Prázdninový provoz MŠ

2
5.2.22 21:12

Prázdninový provoz MŠ

Ahoj holky, ještě se v tom moc neorientuji. Snad mi někdo trošku poradí. Ve školce se to ještě neví, ale mě by to zajímalo. Jak to mají školky s prázdninami? Vím, že každá školka ve městě nebo obci jede týden nebo 14 dní. Mě ale zajímá, jestli každý rok jedou ve stejném týdnu nebo týdnech nebo jestli se nějak ty školky protáčí. Vím, že nto v každém městě může být jinak. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12982
5.2.22 21:19

Jo, vsude je to jinak. U nas se kazdy rok stridaly skolky jinak, nekdy dokonce nektera otevrena nebyla vubec, jen ucitelky z ni odslouzily nekolik dni v jine skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.2.22 21:21
@Joujo píše:
Ahoj holky, ještě se v tom moc neorientuji. Snad mi někdo trošku poradí. Ve školce se to ještě neví, ale mě by to zajímalo. Jak to mají školky s prázdninami? Vím, že každá školka ve městě nebo obci jede týden nebo 14 dní. Mě ale zajímá, jestli každý rok jedou ve stejném týdnu nebo týdnech nebo jestli se nějak ty školky protáčí. Vím, že nto v každém městě může být jinak. Díky za rady.

U nás ty dvě mají „celozávodně“ zavřeno v době, kdy je zavřena fabrika poblíž. A pak se vystřídají a mají otevřeno část prázdnin. Letos asi ne, protože je jedna v rekonstrukci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
5.2.22 21:23

U nás pokaždé jinak, jeden rok bylo otevřeno 3 týdny, loni nebylo otevřeno vůbec, ale pár dětí vzala vedlejší školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67386
5.2.22 21:23

Kazda skolka jinak. U nas jedou v lete 6 tydnu, o kus dal jen 2 tydny.
A pokazde stejne tydny.
Ale to taky nemusi byt jinde pravidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.2.22 21:24

@Joujo To se zeptej u vás. U nás se každý rok termín posouva. Když má školka jeden rok první dva týdny prázdnin, dalsima pak 3. a 4 týden prázdnin atd.
Přes celé prázdniny je k dispozici nějaká sběrná školka.
U švagrové třeba jela školka buď první nebo poslední týden (to se střídala se školkou z vedlejší vesnice) a pak smolik- 6 týdnu plonkovych, žádná sběrná školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
5.2.22 21:24

@Joujo v každém městě je to jinak, takže ti tady poznatky nebudou k ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
5.2.22 21:28

V Praze se většinou školky střídají cca po 2 týdnech. Dítě se může přihlásit pouze na ty 2 týdny, kdy je v provozu „jeho“ školka. (Praha 8 určitě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.2.22 21:53

U nás jede školka celý červenec. Vím, že zřizovatel a část obecní rady tlačila, aby jela školka i v srpnu.
Ale vedení školky si postavilo hlavu a druhá část rady obce to podpořila, že 2-3 týdny potřebuje, ať mají čas, kdy se maluje, koberce se musí vyčistit, dělají se úpravy potřebné v srpnu atd. Pak začíná přípravný týden, všechno se uklízí, dezinfikuje, třídí.
Kuchařky dva týdny pulírují, savují vše. Kdyby byl celé prázdniny provoz. Tak to nemají, kdy připravit na nový školní rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3416
5.2.22 21:57

Praha 5, školky se po dvou týdnech střídají, vždy nějaká funguje kromě posledního týdne. Dítě může chodit do všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.2.22 22:02
@stinga píše:
@Joujo v každém městě je to jinak, takže ti tady poznatky nebudou k ničemu

Nemusí být k ničemu. Přijde mi, jak je dotaz položený, že jde o nějaký sběr dat. Což se může hodit třeba do absolventské práce a zrovna v tomhle období, kdy se na bakalářce a diplomkách maká. I takhle se dají sbírat názory respondentů.
Nebo se pletu? 8) @Joujo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
5.2.22 22:14

@Kelsey no je to možné, právě proto jsem neodpověděla konkrétně, jak to máme u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.2.22 22:22

@Joujo u nás to bylo každý rok volno jiný měsíc, ale byla náhradní školka.. Ostrava.. v bývalém bydlišti prostě školku na 2 měsíce zavřeli a poraďte si :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
7.2.22 09:29

Brno a je to tak, že v dané městské částí, jedou školky po 14dnech a pokryjí celé prázniny až na poslední tzv. přípravný týden, kdy jsou zavřené všechny školky ( v Mč jich máme 5, některé jedou současně)
termíny bychom se měli dozvědět v nejbližší době. Někdy v dubnu jsou zápisy na letní provoz školek, kam se musí dát přihláška a doufat, že dítě na letní provoz přijmou. tzn. že třeba loni jsem podávala přihlášku do dvou „cizích“ školek - plus naše školka a rodiná dovolená - jsme pokryly celé léto.

Termín školek se mění, ale rotují a posouvají po těch 14ti dnech. Takže se to dá vypočítat podle loňského provozu, jak to asi bude letos… Loni měla naše kmenová školka poslední týden v červenci a první v srpnu, tak letos by to měl být druhý a třetí týden v srpnu atd… :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
7.2.22 12:22

@aknah31 obecně v Brně to fakt neplatí. Záleží na mč. U nás jela skolka loni třeba jen asi 20 dní, druhá neměla žádný letní provoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin