné, co fungovalo, tak Judo, které sice nebylo školní, ale měli dohodu s družinou, že děti odvedli aěkuji za zprávu. No teď už ta Unhost má třídy zvlášť. Mají už snad třetí budovu pro školáky. Narváno a každá třída má jednu učitelku. Hostivice jsou zase obrovská škola. Nemáte nějaké známé, kterým tam chodí děti? Když jste odtamtuď? Že by jste se jen popřála?
Mockrát děkuji. Chci vybrat dobře, ab byl syn spokojený. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.22 16:17

No teď už ta Unhost má třídy zvlášť. Mají už snad třetí budovu pro školáky. Narváno a každá třída má jednu učitelku. Hostivice jsou zase obrovská škola. Nemáte nějaké známé, kterým tam chodí děti? Když jste odtamtuď? Že by jste se jen popřála?
Mockrát děkuji. Chci vybrat dobře, ab byl syn spokojený. :kytka:
Díky za zprávu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.22 18:03

@Fiserkafiserka pro nás je spádová Unhošť, Hostivice jsou už daleko, takže tam nikdo ze známých na základní školu nechodí. V tom bohužel nepomůžu.

V Unhošti jsou už odedávna ty 3 budovy… Teď je aspoň výhoda, že mají to stravování v budově, ne jako za mého dětství, kdy se na oběd chodilo půl kilometru přes Unhošť a stáli jsme frontu na ulici na chodníku podél hlavní silnice :zed:
Pak je ještě trochu nevýhoda u těch 1.-3. tříd, že mají tělocvičnu naproti přes ulici. V zimě to pak znamená, že učitelka musí vzít ty prcky dolů do šaten, kde se obléknou do venkovního (bundy, boty), přejde s nimi ulici, přezují se ve vstupu do tělocvičny, pak jdou do šaten, kde si svléknou bundy, převléknou do tělocviku a jdou cvičit. No a to samé zpět. Takže když si spočítáte, co znamená tohle absolvovat s dětmi takového věku, tak je pak jasné, že hodina tělocviku te tam 15-20 min cvičení :nevim: To nám vždy učitelka vysvětlovala na třídních schůzkách.

• Citovat
  • Upravit
6.2.22 19:36

My jsme právě jednu zastávku vlakem od Hostivic, ale spadáme pod Unhošť.
Jde mi o to, aby byl hlavně syn spokojený:)
Nějaký tip, kam v Unhošti s dětmi?:)
Moc díky za vše:) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.22 20:11

Jak to myslíte Kam s dětmi? Jako kroužky a jiné aktivity? Nebo co konkrétně?

• Citovat
  • Upravit
437
28.4.22 20:13
@Anonymní píše:
Jediný poznatek mám, že jídelnu té ZŠ (kam chodí i gympl) vede jedna z nejnormálnějších ženských, na jakou jsem kdy na podobných postech narazila! Ona opravdu dokáže vyřešit vše, s klidem, prakticky přistupovat i k těm pandemickým opatřením. Kuchyně sice je, jaká je (mám jen zprostředkovaně od puberťáka ;-) ), ale vedoucí super.ZŠ Unhošť je hodně průměrná škola, na 1.-3. třídu jsou tam 2 učitelky, které jsou úžasné, zbytek stojí za houby. Pro 4.-5. třídu to teda byla vyloženě tragédie, i proto jsme pak radši volili ten gympl (taky například úspěšnost dětí v přijímačkách na osmiletá gymnázia byla téměř nulová, ten jeden rok se dostal jen náš kluk a to bylo spíš mým strategickým výběrem školy)…nicméně co mám reference, tak ten druhý stupeň v Unho zas tak marný není a dá se to.
Nevýhodu unhošťské školy na prvním stupni vidím hlavně v tom, že tam nejsou téměř žádné kroužky v rámci školy… Takže když dítě chodí do družiny, jediná šance na kroužky je ta, že přijedete dítě vyzvednout a odvedete na nějaký externí kroužek (což je pro pracující rodiče trochu sci-fi). Jediné, co fungovalo, tak Judo, které sice nebylo školní, ale měli dohodu s družinou, že děti odvedli a zas přivedli.

Zdravím, čtu, že Vaše dítko chodí na gympl do Hostivice. Můžu se zeptat na nějaké Vaše zhodnocení školy? Dcera je tam přijatá a přes to, že se mi škola líbí, nemám o ní moc informací. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.22 13:10
@Aluree píše:
Zdravím, čtu, že Vaše dítko chodí na gympl do Hostivice. Můžu se zeptat na nějaké Vaše zhodnocení školy? Dcera je tam přijatá a přes to, že se mi škola líbí, nemám o ní moc informací. Díky :kytka:

Ahoj, já vlastně vůbec nevím, jak bych měla odpovědět :nevim:
Zamýšlím se a netuším, jak z mého pohledu definovat, že ta škola je dobrá nebo není?
Kluk je v pubertě, ten vůbec nic nesdílí, vidím jen známky. Když se v něčem hodně zhoupne, tak mu nějak pomůžu na tom zamakat, jinak s ním nic moc neřeším.
Nároky určitě mají, „zadarmo“ ty výsledky (teda jestli se tomu dá u něj říkat výsledky :lol: ) určitě nemá.
Třídní schůzky se nevedou, to byla jen jedna úvodní při nástupu. Pak jeden Teams meeting nedávno s koncem covidu.
Se školou komunikuji minimálně, dítě se mnou o škole taky minimálně, výsledky vidím v Bakalářích. To jsou všechny mé dojmy.
Kluk tam je v podstatě spokojený, kupodivu si i uvědomuje tu výhodu, že už má jakoby střední školu „vyřešenou“ a nemá před sebou nervy jako jeho bývalí spolužáci, co zůstali na ZŠ - kam dál a jestli se dostanu.

Takže jsem ti asi nepomohla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11337
29.4.22 17:27

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.23 07:36

Ahoj, muzu se zeptat na nejake nove dojmy z gymplu, s odstupem roku?
Diky, Monika
@Aluree @Inge

@Anonymní píše:
Ahoj, já vlastně vůbec nevím, jak bych měla odpovědět :nevim:
Zamýšlím se a netuším, jak z mého pohledu definovat, že ta škola je dobrá nebo není?
Kluk je v pubertě, ten vůbec nic nesdílí, vidím jen známky. Když se v něčem hodně zhoupne, tak mu nějak pomůžu na tom zamakat, jinak s ním nic moc neřeším.
Nároky určitě mají, „zadarmo“ ty výsledky (teda jestli se tomu dá u něj říkat výsledky :lol: ) určitě nemá.
Třídní schůzky se nevedou, to byla jen jedna úvodní při nástupu. Pak jeden Teams meeting nedávno s koncem covidu.
Se školou komunikuji minimálně, dítě se mnou o škole taky minimálně, výsledky vidím v Bakalářích. To jsou všechny mé dojmy.
Kluk tam je v podstatě spokojený, kupodivu si i uvědomuje tu výhodu, že už má jakoby střední školu „vyřešenou“ a nemá před sebou nervy jako jeho bývalí spolužáci, co zůstali na ZŠ - kam dál a jestli se dostanu.Takže jsem ti asi nepomohla :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin